Hildegarda: já i teď :D. A nejlepší je, že si v lednu vzal za ženu Georgiu Moffett, která hrála Jenny (Doktorova dcera), a která je dcerou Petera Davisona, který hrál 5. Doktora. To znamená, že dcera 10. Doktora a reálná dcera 5. Doktora si vzala představitele 10. Doktora, což je vlastně jiná inkarnace 5. Doktora. Její manžel je tedy zároveň její otec a to hned 2x :D. (Wibbly-wobbly :D)
Já se konečně dívám na Borgie a světe div, během čtvrtýho dílu mě to začalo bavit! Moji oblíbenci jsou Lukrécie (sladký stvoření) a Cezare (narcis se sklony k výbušnosti a násilí, ale má kouzlo). Papeže Borgiu moc nemusím, nemám ráda typy, co si myslí, že můžou mít všechno (papežství, úctu, bastardy, milenky...) a Irons je takový nevýrazný. Oceňuju taky historickou přesnost, na rozdíl od Tudorovců. A konečně jsem pochopila, proč se říká, že Martina hodně inspirovala borgiovská Itálie. Lukrécie se zatím hodně podobá Sanse a Cezareho zakoukanost do ní, to je celej Jaime :D
Viděla jsem pilot té Ponorky. Líbí se mi výběr herců, efekty... Z děje prozatím nejsem chytrá (proč chtěli amíci útočit na pákistánce), ale vypadá to na chytřejší seriál než např. ten Revolution nebo Terra Nova. V Revolution pořád někdo nad něčím fňuká a je to prokládáno nelogickými bojůvkami (třeba padouch pořád mele o nedostatku nábojů a pak nechá ostřelovat barák celou četou).
svoa00: Borgy jsem zrovna dokoukala ("Odpor je marný" :-)) Fakt povedený seriál. Tvůrci GOTu by se měli inspirovat, jak se mají dělat bitvy. Akorát je tam moc samoúčelného násilí.
Nevada: Jo, chápu to po stránce organizační, ale co ty obsahy? Já bych toho prostě tolik vstřebat nedokázal :) Navíc mě v nich většinou postavy iritujou (osazenstvo Newsroomu jsem měl chuť vystřílet).
Já jsem si oblíbila ty 10-12 dílné seriály placených televizí. Není to takový žrout času, nemají tam výplňové epizody, kde se nic neděje a hrají tam kvalitnější herci. Na paměť jsou seriály fakt záhul, ale funguje to jako s knížkama. Nové zážitky přebijí ty staré. Už si ani nepamatuji, jak dopadly postavy z Lostu.
Nejlepší jsou seriály, které mají cca 6-8 dílů a ty, co mají 13 dílů - Trpaslík, Misfits, Jekyll, Doctor Who, Torchwood, Merlin. A taky Sherlock, který má 3 díly na sérii :D.
Já to radši ani nehodlám zkoušet, nehodlám si kazit dojem. Devátou sérii jsem ani nedosledovala. Vypnula jsem to v půlce druhého dílu. Raději si příležitostně zopakuji ty starší díly.
Komentáře
P.S: Co je mi po Augustovi, nejlepší je Graham!
V Revolution pořád někdo nad něčím fňuká a je to prokládáno nelogickými bojůvkami (třeba padouch pořád mele o nedostatku nábojů a pak nechá ostřelovat barák celou četou).
Akorát je tam moc samoúčelného násilí.
Navíc mě v nich většinou postavy iritujou (osazenstvo Newsroomu jsem měl chuť vystřílet).
Na paměť jsou seriály fakt záhul, ale funguje to jako s knížkama. Nové zážitky přebijí ty staré. Už si ani nepamatuji, jak dopadly postavy z Lostu.