Asi jim na idnesu stačilo, že je to studentka žurnalistiky :D Jinak - kromě asi tří zajímavých individuálních postřehů v recenzi jenom blábolí cosi o seriálu a popularitě předlohy. Vyčítat komiksu nekreativitu je IMHO mimo. Jejich cílová skupina jsou ti, co četli a ctí předlohu, což u seriálu ne tak docela platí.
Ano, a komix sleduje stejnou příběhovou linku jako seriál který si to mastí podle sebe :D:D a v komixu jsou určitě taky ty orgie :D achjo achjo, a já si bláhově myslel že si jde komix svou vlastní cestou a inspiruje se knihou ne seriálem :) a že se na komixu začalo pracovat již dřív a ne až s popularitou seriálu ;)
A moje nadšení z Tolkiena rozhodně neopadlo, čtu ho již nějakých 15 let a furt mě baví a na filmového Hobita se těším jak maléj i když se mě moc nelíbí ztvárnění trpaslíků :)
Komix by měl být spíš pro mladší ročníky, pro lidi co nemají rádi knihy, nebo pro ty kteří víc než komix přečíst nezvládnou ..... a pak pro ty kteří baží pro všem ICE/FIRE :):P
Ech komiks je tu proto, aby se přiživil na slávě a vydělal další prachy a ne proto, aby se to lidem lépe či hůře chápalo :-)) Cílová skupina jsou fanoušci :-)) Jestli tomu tak je či není je pouze bajprodukt :-p
Podobně jkao někdo píše víše, čtu Tolkiena každý rok dokola od roku 1997 včetně Silmarrilionu a spol. a furt mne baví. Co se týče Hobitt filmu no já jsu zatím z těch Trpajzlíků lehce zděšen. Chápu ten posun, kdy se po epické fantasy snaží natočit epickou pohádku, jež by odlehčenou atmosférou odpovídalal knižní předloze a pokusila vystihnout onu lehce komickou atmosféru. Nicméně, ti Trpajzlíci svou stylizací vypadají jak klauni a ne jak ostřílení veterání na výpravě. Mnohem víc se mi líbílo ztvárnění Trpajzlíků na radě u Elronda a doufal jsem že tím směrem se budou filmaři ubírat. Ostatně z traileru na mně nekteří působí ne jako trpajzlíci, ale jako zakrslí lidi ala Penny a její brácha, kdyby si nehcali narůst vlasy a vousy. :-D Prostě mi to přijde lehce laciné ztvárnění. Celou dobu jsem měl prostě jinačí představu.
Jo. Jen pár trpaslíků vypadá gimlistylem - ak by měli trpaslíci vypadat. Ale Thorin jako trpaslík nevypadá vůbec. Jinak se docela bojím té trilogie. Nejprve díl, pak dva a nakonec tři. Připomíná mi to Martina. Aby to tak nakonec i nedopadlo...
Komentáře
Blbka co tu knihu snad ani nečetla a seriál neviděla ...
A moje nadšení z Tolkiena rozhodně neopadlo, čtu ho již nějakých 15 let a furt mě baví a na filmového Hobita se těším jak maléj i když se mě moc nelíbí ztvárnění trpaslíků :)
http://sledovatserialyonline.blogspot.cz/2011/04/serial-hra-o-truny.html
Podobně jkao někdo píše víše, čtu Tolkiena každý rok dokola od roku 1997 včetně Silmarrilionu a spol. a furt mne baví. Co se týče Hobitt filmu no já jsu zatím z těch Trpajzlíků lehce zděšen. Chápu ten posun, kdy se po epické fantasy snaží natočit epickou pohádku, jež by odlehčenou atmosférou odpovídalal knižní předloze a pokusila vystihnout onu lehce komickou atmosféru. Nicméně, ti Trpajzlíci svou stylizací vypadají jak klauni a ne jak ostřílení veterání na výpravě. Mnohem víc se mi líbílo ztvárnění Trpajzlíků na radě u Elronda a doufal jsem že tím směrem se budou filmaři ubírat. Ostatně z traileru na mně nekteří působí ne jako trpajzlíci, ale jako zakrslí lidi ala Penny a její brácha, kdyby si nehcali narůst vlasy a vousy. :-D Prostě mi to přijde lehce laciné ztvárnění. Celou dobu jsem měl prostě jinačí představu.
Jinak se docela bojím té trilogie. Nejprve díl, pak dva a nakonec tři. Připomíná mi to Martina. Aby to tak nakonec i nedopadlo...