Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
14445474950144

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 31. srpna 2012
    Everett Young: Vaňkovou čte moje máma a je nadšená. Dokonce to vygradovalo do takové míry, že jsem musela po antikvariátech a internetových výprodejích knih shánět titul, co ještě nemá :D
  • upraveno 31. srpna 2012
    U Wilbura Smitha mě příjde zajímavá Sága rodu Courtneyů, která pokrývá časový usek od 17 století až v podstatě po současnost. Odehrává se ponejvíce v Jihoafrický republice a jsou tam docela dobře ukázaný její dějiny ( od takových afrických westernů kde hrdina vezme krytý vůz a vyzazí do divočiny, přes střety se Zuly, Bůrské války, první světovou válku, II. světovou válku - kde jsou popsaný povstání vzbouřenců co sympatizují s nacisty - potomcí Burů neměli moc důvodů proč být na britský straně i když v obou světových válkách byla JAR na straně spojenců, až po Apartheid národní strany a různé útoku komunistických skupin proti němu ). Osobně mě přišli nejlepší romány první romány Dravec a Monzun a Pobřeží v plamenech ( je podle toho i seriál) a Síla meče ( dobrý jsou takový hlášky co se se románech opakují - I statečného muže se zmocní strach když poprvé uslyší řev hladového lva z Kalahari)
    Já jsem zrovna začala číst horor Nemilovaní. Může za to moje úchylka na staré tajemné domy s výstředními obyvateli :-)
    Vlcacka: To mi nabízel knihkupec (líbil se mi přebal), ale popsal mi to tak, že jsem to odmítla. o co tam jde?
    Vlcacka: To jsem zvědavá, jak ten Kolumbus skončí. :-)
    Zaujala mě myšlenka, že otroctví souvisí nepřímo úměrně s lidským obětováním.
    a že Noe byl Atlantiďan, který přežil její zatopení. :-)
    Dej vědět, nastěhuju se :)
  • upraveno 7. září 2012
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 7. září 2012
  • upraveno 7. září 2012
    flanker: Nebudu se s tebou hádat, určitě máš načteno víc historie. Stejně bych to s lety do vesmíru nesrovnávala, ledaže by věděli, že se na měsíci nachází zlato. :-)
    Vycházím z knížky a předpokládám, že autor si nejprve nastudoval reálie, než se vrhnul na prznění reálné osobnosti. Podle něj se vědělo od antických myslitelů, že země je kulatá, jenom se nevědělo, jaký má průměr. Kolumbus se spoléhal na optimističtější odhady.
  • upraveno 7. září 2012
    "Se vědělo"....o tom, co se vědělo a co se mohlo říkat nahlas....a kdo to věděl.....

Kolumbus vyplul 1492
    Girdano Bruno byl upálem 1600

Tolik k tématu, kdo - co věděl a kolik toho kdo mohl říct nahlas.
  • upraveno 7. září 2012
    Ben Nevis: Problém byl ten že celý projekt byl velice riskantní. Kolumbus nemusel přivézt nic, nemusel ani přijet zpátky. To mi přišlo z té knihy, doufám že mohu Cardovi důvěřovat co se týče historických pramenů. Myslím že na cestovatele a mořeplavce se odedávna koukalo jako na snílky a cvoky.
  • upraveno 7. září 2012
  • upraveno 9. září 2012
    Kingkillers Chronicles: Wise Men's Fear
    upraveno 9. září 2012
  • upraveno 9. září 2012
    Flanker má pravdu. Ostatně neznáte úsloví "Kolumbovo vejce" ? některé věci se zpětně jeví jako snadné
  • upraveno 10. září 2012
    Už zase sem taháš anatomii, Tyno? :-))
  • upraveno 11. září 2012
    Nenapadlo vás někdy, jestli se GRRM nestýská po svém sci-fi světě? Ten už měl roky, vlastně desetiletí, obstojně propracovaný a teď furt trčí v Západozemí...
  • upraveno 12. září 2012
    Jeho sci-fi je výborná, ale co mne se týče, ať se raději věnuje Západozemí, to mne baví o chlup víc :).
  • upraveno 13. září 2012
    Souhlas. Co jsem četla scifi, tak to nedosahuje zábavnosti Icefire. Akorát si utrhnul velké sousto a teď mi připadá, že dělá vše proto, aby nemusel psát, a řeší atlasy, cony, povídkové sbírky, HBO a jiné ptákoviny.
  • upraveno 13. září 2012
    Tak icefire je jeho majstrštyk, o tom žádná.
    Moje otázka ale nebyla jestli je lepší jeho scifi nebo fantasy, jako spíš jestli se mu podle vás nestýská po světě, který začal tvořit už v sedmdesátých letech a teď ho musel opustit. I když třeba ho už nudil, kdo ví.

Aby z toho absťáku chudák neozbrojil noční hlídku lasery a o unCat se nezjistilo, že je robot :-) Jiní mimozemšťané, kteří ztroskotali kdysi dávno a draci plody Tuffovy klonolodě :-)
    upraveno 13. září 2012
    No, já původně chtěl napsat povídku, kde by se ukázalo, že valyrijská ocel je vlastně zbytek po plášti kosmický lodě :)
  • upraveno 13. září 2012
    Tak to bys vykradl GRRM Křídla snů, kde se ukázalo, že kov na křídla je vlastně zbytek po plášti kosmický lodě :)
    upraveno 13. září 2012
    Okruh nápadůzřejmě není nekonečný :) Ostatně podobnej motiv (artefakt je vlastně stará zapomenutá/z vesmíru technologie) se ve fantastice objevuje už mnohokrát :)
  • upraveno 13. září 2012
    Kdyby se mu stýskalo, může vždycky napsat povídku. :-)

no počkat, že je na orbitě klonoloď, už jsem tvrdila. :-) Kromě draků dodává i Jiné a r´hlora.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.