Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
14344464849144

Komentáře

• upraveno 30. srpna 2012
    Ani o něm nevím - kaju se kaju...no mohla bych taky sáhnout do svého stohu nedočtených a že jich je :-D
    U nas su billboardy uz davno, asi zacnem s Chlapcom v pruhovanom pyzame
    Hildegarda: viděla jsem ten film... měla jsem z něj depku ještě čtrnáct dní... (ale je povedený)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 30. srpna 2012
    A já jsem začal číst Dopis pro krále. Vůbec nevim, jak se mi to objevilo doma, ale našel jsem to když jsme mluvili o těch KOD. Je to taková dobrodružná knížka pro děti :), dneska by se řeklo dětská fantasy, i když nadpřirozený prvky tam zatim nejsou (a asi ani nebudou), ale jsou tam Země krále Dagonauta a Země krále Ynauvena a mladý čekatel na rytíře Tjuri, co má doručit dopis králi Ynauvenovi a v patách jsou mu tajemní nepřátelé... :)
    Jestli Den nepřečtených knih znamená, že bych se měla vrhnout na Dana Browna, kterého jsem dostala někdy v prosinci, tak nevím nevím :-)
    Teď jsem rozečetla Vykoupení Kryštofa Kolumba od Carda. Je to o ženské, která chce změnit minulost, protože ji vadí, jak Španělé otročí indiány. Jsem zvědavá, jak to dopadne. :-)
    upraveno 30. srpna 2012
    To zní hrozně...
    Ben Nevis: Ano, ještě asi tak o dvě třídy.
    Ben Nevis: To jsem recenzovala. :-)
    Doporučuji Iana MacDonalda. Jeho Řeka bohů je nádherná a úžasná sci-fi, Brasyl jsem ještě nepřečetla, i když ho mám doma.
    jedinu Reku bohu, co som citala, bola od Wilbura Smitha. Vtedy som to zrala, ale dnes mi to uz nic nehovori.
    Hildegarda: pravdu díž a čím víc dílů přidával, tím hůř.
    No ja jsem od W. Smitha o moc víc než Řeku bohů nečetla. Myslím, že jenom Nářek vlků (musela jsem si to najít) a to hlavně proto, že se děj odehrává v mojí oblibené Etiopii za italské invaze.
    upraveno 30. srpna 2012
    Tak to je správná představa orálního sexu nejen pro dámy :-)) .
    No já nevím, ale s přibývajícím věkem (a tudíž i kily) se právě v tomhle ("až do konce") s přítelkyní čím dál častěji výborně shodneme. Formuloval bych to asi takhle: člověk se tak nějak míň nadře a oběma to udělá radost :-).
    upraveno 30. srpna 2012
  • upraveno 31. srpna 2012
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 31. srpna 2012
    A co takhle "historické" romány od Vaňkové? Četl někdo z vás? Jak je hodnotíte?
  • upraveno 31. srpna 2012
    Everett Young: Četla jsou Král železný, král zlatý, Zlá léta a Dědici zlatého krále. Vaňková má krásný styl a je to dobrá vypravěčka, ale vadí mi ta její určitá tendenčnost a vyzdvihování některých postav. Faknštejn byl v reálu oportunista jak brno, ne rytíř zamilovaný do královny, Mikuláše Opavského třeba naopak líčí dost nelichotivě, aniž by jí k tomu historie dávala oprávnění. Nejvíc se mi líbil příběh Faknštejnovy dcery a jejího manžela. A bitva na Moravském poli - řekněme, že to ve mě vyvolalo obdobný pocit fyzické nevolnosti jako některé pasáže u Martina.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.