trochu zklamání jsou masky, oproti těm třem, čtyřem co v podstatě žádnou masku nemají..(fili, thorin, ori a možná bofur) kteří vypadají jak namaskovaní lidé, jsou masky ostatních v moc velkém kontrastu..
Nj, ale trpaslíci mají být vousatí. Vždyť jsou tak vousaté i ženy, že se od chlapů nedají odlišit, a tak si hodně lidí myslí, že žádné trpaslice nejsou! :D
Jak poznáte který je který? Svým knižním verzím podobní tedy nejsou. Mohu požádat o nějaký seznam kdo je kdo? poznám tak Thorina, Bombura a Filliho / Killiho protože mají být o 50 let mladší. Jinak nevím.
Kili a Fili jsou jasní - mají mít málo vousů a jsou "mladí" (jen kolem stovky nebo jak to tam je :D). Thorin - bez debaty. Gloin je Gimliho tatínek, takže by měl vypadat relativně podobně. Bombur by měl být nejtlustší. Balin je dost podobný knižní předloze - má hustý bílý vous a vypadá nejstarší. A ti ostatní.. to nevím :D.
edit: včera jsem si zopákla Protivný sprostý holky. Sice "teen film", ale neuvěřitelně vtipný :D.
Nejlepší je Rachel McAdams jako mrcha :D. Je skvělá! A hlášky z toho filmu jsou dokonalé. Dokonce odtud pochází meme: "Karen! Nemůžeš se lidí ptát, proč jsou bílí!" :D:D:D:D
Konečně jsem viděla Promethea. Teď nevím, jestli prohlášení "speciální efekty zabíjí filmy" není ode mne moc silné, ale přesně tak se cítím :-) Každopádně horor to nebyl a děj jak z Lostu, tj. nakladli víc otázek než vysvětlení.
Já bych dodal, že většina otázek, která napadala během filmu mě, nemířila k podstatě lidství, k původu člověka a odpovědnosti stvořitele, ale zhruba směrem "proč se všichni chovají jako magoři".
Komentáře
edit: včera jsem si zopákla Protivný sprostý holky. Sice "teen film", ale neuvěřitelně vtipný :D.
http://www.csfd.cz/film/306004-utok-dvojhlaveho-zraloka/
Každopádně horor to nebyl a děj jak z Lostu, tj. nakladli víc otázek než vysvětlení.