Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize
19192949697394

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    U Avataru mě vyloženě potěšila jediná scéna, když sundali Michelle Rodriguez :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Můj vztah k Avatarovi ovlivnila reklama a reakce lidí, za což chudák film nemůže, ale bohužel má smůlu. Od nejbombastičtějšího, nejlepšího a nejvýdělečnějšího filmu očekávám něco víc. Vizuálně to bylo nádherné, o tom žádná, ale v příběhu mi něco sházelo.
    svoa00: Zapomněli na jeden velký rozdíl - u Pocahontas nebyl happy-end (jak já brečela, když John Smith musel odjet a Pocahontas vyběhla na útes a mávali si)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    U Avatara šlo hlavně o prezentaci nové technologie. První pořádné 3D využité na plno, atd... Na pořádný příběh se Cameron vysral.
  • nevada, svoa00: no preto som sa pýtal, či vadí neoriginálny príbeh, ale absentuje príbeh. z môjho pohľadu je to neorginálny príbeh, ale je vyrozprávaný veľmi veľmi dobre. čiže ak ti nevadí, že príbeh poznáš a ak ti nevadí tento typ príbehov, tak máš šancu si užiť pekné kino. aspoň za mňa to tak platilo.
    technológie a reklama - to je sekundárne. mňa to na prostej - emočnej rovine chytilo a bavilo omnoho viac ako napr. Tanec s vlkmi (hoci je "pôvodnejší" a indiánov mám veľmi rád). Proste Cameron nie je podľa mňa originálny rozprávač (Titanic je podľa skutočnej udalosti, Votrelci sú rozvíjanie konceptu, Avatar je archetyp,.... možno terminátor ako tak), ale je veľmi zručný a dobrý rozprávač. proste ako tá babka, čo hovorí staré známe rozprávky, ale rozpráva ich tak, že nedýchaš.
    Záleží na verzi. Třeba Nový svět skončí relativně šťastně.
    @Krisa Ne Ne, tato ukázka byla určena lidem. Divákům. Ne pár producentům někde u konferenčního stolu. Bylo třeba lidem ukázat jak je to super a že ten lístek za dvě stovky do kina se vyplatí. A Cameron si díky filmu vydělal nejen na nájem, ale také může studiím prodávat ony 3D kamery a našetřit si prašule i na rakev.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    V tomhle případě k většině nepatřím. 3D nenávidím a dokud to bude možné, tak budu dávat přednost normálnímu promítání.
    @Krisa: V IMAXu jsem ani nebyla. Z 3D promítání mě bolívají oči, často i hlava. 3D efekty taky po pár minutách nijak zvlášť nevnímám. Pro mě je to fakt zbytečná technologie.
    Dalším důvodem proč 3D nesnáším je to, že filmy v tomhle formátu bývají dabované. Dávám přednost původnímu znění s titulky a v menších kinech je pak nemožné na takový film ve 2D jít. Musím ho zavčas podchytit v Brně v Olympii nebo častěji ve Špalíčku (což mám dost z ruky). A někdy tyhle 2D kopie s titulky do Brna ani nedorazí a hraje je jen jeden multiplex v Praze...
    Já viděl v 3D jen jakýsi podmořský dokument (to byl IMAX ještě pod Oskarem) a v minulém roce Tin Tina a líbilo se mi to. S očima problém nemám a když za filmem stojí dobří lidé, výsledek je uspokojivý. Vtipné bylo, že jsme byly v sále jen 4 a brácha si ještě musel dvakrát nechat vyměnit brýle, než dostal funkční.
  • Příběh v avatarovi není nijak prostoduchý. Je to klasický příběh, který se už ve filmech objevil mnohokrát. Není to originální, ale není to ani nijak špatné. To je jako vyčítat filmům, že se např. do nekoneční točí filmy o lásce dvou lidí, kterým rodiče nepřejí.
    Žádná technologie by se neměla zatracovat sama o sobě. Jde vždycky spíš o to, jak jí chytře využít. Osobně jsem na 3D byl doteď asi pětkrát, z toho třikrát v IMAXu (jestli se nemýlím tak Vesmírná stanice 3D, Beowulf a onen slavný Avatar) a samotné 3D mě i docela okouzlilo a neměla s tím problém ani Eliška, i když měla brýle.

Ale je pravda, že vnímání obrazu je dost individuální. Mě třeba dělají problém některý FPS hry, u kterejch se mi dělá špatně (ne z krvavého obsahu :), ale z obrazu jako takového) - dokonce jsem zjistil, že je to nějakej již lékařsky popsanej jev.

Takže jestli někomu nesedí 3D, bude to asi něco podobnýho.
  • Flanker.27: Mě zase nesedí Avatar. To je taky nějaký zdokumentovaný jev?
    flanker.27: Však já říkám, že to je můj problém. Ale abych to neházel jen na 3D, oči a hlava mě bolí i z trhaných záběrů (což je bohužel teď taky dots moderní) - hlava se mi pak i motá a vidím rozmazaně, ale to mám i z blbého koukání na monitor a v podstatě i jen tak skoro každý den, takže vlastně ani nevím, proč si stěžuji : D
  • @Nevada: Jen počkej, až budou 4D filmy s 3D titulky..
    :´(
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    4D už máme, teď jen 3D titulky
  • Esteze nemame vase problemy, kedze na Slovensku IMAX nie je :)
    3D se hraje i v normálních malých kinech, nejen v IMAXu. Kdyby to zůstalo zalezlé jen v IMAXu, tak si pískám a s radostí to pražákům přenechám...
  • Další možnost je jít do kina na rande, což nějak nefunguje v x-letém manželství. :-)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @BenNevis manželka by se to dozvěděla?
    Ben Nevis: Já chodím do kina kvůli obrazu, zvuku a atmosféře. Kvůli 3D naopak zůstávám doma (když se nedá jít na 2D film s titulky, což se mi už bohužel stalo).
    Tak nějak nechápu proč by manželé nemohli jít do kina (když pomineme minimální šanci, že by jednou za čas nesehnali hlídání pro děti). Ať už na rande, nebo prostě jen tak pro radost.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.