Kostýmy a výprava v seriálu

upraveno 7. listopadu 2012 v Seriál Hra o trůny
Už dlouho hledám nějakou ucelenou stránku o kostýmech ze seriálu, jelikož mne tato část výpravy vždy velmi zajímá, nicméně nic jsem nenašla. Napadlo mne tedy, že bychom si mohli udělat alespoň malý ucelený topic, kde by každý, koho také fascinují krásné kostýmy, přispěl svou troškou do mlýna. Zároveň bycho mohli debatovat i o inspiraci tvůrců a jak se jim podařilo či nepodařilo ztvárnit vaše vlastní představy o světě Písně ledu a ohně.

Vlastně se zdá, že jsem teď na něco rozsáhlejšího týkajícího se módy v Západozemí a nejen tam, přece jen narazila, ale ještě jsem si to nestihla projít celé, pouze druhou stranu, tak se ukáže, co se z článku vyklube. Snad jej znáte, snad ne, přikládám odkaz (nicméně chybí pěkné a detailní fotky kostýmu, za to je tam dost povídání).

http://fashionista.com/2012/06/game-of-thrones-hair-and-wardrobe-secrets-revealed/

Tapetování v místnosti povoleno, ba přímo vítáno, a jak napovídá nadpis, není zaměřena pouze na kostýmy, ale na výtvarnou stylizaci celkově, takže kulisy, lokace, i to zde ráda uvidím.

Edit:

Ještě jeden článek, kde autorka komentuje kostýmy jednotlivých postav
http://www.latimes.com/entertainment/news/la-et-game-thrones-costumes-pictures,0,4363922.photogallery

Stránky autorky kostýmů, která mimochodem získala cenu Emmy pro letošní rok /za epizodu Prince of Winterfell
http://www.micheleclapton.com/

Odkaz na stránky, kde autorka shromažďuje výtvory současných módních návrhářů, které jí však evokují postavy Písně. (děkuji za upozornění Kachítos)

http://agameofclothes.tumblr.com/
«13456712

Komentáře

• upraveno 19. října 2012
    Možná první otázka na rozproudění debaty: Kdo je dle vás nejlépe oblékanou postavou v Písni? (V knize či seriálu). Nezapoměňte jako ilustraci přihodit nejoblíbenější oděv na fotografii, jde li o seriál:) (tak nějak tuším, jaká bude většina odpovědí:)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 19. října 2012
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. října 2012
    Jen aby to nebylo holátko :)
    (omlouvám se za sexistickou poznámku, ale tomu se nedalo odolat)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 19. října 2012
    najlepsi kostim ma samozrejme Shagga :-)
    upraveno 19. října 2012
    Abych byl trochu víc k tématu, tak módě absolutně nerozumím, co (obvykle ženskejm) připadá pěkné a trendy se mi vůbec nelíbí, a protože se mi to co se nosí v seriálu vesměs vůbec nelíbí, tak je to nepochybně pěkné a trendy... :)
    Moc se mi líbilo oblečení Dany v první epizodě seriálu
    Doporučuji si přečíst článek, na který jsem dávala odkaz, jsem v polovině a jsou tam celkem zajímavé věci. Je to sice k seriálu, ale i tak:)
    Můj styl je Brienne, i barvy. Ale Sansa a Cersei, tam taky vybrali krásný kousky.
    Brienne se mi překvapivě taky dost líbila, fakt hezké věci:-) Ale já radši šaty:-)
  • upraveno 20. října 2012
    Tedy, můj šatník se asi podobá nejvíce Bellatrix Lestrange:) I když se pomalu mění:) Pěkný nápad:)
  • upraveno 20. října 2012
    Rose Tyler - v nicom inom ani nechodim :)
  • upraveno 22. října 2012
  • upraveno 22. října 2012
    Tak na Emilce a Leně musí všechno vypadat dobře :)
  • upraveno 31. října 2012
  • Mimochodem, četli jste ty články, co jsem je odkazovala v úvodu? Jsou tam poměrně zajímavé informace - někdy o vývoji oblékání postav, jindy spíše takové zákulisní věci, jako proč musela mít Dany dvě paruky, kolik paruky stály, jak těžké je udělat realisticky zašpiněné oblečení atd. Je to docela zajímavé čtení.
  • Nejvíce se mi líbila otázka - Proč lidé na Zdi a za ní, kde je taková zima, nenosí pokrývky hlavy:) Víte proč?
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    protože žádné nemají
  • Jako hlavy? :D
  • upraveno 4. listopadu 2012
    Prý to zkoušeli, jelikož samozřejmě je logické, že v té zimě by jim asi umrzli uši - nicméně pak měli hrozný zmatek v natáčení, kamera pak nebyla schopna rozeznat, kdo je kdo, protože všichni zababušenci vypadali stejně:) (Tedy, pokud si to dobře vybavuji a správně jsem si to přeložila:)
  • Preto ani v boji nepoužívajú prilby, bolo veľmi komické pozerať na Stannisa ako útočí na hradby lezie po rebríku ako prvý a nemá ani prilbu :)
    Ono asi nejde tolik o kostýmy, jako o to, jestli se do nich dotyčný/á hodí :)
  • Pěkné kostýmy.,..moc
  • Tak mne napadlo - kdybyste měli jít za nějakou postavu Písně (dejme tomu nějaké kostýmované setkání tohoto fóra), která by to byla? (Jedna dle vaší oblíbenost a druhá dle vašeho vzhledu?)
  • Dle oblíbenosti: Mel (nejlepší celkový vzhled) nebo Dacey (nejoblíbenější ženská věku 20+)
    Dle vzhledu: anonymní mrtvola číslo 2555
  • Já jsem odjakživa chtěla být princezna :-D Ale na žádnou se asi nehodím :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.