Robb Stark a Jon Sníh

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti
13»

Komentáře

• upraveno 8. listopadu 2006
  • Já byla u Rudé svadby v slzách. Do poslední chvíle jsem doufala že něco, nějak a pak byl najednou Robb zamordovaný, Cat v záchvate ukončenom dýkou a celá severanská rebélia v háji. Tiež som na chvíľu zavrela knihu, to aby som sa vyrovnala s tým, ako sa svet postavil na hlavu. A mimo toho, jestli oživení Cat bylo moudré, nebo ne, já z něj byla v sedmém neby, páč to bylo jak pofoukání bolístky po RW. Samotná RW je fantastická záležitosť, v tejto chvíli mi nenapadá, čo by jej šlo vytknúť.
    Robb vs. Jon... Niekto sa tu vyjadril, že Robb je letný Stark. Je to mimoriadne pekný a výstižný popis. Jon má v sebe hafo viac zimy. Konkurenciu som medzi nimi nikdy nevnímala, skôr sa dopĺňali (ajkeď pre čitateľa sa vlastne dopĺňal Jon s Catelyn, čo je vzhľadom na ich vzťah strašne ironické). Robba som obdivovala a verila, že to dotiahne ďaleko. Na to, že mal 16 odvádzal úžasný výkon (veľmi sa mi páčilo jeho získavanie si lordov), keby mal tak viac rokov na to, aby sa s celou funkciou zžil, to bychom zírali. A na tom nič nemení fakt, že keď sa vyskytli tie hlúposti ako svadba s Jeyni (tady zase z dohody s Freyom jsem měla tak špatnej pocit, jakoby jsme chtěli svázat kaktusy s rajčaty), tak som nevedela či si chcem omlátiť hlavu o stôl, alebo ju omlátiť o stôl jemu. Jon pôsobí vyspelejšie, ajkeď to je možno aj vec toho, že má vlastné POV a mám dojem, že to má čo robiť s tým, že s drsnosťou sveta sa začal potýkať skôr a tiež musel prejsť sakra dlhú cestu v osobnom rozvoji (a ešte prechádza, jelikož dle mího není mrtvý). Je neodškriepiteľné, že má leading role a mocný potenciál. Ktorého mám radšej neviem.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.