historicky presný predsa znamená aj "historicky presný". nejde o to, aby to bol dokument, ale aby to neurážalo. keď sa vymyslí koncept (napr. trója bez bohov) tak vôbec nevadí, že to je inak ako bolo v homérovi. vadí ak to nefunguje ako film. podobne je to aj s inými historickými filmami. rozhodne neexistuje iba bipolárnosť - hovadina a exaktne spracovaná história. medzi tým je ešte veľa vecí, ale žiaľ hovadiny typu Titáni 1,2, Immortalis pribúdajú extrémne.
Huh, musela jsem si vyhledat Beowulfa, protože jsme nevěřila, že mluvíme o tomtéž, když tu někdo vzpomínal úžasný soundtrack a já si zase vybavuji, že to byl právě soundtrack, co mne po čtvrt hodince vyhnaly od filmu :-)) No jsou to různé filmy 99 x 07 :-)
Jarla: tak soundtrack je věc ošemetná, každý má jiný hudební vkus. Mi se třeba líbí tyhle "bubnové a rázné" melodie (třeba zase moc nemusím soundtrack Forresta Gumpa, protože mi přijde nevýrazný). Na roku výroby nezáleží. Beowulf je dobrý díky scénáři a tomu, jak sice "historii" obměnil, ale tak, že se tomu "dá věřit". Není to znásilnění historie. Naopak je tam krásně ukázáno v drobných náznacích, jak ze světa odchází nejen "netvoři" a hrdinové, ale i pohanství na úkor křesťanství. Konec jedné éry, dalo by se říct. To se mi na tom filmu líbilo. Dokonce tolik, že odpustím i ty jehlové podpatky vodní stůry :D.
Flanker: Kdo ví jak dopadne druhá světová ve filmech za padesát let.
Můžeme mluvit o historii, když se vychází z legend a jsou tam draci? :-) Třeba Merlin má milion zpracování, některé vycházejí ze starých knížek, jiné si vymýšlejí svoji vlastní legendu. Jak to bylo doopravy, nikdo neví. O Troji víme akorát, kde se nacházela.
Kolikokoli - ale já mluvím o něčem jiném....psala jsem, že mne vyhnal od obrazovky soundtrack a proto jsem si překontrolovala, jestli myslíme tentýž film (protože mne napadlo, že mohli natočit jiný) a zjistila, že jde o film jiný. Respektive, že vy mluvíte o nějakém novém s Žolinou, zatímco já jsem si vzpomněla na ten s Lambertem. Takže ve skutečnosti jde o jiný film a jiný soundtrack - toť vše :-) Takže nikomu zde nepomlouvám soundtrack, protože mne samotnou napadlo, že se jedná o jiný film, což jsem si ověřila :-)
Jak tady někdo sdílel tu hlášku Magic, motherfucker!, tak jsem si musela zjistit z čeho to je. No, tak prý jakýsi Princ a pruďas. Tak jsem se na to mrkla a musím říct - už dlouho jsem se tak nezasmála :D. Ale Leezar to měl vyhrát, fandila jsem mu :/.
Ben Nevis: aj, literární šotek :D. A mi se to líbilo. Konečně netradiční "pohádka", kde jsou všechny postavy vcelku reálné - tj. mají i otravné a divné vlastnosti a taky mají sex. A to "Courtney určitě umře" - celou dobu jsem na to čekala :D. Asi jako v Big Lebowskim, že přejedou na parkovišti toho psa :D.
Cabin in the woods - precitala som si na wiki cely obsah a uz len pre ten koniec to odporucam vidiet :), ale mne o filmoch staci citat, posledne dva mesiace som videla akurat Hysteriu a The best exotic marigold hotel.
Kolikokoli - víč šokující než Bruno to nebude, neboj. Infarkt nehrozí, i když slabším povahám bych to nedoporučovala. při TV rozhovoru: ženská (už nevím, jak se jmenuje): čekám dítě Aladín (nadšeně): vážně? A co to bude? Kluk nebo potrat?
Komentáře
A jak tam je ten drak, proti kterému Beowulf bojuje - tak nějak si představuju Danyiny draky, až vyrostou.
keď sa vymyslí koncept (napr. trója bez bohov) tak vôbec nevadí, že to je inak ako bolo v homérovi. vadí ak to nefunguje ako film.
podobne je to aj s inými historickými filmami.
rozhodne neexistuje iba bipolárnosť - hovadina a exaktne spracovaná história. medzi tým je ešte veľa vecí, ale žiaľ hovadiny typu Titáni 1,2, Immortalis pribúdajú extrémne.
No jsou to různé filmy 99 x 07 :-)
Na roku výroby nezáleží. Beowulf je dobrý díky scénáři a tomu, jak sice "historii" obměnil, ale tak, že se tomu "dá věřit". Není to znásilnění historie. Naopak je tam krásně ukázáno v drobných náznacích, jak ze světa odchází nejen "netvoři" a hrdinové, ale i pohanství na úkor křesťanství. Konec jedné éry, dalo by se říct.
To se mi na tom filmu líbilo. Dokonce tolik, že odpustím i ty jehlové podpatky vodní stůry :D.
Můžeme mluvit o historii, když se vychází z legend a jsou tam draci? :-)
Třeba Merlin má milion zpracování, některé vycházejí ze starých knížek, jiné si vymýšlejí svoji vlastní legendu. Jak to bylo doopravy, nikdo neví.
O Troji víme akorát, kde se nacházela.
Kdo jste viděl Battle Royale? Co je v prodloužené verzi za scény navíc? Ještě jsem někde četl, že je tam alternativní konec.
battle royale som videl pred veľa rokmi, konkrétne scény si vôbec veru nepamätám....
při TV rozhovoru:
ženská (už nevím, jak se jmenuje): čekám dítě
Aladín (nadšeně): vážně? A co to bude? Kluk nebo potrat?
Hildegarda - jak se ti líbila Hysteria?