svoa00: Aha, ty bys chtěla něco alternativního? No, tak to bude potíž, to je obvykle dost drahé a z povahy věci méně sledované (tzn. míň prachů za reklamu). Fantasy, scifi, historické... To všechno je vážně strašně drahé na výpravu a na malém trhu se to nevyplatí. Myslím, že ČT točila takový historický pro děti (Ať žijí rytíři), ale vylezla z toho, tuším, pěkná blbost.
Z těch starších a nejmenovaných českých seriálů musím uvést Ranč u Zelené sedmy. Na ten nedám dopustit já :) Zvlášť babča a Studna jsou úplně úžasný postavy :):)
Ještě moje slabůstka: My všichni školou povinní a Karfík :) teď jsem si vzpomněla, že vlastně pravidelně sleduju Vyprávěj, ale je to trochu ze setrvačnosti.
Jak se tady pořád naráží na ty TV miniserie, tak se mi líbila Ďáblova lest (až na to, že pořád o archeolgickém výzkumu mluvili jako o vykopávkách :) a teď je celkem fajn i Ztracená brána.
Tak ona kdysi i u nás Československá televize dělala něco jako minisérie. Vybavuju si tři historický příběhy, který před pár rokama reprízovali a všechny jsou z roku 1974: Vrtkavý král (Přemysl Otakar I.), Královské usínání (Václav I./Přemysl Otakar II.) a Královský gambit (Václav II.). Všechno je to natočené stroze až divadelně, ale dialogy jsou zhruba na úrovni Lva v zimě :) Docela ráda bych viděla, jak podobný "alternativní" počiny spách ČT i dneska.
Souhlasím, že Ďáblova lest i Ztracená brána jsou koukatelné, i když plné takových roztomilých pošetilostí typu "inspektorka inspekce vyšetřuje vraždu? wtf?" připadně hlášek "napíchněte mu telefon! teď hned!" .-) Já jsem se dívala i na Strážce duší (stejný autor scénáře). mám ráda tajemno, ale Vašíček je jako scénárista prostě špatnej...
Tak já se taky přiznám. Vede Ordinace v Růžovoučké zahrádce, následují cesty Romů (pardon, domů), hned v závěsu je nejsmysluplnější seriál všech dob Ulice. Teď vážně, z českých seriálů toho moc nemusím, možná trochu ty Četnické humoresky (první série), třicet případů Majora Zemana (víte jak jsem se jako malý bál u dílu STUDNA?) a ještě tak herní magazín Re-Play.
Ranč u Zelené sedmy jsem nesnášel, karikatura venkova, politická korektnost, "uděláme ze sebe skanzen a budou se na nás jezdit koukat Germáni" a přiteplenej Amík. Fuj :)
Hlavně nechápu, proč se televize musí opičit? Proč jedna točí Základku a druhá Gympl, obojí má být komedie ze školního prostředí? Ze současných seriálu mě zaujalo akorát Vyprávěj, ale to nesleduji, protože mě nebaví hlídat vysílací časy.
Zelená sedma byla hodně dávno, a rodiče na to koukali, tak jsem sem tam něco zahlíd, pozdějc to bylo v době, kdy jsem akorát chodil z práce, tak jsem zase občas něco zahlíd :)
Komentáře
Jak se tady pořád naráží na ty TV miniserie, tak se mi líbila Ďáblova lest (až na to, že pořád o archeolgickém výzkumu mluvili jako o vykopávkách :) a teď je celkem fajn i Ztracená brána.
Ze současných seriálu mě zaujalo akorát Vyprávěj, ale to nesleduji, protože mě nebaví hlídat vysílací časy.
přesvědčilas mě, přes zimu to skouknu. :-)
(neviděla jsem, možná se podívám... proč ne, jsem na mateřské .-)