Bibliografie
Literární tvorba George R.R. Martina.Novely
Dying of the Light, Simon & Schuster, 1977; Soumrak na Worlonu, TRIFID 2003
Windhaven (with Lisa Tuttle), Timescape, 1981; Křídla snů, LASER 1993
Fevre Dream, Poseidon Press, 1982
The Armageddon Rag, Poseidon Press, 1983; Nemo Press, 1983
Dead Man's Hand (with John J. Miller), Bantam Books, 1990
A...
Číst celý článek zde
Dying of the Light, Simon & Schuster, 1977; Soumrak na Worlonu, TRIFID 2003
Windhaven (with Lisa Tuttle), Timescape, 1981; Křídla snů, LASER 1993
Fevre Dream, Poseidon Press, 1982
The Armageddon Rag, Poseidon Press, 1983; Nemo Press, 1983
Dead Man's Hand (with John J. Miller), Bantam Books, 1990
A...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Překlad Hana Březáková :)
(A ano, ta stylizace odkazující k seriálu mě pěkně štve.)
Aaaaa, já už chci Vichry...
A taková otázečka... Keby sme chceli napasovať Silmarillion na ASOIAF, kto by bol Feanor?
Pokud myslíš Feanora čistě podle rázu Západozemí, musíš si uvědomit, že neznáme stoprocentně mytologii Martionova světa a tak nemůžeme tvrdit, kdo z nich by to byl.
Žhavým typem se stává někdo z dětí lesa, nebo samotný Noční král aka Jon Snow 1.
Nicméně lidé, jsou jsou s Martinem ve spojení a znají jeho záměry a myšlenky, vědí, že jím není nikdo Jiný, než Hodor...
Pro případ žhavé varianty s Nočním králem, skusme opační garde - Na jakou Silm postavu by pasoval Malíček?
@Aviv taková svině jako Malíček snad v Silmarillionu nikdo nebyl. Melkor je sice "zlý" ale rozhodně bych ho nepovažoval za typické zlo, a popravdě si myslím, že ve spoustě věcí byl v právu pokud jde o jeho spory se zbytkem Valar. Sauron byl spíš takový trouba co si pro sebe urval co šlo z toho co zbylo po Melkorovi ale rozhodně to nebyl žádný velký koumák. Pokud jde o ostatní, tak mě pořád nenapadá nikdo ke komu Malíčka přirovnat. Takový zamindrákovaný hňup který si prostě potřebuje vybíjet svojí nenávist ke světu a všem co mu "ublížili". Ale už je to dost let, co jsem to četl, takže si nejsem úplně jistý.
Jsem zastánce svobodného Západu :D
Vlastně ano, představte si Starý zákon z pohledu ďábla :o
Zajímavý nápad určitě, nicméně stále je to jen přiživování se na prachyvydělávající značce.
Martionova fanfikce je pozoruhodná v tom, že si nikdo nevšimne že jest fanfikcí a Martin si s tím tajemstvím i zemře... (snad ne brzy :..(
2. Spíše pokračování, epilog, nežli fanfiction...
3. Já také nemám rád dementní teorie a sám je píšu :D četl jsi toto ;)
4. Doopravdy přes kopírák :O. Eda praktikuje BDSM či jak :O
5. Každý kdo píše fanfikci se občas inspiruje i jinde ;)
víš, slyšel jsem o nějaké jeho úchylce...
tak asi to bude jen to "staršit lidi!"