Sansa Stark

upraveno 23. května 2011 v Sumáře kapitol
13468917

Komentáře

• upraveno 21. března 2012
    Ona zná všechno. :-)
    Taky si myslím, že až Sanse dojde, že za vším stojí Malíček, bude s ním konec. Sansa je inu pro Malíčka malá trhlina v jinak dokonalém plánu. Což je smutné, protože jsou to mé dvě nejoblíbenější postavy, a jestli se zabijí navzájem, tak nevím, nevím... Ale bylo by pěkné, jak už tady kdysi kdosi říkal, kdyby se objevil Sandor, dal Malíčkovi přes hubu a zůstal se Sansou... Což se asi stane těžko, jednak nejsou náznaky, že by se Sandor chystal vrátit, a druhak by asi nemola skončit s někým tak málo urozeným, tedy za předpokladu, že by vůbec vydržela živá až do konce...
    Já jsem to spíš myslel tak, že Sansa bude tvrdá nekompromisní seveřanka, něco jako byla "Železná Lady". Spíš bych ji viděl jako obraz Lyany, jak o ní jednou bylo řečeno krásná na povrchu, ale v nitru tvrdá jako železo...:)

Můj soukromej tip a možná i zbožný přání je to, až se ji Malíček bude snažit oženit, tak, že se Sansa postaví v barvách Starků, veřejně na Malíčka všechno práskne a vzburcuje Údolí do války...:)

P3ZI: Spíš by v tu chvíli měla poštvat pány z Údolí k okamžitej akci s mečema. Další povedená svatba.
    No však já to myslel, že to bude něco jako když byla Cat v hosinci a sebrala Tyriona...akorád jak Malíček často říkal - on nemá rytíře, aby za něj bojovali..:)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. března 2012
    Tak zraněná duše, jakou měl Sandor, nenajde jen tak klidu. Nedokáže vytrvat na místě a spokojeně okopávat záhonky do konce života. Jeho vnitřní démon ho zase vyžene pryč. Jak se zotaví, tak se zase vydá do boje.
    Nesúhlasím v tom, že by Sansa bola slabá. To, že neopláca zlo zlým z nej nerobí slabú.
    To Amanita: Dobře, jinak. Nejevila se svému okolí jako silná. Což může klamat :-)
    Isca: Ok, to beriem. :)
    upraveno 21. března 2012
    To já bych klidně tvrdila, že je slabá. Zatím.
    No, samozřejmě se zatím neoháněla mečem/nevraždila/nevyhlašovala se za královnu. Ale vzhledem ke svému pohlaví, věku, a postavení nepřízeň osudu zatím dokázala ustát natolik, aby v budoucnosti byla schopna vyrazit do útoku. Že používala ženské zbraně? Schopnost okouzlit pár chlapů, aby se k ní chovali shovívavě? Že se podřídila Malíčkovi? A sakra, proč ne . Bojuju těmi zbraněmi , které mám a jsem schopna použít.
    upraveno 21. března 2012
    Jenže ona nedokázala bojovat ani s tím, co měla. Přežila to celé jen díky tomu, že ji Cersei potřebovala. Sansa věděla, že třeba Ohař pro ni má slabost, ale využít toho nedokázala vůbec nijak. Z chlapů ve svém okolí neokouzlila žádného - snad kromě Malíčka, ale ani ten si ji nevytáhl z Králova přístaviště kvůli půvabné tvářičce. Na druhou stranu nutno přiznat, že zatím taky neměla moc prostoru své zbraně uplatnit. V KL zůstala v patové situaci a nezbývalo jí nic jiného, než prostě přežívat.
    V této části příběhu jsem snad jedinkát za celou ságu pocítila trochu (ale fakt jen trošku) sympatií - nebo spíš vděku - k Cersei. Protože se k Sanse chovala dobře a dokonce relativně přátelsky. Neměla potřebu ji nějak ponižovat nebo jí ubližovat, byla si vědoma, že je to jen bezmocná oběť velké hry.
    Nevada: Zapomněla jsi na chvíli, kdy Sanse ožralá vyhrožovala katem. Chvíle, kdy se moje pohrdání vůči Cersei na chvílli fakt proměnilo v nenávist.
    Nemyslím, že by ji Cersei nějak zvlášť potřebovala, po smrti Roberta a pádu Neda Starka. Pravda, možná jako dědičku Zimohradu, ale i v této roli byla nakonec nahraditelná pseudo-Aryou. Že nedokázala využít Ohařovy náklonnosti ? Přežila, ne? Bez většího fyzického poškození. Možná toho lépe dosáhla jako Sansa ptáček/neviňátko než jako Sansa svůdnice. Královo přístaviště opuští dokonce jako panna. Možná instiktivně, ale využije ochranu jednoho z mála mužů , který ji DOKÁZAL ochránit a zároveň BYL OCHOTEN chránit (Tyrion ).
    Isca: Četli jsme stejný knížky? Sansa přežila jen díky shodně okolností, který tak Martin naplánoval. Nebýt toho, že zasáhnul pan intrikán, Sansa by skončila zhruba tak, jak se o tom rozhodně ne bezdůvodně zmiňuje Robb. Je to třináctiletá holka, proboha, žádný promyšlený od člověk čekat nemůže.
    Taky si nemyslím, že by na svém přežití v Přístavišti měla nějaký podíl. To byla spíš doba kdy sbírala ránu za ranou a pomalu se z nich učila. Jednat (velmi lehce) začíná až v Hostině (moje oblíbená část "lži a zlaté stromovinské- ano, otče").
    Četly, jen já možná v malinko pokročilejším věku , než ty :) Někdy než bezhlavě máchat mečem a vykřikovat hesla je důležitější jít po provaze krůček po krůčku a vybalancovávat situaci vteřinu po vteřině, s tím, co zrovna mám k dispozici. Přežít, pokud možno s vnitřní integritou ( a pokud vím, Sansa stockholmskému syndromu nepropadla), třeba do další šťastné náhody . Poslední bere vše :-)
    upraveno 21. března 2012
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 21. března 2012
    upraveno 21. března 2012
    Isca: O sexu jsem nemluvila. Ostatně Tyrion ji k tomu vůbec nenutil, i když jí to samozřejmě při svatební noci "navrhl". Mluvila jsem o schopnosti poznat jednu z mála dobrých postav kolem ní a chovat se k němu hezky, normálně. Mluvit s ním jako se svým partnerem. Udělat zkrátka něco - cokoliv - co by v tu chvíli její bezpečí posílilo. A přitom se Tyrion opět snažil dát jí najevo, že nemá sebemenší nepřátelské úmysly, navzdory záměrům své rodiny.

A abychom se nepochopili/y špatně - já Sansu nijak neodsuju. Stále doufám, že svou sílu najde a postaví se na vlastní nohy. A zbaví se Malíčka. Ale až poté, co ten jí zajistí patřičné postavení a moc. A že to bude právě Sansa, kdo se zaslouží o obnovu rodu Starků, že jednomu ze svých bratrů zajistí vedoucí roli na Severu a pomůže mu znovu zbudovat a osídlit Zimohrad, i když se tam sama natrvalo nevrátí.
    upraveno 21. března 2012
    Sanse dali jasně najevo, že napsáním dopisu může zachránit nejen sebe, ale i otce. Kdo z vás by to neudělal? Že jí lhali nemohla tušit. S takovou záludností se nikdy předtím nepotkala. Frackovitě se chovala naopak Arya - a zachránilo jí to život. A zároveň vystavilo hromadě útrap srovnatelných s těmi Sansy. Kdyby ji chytili ti strážní, tak by byla zavřená ve věží, ale v relativním pohodlí. I když by týrání od Joffa bezesporu schytala taky.
    Jak podotkl flanker v jiném vlákně. Bylo by zajímavé, kdyby se role úplně prohodily. Sanse by se podařilo prchnout z Králova přístaviště a Arya by zůstala vězněm. Sansa by na cestě dlouho nevydržela a brzy by nejspíš zemřela. A Aryu by asi zabili Lannisteři, protože s tím frackem vydržet, by bylo sedmipekelné :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 22. března 2012
    Kdyby zavřeli do věže Aryu byla by nejspíše mrtvá, ale vzala by Cersei a Joffa s sebou.
  • upraveno 22. března 2012
    Sansa je opravdu záživné a životaschopné téma.
    Nikde to nevře víc než tady. :-)
    Sansa je takový lakmusový papírek, který odhalí, jak na tom kdo je, kolik je toho ve vás dobrého a kolik zlého.
    Jestli jste kyselí nebo zásadití, nebo spíš žlučovití.
    Kolik je ve vás Joffreye.
  • upraveno 22. března 2012
    Heavy head: Ty jsi vtipálek. Hádám, že ty jsi dobrý, zásaditý a jsi opak Joffryho, takže máš hodně blízko k Malíčkovi:-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.