Ramsay Bolton

upraveno 14. července 2012 v Postavy a bytosti
Ramsay Bolton je synem lorda Roose Boltona.
Byl narozen jako Ramsay Snow, ale jeho vynikající vůdčí schopnosti spolu s loajalitou králi Tommenovi mu vynesly glejt právě od krále Tommena, který ho legitimizoval jako syna lorda Boltona a tedy se stal oficiálně pokračovatelem tohoto slavného rodu a právoplatným dědicem Hrůzova.

V současné době již podruhé vstoupil do posvátného svazku manželského, po nešťastném úmrtí své první ženy, která onemocněla záhadnou nemocí a záhy skonala, což Ramsaye stále trápí a denně se modlí za spásu její duše, si vzal, před starými bohy Prvních lidí a před zraky skoro všech významných lordů Severu, Aryu Stark, dceru zrádce Eddarda Starka a sestru lžikrále Robba, kterého museli Freyové usmrtit poté, co se proměnil ve vlka a chtěl zabít svého hostitele, lorda Waldera Freye, a tak ukázal svojí velkorysost a dobrotivost, když chce rod Starků i nadále, alespoň skrz ženskou linii, zachovat u moci.

Ramsay má mnoho rozličných zálib, v zásadě se nelišicích od zájmů běžného mladého muže urozeného původu. Mezi jeho zájmy patří pořádání honů v lesích svého panství; krmení svých psů; vždy statečně a rád bojuje, klidně i proti mnohonásobné přesile a vyniká schopností dobývat významné hrady Severu.
V neposlední řadě je šlechetným věznitelem, který natolik oplývá vrozenou filantropií, že svým vězňům po určité době často dopřeje odchod z cely a potěšení své přítomnosti; se svými nepřáteli jedná se ctí, chová vzorný respekt ke svému otci a je velkým podpůrcem rozvoje průmyslu, zejména kožedělnictví.
Snad jedinou jeho chybičkou je fakt, že se za svůj z poloviny prostý původ nestydí, naopak se hrdě hlásí ke své spřízněnosti s prostým lidem; to je jistě i důvodem vynikajících vztahů se svými sluhy, které zná tak dobře, že jim dokonce může udělovat přátelské přezdívky podle jejich výrazných vlastností a sloužicí mu za to vždy vřele děkují.

Velmi mě zarazilo, když jsem se doslechl, že Ramsay je pro některé postavou, kterou přímo nezbožňují, dokonce se prý najdou i tací, kterým je osud Ramsaye tak nějak ukradený...
Co vy, jaký je váš názor na Ramsay Boltona, syna Strážce Severu a právoplatného dědice Hrůzova?
1246

Komentáře

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.