Nejlepší POV

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování
2

Komentáře

• upraveno 14. února 2008
  • upraveno 14. února 2008
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. února 2008
  • upraveno 15. února 2008
  • Oblíbené POV? Najviac som sa tešila na Tyriona - to bola high game i styk s neprivilegovanou populáciou a cestovaním a to všetko okorenené jeho vynaliezavou bystrosťou, humorom a zmesou lichotivých i nelichotivých vlastností a činov. A ešte na Aryu - imponuje mi jej tomboy nátura a spôsob, akým sa popasovala s traumatickými udalosťami, ktorými sa pohybuje, cením si, že sa GRRM pustil do popisu situácie očami dieťaťa a hoci má trocha horúcu hlavu a málo pochopenia a tolerancie pre iných nejako som si ju obľúbila a držím jej palce a vždy som bola zvedavá, čo ďalšie postretne a ona stretáva teda dosť vecí, aj z tých najnižších a najbrutálnejších vrstiev. Tretie POV si neviem vybrať. Napadol mi Jon, Dany (but no more dogs with olives!), Ned, Jaime, Sansine neskoršie kapitoly a ďalšie, ale fakt netuším.
    Tak dobrým pisateľom viacerých POV v sekcii fantasy a s prehľadom o histórii (či skôr o mytológii) má Michael Scott, ale The secrets of immortal Nicholas Flamel sú knižky popisujúce dej niekoľkých dní a je to rozhodne iná úroveň. Viac mágie a tak.
    Stredovekejšie a generačne ladený je Ken Follett, ale tam fantasy nie je.
    Cardove knižky zbožňujem. Obe série z Enderverse sú úžasné a dosť poprepletané, s politikou i akciou i vzťahmi a tá filozoficko-etická rovina je skutočne výborná. Celkom sa mi páčili i jeho poviedky a ostatné knižky. Myslím, že by Píseň zvládl dobře.
    Poďme vymyslieť, čie POV by ktorý spisovateľ mohol napísať. Napríklad Terry Pratchett (RIP) by sa hodil na Tyriona a hádam i Neil Gaiman by sa k nemu hodil. K Davosovi prípadne Catelyn mi pasuje Ken Follett. Myslím, že u Sama sa dočkáme niečoho, na čo by sme mohli najať Dana Browna, ale asi to zaberie viac než 24 hodín, tak neviem. Dany v Tanci je ako z Babylonu od Figuli. Arya mi povahovo pasuje do knižiek od Jacquline Wilsonovej, lenže pohybuje sa v prostredí, ktoré tam nepasuje. Tolkien na Zeď. Keby mal Rickon POV, chcelo by to Twaina (a asi aj pre Aryu), prípadne Londona, ale myslím, že London by sa zišiel skôr Branovi - správna zmes spirituality a drsnej divočiny a vlčí pohľad.
    A Sasanke dáme Pilcherovú. :D
    Any other ideas?
  • Myslíte, že PVO dostane i malíček nebo varys? Unich by člověk rád znal jejich myšlenky a ne co vidí jiné postavy
  • @p1e9t9r2 já doufám, že ne...
  • Já bych to POV ráda četla, lenže dať POV Malíčkovi a Varysovi je ako povedať pintu vtipu v polovici jeho rozprávania.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Nejhorší
    1) Daenerys. Je to čím dál horší, ve Hře a ve Střetu mi nevadila, ale Bouře a tanec v plné nahotě ukázali co je zač
    2) Cersei tohle žádný komentář nepotřebuje
    3) Areo Hoat, aneb pomeranče jsou přezralé
  • Cersei is pain to read. Ďalej by som tam dala asi niekoho z tých, s kým bolo málo kapitôl, lenže práve preto, že mali málo kapitôl mi to príde nefér. Asi tam dám, toho prológistu z neviem ktorej knižky, ktorý na Pästi začal rebelovať, ale ani to mu už nepomohlo. Ten sa mi nepáčil.
  • To by bylo opravdu bezva, tenhle Bolestínskej POV. Název - Poslední muž na Zdi, protože kdo má větší smulu než já.
  • @Everett_Young: Pfff, nejhorší POV všech dob je Catelyn, konkrétně kapitola s výstupem na Orlí hnízdo je "extratřída", které v nudnosti může konkurovat jen Sansin sestup z Orlího hnízda (ale Sansa má ostatní kapitoly v pohodě...).
  • upraveno 22. února 2016
    Tak já se přidám do týmu, který baví POV Starčat. Pak ještě přihodím Theona - jeho kapitoly je každopádně nepříjemné číst jak ve Střetu, tak Tanci, ale rozhodně vyvolávají emoce.

Nejhorší... pro mě Arianne, Brienne, Victarion a Aeron. Cersei pohrdám, ale její kapitoly byly přinejmenším zábavnější, i když by si člověk přál, aby tu pokryteckou neschopnou panoidní svini už někdo umlátil samorostem (a neříkejte, že to máte jinak).
  • Za mě rozhodně nejlepší Jaime,Tyrion a Davos. Tyhle kapitoly mě vždycky bavily. Dorn se mi líbí.
    Železný ostrovy mě taky nenadchly. Jinak v Hostině a Tanci mě moc nebavil Sam, Danny a Arya.
  • JayJay
    upraveno 22. února 2016
    Jinak nejlepší jsou mi POV Jaimeho, Tyriona a Brana,... tak nějak táhnou děj nejvíc kupředu a mají to osekané o tisíc a jednu zbytečnost (popisy jídel, chutí a vůni... :o))... A hlavně jsou sympatičtí...
  • Já měla Cat docela ráda. Byla tak nějak... Solidní.
    Brienne sa mi čítala dobre. Nie že by sme sa dostali ďaleko (teda dostali, ale veľký vplyv to na celkové dianie nemalo a Brienne samotná sa nedopátrala ničoho (okrem toho, že Gendryho otec je Robert Baratheon), ale to dievča zlaté je milé a bola som rada za tour guide of post-civil-war country.
    Arianne měla tu smulu, že valnou většinu času strávila ve věži a tam se toho děje opravdu málo. Ale ten talk s Doranem byl hódně zajímavej.
    Nad Želízkami tak trocha kroutím hlavou, Ašu mám asi nejraději z celé bandy, na Theona se už nejde zlobit.
    Bran je taky dobrej. Pojí se mi s ním jakýsi klid, ale ne nuda. A vždycky se těším, jestli nekápnem na díleček toho velkýho puzle s Velkým Jiným.
    Sam na lodi taky není nic moc. Očekávám zlepšení v Citadele - v semeništi intrik ala Ilumináti.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Jay Plot twist: Sága sa skončí veľkým summitom o rozdelení územia, vyrozprávaný všetkými POV, veľmi pomaly a bude sa konať v Orlom hniezde. :twisted:
  • @Gepeto: Hmmm, být ta konkláve v Eyrie by nebyl problém (tam byly zajímavé kapitoly)... akorát by každá postava nesměla mít kapitolu, kterak absolvuje naprosto nudný výstup, kdy by přemýšlela co bude požadovat, sem tam by kopla do nejakého kamenu a následně naprosto nudný sestup kde by třeba přemýšlela o tom, co jedla a jak ji všichni naštvali, že nedosáhla toho co chtěla a tak... :o)
  • @Gepeto @Jay Každá POV půjde na orlí hnízdo sama, pokaždé bude jinačí počasí, pokaždé zaútočí jiný horský kmen, Sansa bude jíst citronové zákusky, Daenerys medové kobylky, Arianne bude v táboře souložit, Bran snít, Catelyn se bude snažit něco říct, ale její doprovod jí nebude rozumět, Arya bude chtít dokončit modlitbu, Cersei bude hodnotit svá povadlá prsa, Jaime bude přemýšlet jestli by už neměl Cersei zabít, Jon si bude říkat jestli už něco ví, Victarion se bude rozhodovat jestli zatroubit nebo nezatroubit, Aeron bude váhat, zda má tak daleko od ostrovů Potopený bůh nějakou moc. Jen Edd si bude říkat, proč je to kurva taková nuda.. Každému se změní počasí. Dvakrát :D
  • A pokaždé tam budou spolehlivé muly a strašlivej chodník a jedinou útěchou bude Mya. :D
  • SagartSagart Amo ergo sum
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Aviv Nechceš taky napsat vlastní Hru o trůny . Je to velice zajímavé čtení :-)
  • @Aviv: Nebudu to číst, nebudu to číst ,... ne ne nene nenenene néééééééééééééééééééé......
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.