@Krisa@M1on Lví král je legenda, toho už nic nepřekoná - však taky je to Shakespeare. Jinak kvůli OUaT jsem právě o víkendu koukala na Krásku a Zvíře, tak by mě zajímalo, co ještě je tak pěkné. Pocahontas je pěkná, Mulan je skvělá, Tarzan je děsně vtipný, Herkula jsem teda viděla jen jednou a to už dávno :/. Jinak veliké trauma mám z Malé mořské víly a to jsem to viděla až ve dvaceti letech :D.
@M1on Určitě doporučuju vidět víckrát. Asi před půl rokem ho dávali v TV, a jelikož TV nemám, tak jsem se dívala u mamky v ložnici, která "chtě nechtě" taky koukala. Ze začátku brblala, protože "je to pro děcka" a jak byla potom nadšená! A vidět muzikál a zemřít...
@Kolikokoli Malou mořskou vílu miluju! Z té české hrané verze jsem měla noční můry, ale Disneyovská je boží. Hercules je nehorázně vtipný - miluju Hádovy hlášky :D Jinak mám ráda (kromě tebou jmenovaných) i Alladina, Není král jako král a nedisneyovky Anastazii a Prince Egyptského.
@Krisa Z nedisneyovek je nejlepší (a nejsmutnější) Spirit - divoký hřebec. Alladin je hodně povedený. Jo a ještě Medvědí bratři jsou úchvatní (ale strašně moc to kazí ti losi).
@Anvil Rešíme teď staré dobré 2D animace. Ze 3D by jinak byl nejlepší Jak vycvičit draka a první Doba ledová :D. Ale tam už nevím, co dělal disney, co starý pixar a co dreamworks. Jo a Toy story! A kdo nebrečel na konci trojky, tak nemá srdce! :D
Na prvním stupni jsme museli přečíst nějakou knihu, pak někdo přinesl disneyovku a to bylo naposled. Disneyovky se zakázaly, protože mají málo textu a obrázky přes celou stránku.Já si povzdech jelikož jsem zrovna dočetl Aladina
Ja keď som bol malý, mal som strašne rád Lady a Trampa, scéna v talianskej reštaurácii FTW... to mi pripomína, že už si vlastne vôbec nepamätám, o čom to bolo. :D
No, sice mám docela rád Disneyho Popelku,a le stejně na poli animovanýho filmu vyznávám spíš Karla Zemana. Krabat je prostě pořádnej příběh, temnej, ponurej, přitom krásně romantickej:
@M1on Ty knížky byly skvělé! Měli jsme jich s bráchou fakt strašně moc - letos jsme je poslali dál, ale bylo mi to líto a ještě naposledy jsem si je prohlídla :)
@Kolikokoli Jojo, vždycky je to příběh s obrázky z filmu :)
Musím ještě říci, že u starých Disneyovek miluju dabing a vůbec si nedokážu představit, že bych se na ně koukala v originálním znění, protože by to bylo divné a navíc si pamatuji spoustu písniček. Tuhle jsem hrozně žrala jako malá :)
@Kolikokoli Je to jenom o zvyku - o tom, že Disneyovky, které jsem viděla mnohokrát jako malá v češtině mi přijdou v originále divné :). Ty, co jsem viděla až později nebo ne tolikrát, tak se mi v originále líbí naopak víc (třeba ty nové - např. Tangled a Enchanted mi přijdou nadabované nehezky).
@Krisa Tangled má krásný dabing. To samé třeba Shrek (který mě dokonce v originále vůbec nebavil) nebo Jak vycvičit draka. Na animáky koukám vždycky s dabingem - i na ty nové.
Komentáře
A vidět muzikál a zemřít...
Hercules je nehorázně vtipný - miluju Hádovy hlášky :D
Jinak mám ráda (kromě tebou jmenovaných) i Alladina, Není král jako král a nedisneyovky Anastazii a Prince Egyptského.
Musím ještě říci, že u starých Disneyovek miluju dabing a vůbec si nedokážu představit, že bych se na ně koukala v originálním znění, protože by to bylo divné a navíc si pamatuji spoustu písniček. Tuhle jsem hrozně žrala jako malá :)
a pak jsem slyšela originál..
mě se teda víc líbí originál