Bibliografie

upraveno 14. února 2007 v George R.R. Martin
24

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. října 2015
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Hana je taky nebezpečná žena?
    Pro některé fanoušky ano :-D
  • Březákové se docela bojím, ale ty další povídky bych si rád přečetl. Přeci jenom, tohle téma je pro mě zajímavé.
  • Tak a teď mám hlad...
  • @Aviv: Grr... Marillion by vám vysvětlil, jak je to s plány, spoléháním na rodinu a tak podobně... Lysa "Outdoor" Arryn by to řekla sama, ale neumí lítat...
    Aaaaa, já už chci Vichry...
  • SagartSagart Amo ergo sum
  • AvivAviv
    upraveno 8. června 2016
    Ach, no ovšem... Stará dobrá teória o ASOIAF ako budúcnosti Stredozeme.
    Pro případ žhavé varianty s Nočním králem, skusme opační garde - Na jakou Silm postavu by pasoval Malíček?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 8. června 2016
    Jelikož GRRM nesnáší fan fiction, tak Westeros rozhodně nebude součástí Tolkienova světa.

@Aviv taková svině jako Malíček snad v Silmarillionu nikdo nebyl. Melkor je sice "zlý" ale rozhodně bych ho nepovažoval za typické zlo, a popravdě si myslím, že ve spoustě věcí byl v právu pokud jde o jeho spory se zbytkem Valar. Sauron byl spíš takový trouba co si pro sebe urval co šlo z toho co zbylo po Melkorovi ale rozhodně to nebyl žádný velký koumák. Pokud jde o ostatní, tak mě pořád nenapadá nikdo ke komu Malíčka přirovnat. Takový zamindrákovaný hňup který si prostě potřebuje vybíjet svojí nenávist ke světu a všem co mu "ublížili". Ale už je to dost let, co jsem to četl, takže si nejsem úplně jistý.
  • @Aviv Nečetl, kdysi jsem slyšel, že něco takového existuje, ale nijak jsem po tom tehdy nepátral. Co je tedy Black book of Arda?
  • AvivAviv
    upraveno 8. června 2016
    Ruská fanfiction, ktorá sa dočkala vydania (ale bez súhlasu Tolkien estate). V podstate je to Silmarillion z pohľadu záporákov a preto má aj patrične rozdielnu interpretáciu udalostí - Melkor bol vlastne fajn chlapík, ktorý vnášal do Ilúvatarovho dokonalého ale statického sveta zmenu a despotický Eru s tým bol nespokojný a tak sa vykopala vojnová sekera a zvyšní Valar z časti z nedostatku vhľadu a z časti zo strachu a menších schopností stáli na strane Ilúvatara a Melkor si Mairona a Curuma vlastne stvoril sám, lebo bol tak trocha osamelý, ale Eu mu ich ukradol a dal Aulemu a tak dále a tak dále... Je to veľmi, veľmi rozdielna interpretácia s veľmi veľkým množstvom vlastných invencií a čítala som len úryvok. Štylisticky mi to prišlo pekné a je to celkom zaujímavý a zábavný nápad.
  • @Aviv To zní velice zajímavě, hned jak budu mít po zkouškách, tak se na to podívám. Vyšlo to i nějak přeložené (stačí do angličtiny), nebo je to jenom v Ruštině? (Teda, díky potkávání ruských hráčů je moje znalost ruštiny aspoň na základní úrovni, ale na čtení knihy v ruštině to opravdu nevidím).
  • @Sagart no, to bys pak mohl říct o jakémkoli fanfiction. Vlastně když už jsi tu vytáhl tu Bibli, tak celý Nový zákon je v podstatě jen fan fiction ke sterému :-D A ještě jednou: GRRM NESNÁŠÍ fan fiction a ostře proti tomu vystupuje. To, že je Píseň často srovnávána s Tolkienem probíral už několikrát, stačí si ty rozhovory najít na youtube. Jinak inspirace nějakým dílem a fan fiction je docela rozdíl. Jo, třeba ty odstíny šedi, to je prostě Twilight přes kopírák, a je to tam hodně vidět. Ale GRRM si hodně napůjčoval i jinde a mnohem více se inspiroval skutečností než Tolkienem.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • Keď už LOTR ako prostriedok východu a západu, tak mi nedá nespomenúť zaujímavú recenziu na knihy: http://www.kfilmu.net/filmy.php?sekce=zajimavosti&film=fotr
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.