Trest smrti - otázka

upraveno 11. září 2012 v Rozličný pokec
Keďže tu je veľa ľudí rozličných názorov a s dosť veľkým rozhľadom(áno, to bol kompliment), chcel by som sa spýtať istú otázku, ktorá ma trápi:
Je podľa vás možné zabezpečiť, aby človek vo väzení nebol za žiadnych prípadov ohrozením pre verejnosť(útek, plánovanie zločinov na diaľku, ak sa jedná o teroristov alebo mafiu) a ak nie, či existuje nejaká iná alternatíva, ako trest smrti. Teda vlastne, či je správne v niektorých prípadoch udeliť trest smrti.
123457»

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. září 2012
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. září 2012
    Uvažoval jsem, že se na to podívám, ale pak jsem zapomněl :(
  • upraveno 17. září 2012
    To byl velice zajímavý dokument, poněkud depresivní, ale to už patří k věci.
  • upraveno 17. září 2012
    Chytala jsem bohužel jen konec.
  • upraveno 18. září 2012
    Nechytnul sem
  • upraveno 22. září 2012
    Trest smrti? V zásadě ano. Samozřejmě však pouze za mimořádně závažný a řádně prokázaný zločin.
  • upraveno 22. září 2012
    Griff: Trest, jakýkoliv, by měl vždycky přijít pouze za řádně prokázaný zločin .-)
  • upraveno 22. září 2012
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 22. září 2012
    ehm... *vina :)
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 22. září 2012
  • upraveno 23. září 2012
  • upraveno 23. září 2012
    Ok priklad. chalan zabije otca ktory ho obchytkaval.. potom matku ktora nečinne prizerala.. všetko premyslel a v jeho očiach su vinný.. čo s nim. smrŤ alebo väzenie... teoreticky nie je ani nebezpečny pre nikoho ineho bol nebezpečny len pre nich.... ale aky trest mu date
  • upraveno 23. září 2012
    Gardien. No, v reálu by záleželo na mnoha okolnostech. Kolik mu je? Už byl trestaný? Pokusil se vyhledat pomoc? Je zneužívání prokázané? Je duševně zdravý? Vraždil v afektu, nebo promyšleně?

Lze říct, že takový člověk by nejspíš nedostal trest smrti ani v zemích, které ho mají. naopak, pokud by prokázal to zneužívání, měl by naději na trestu spodní hranice sazby (pokud by zabil jen toho otce).

Ale tvrdit, je někdo, kdo řeší své problémy, byť třeba velmi vážné, dvojnásobnou vraždou, není nebezpečný, je velmi odvážné :-)
  • upraveno 23. září 2012
  • upraveno 24. září 2012
    Gardien: Z právního hlediska je důležité to, co jsem vyjmenovala já. Jak moc někoho nenávidíš nejde změřit. Asi maximálně, když je zabil :-)
  • upraveno 28. července 2014
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @gepeto víš kolik by proti tomu protestovala slunickaru a rádoby ochránců práv? Ze i vrah je jen člověk? :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Já jsem pro, aby se popravovali lidi jako Carnajev a podobná svoloč
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.