Když více je méně

upraveno 17. dubna 2012 v Seriál Hra o trůny
13536384041

Komentáře

• upraveno 13. srpna 2012
    Milá Jarlo. :-)
    Nikdo tě tady nepranýřuje.
    Děkuji, že jsi mi objasnila, co je to diskuze.
    Omlouvám se, že mě napadají takové blbiny.
    Buď v míru. :-)
    A nečiň jiným to, co nechceš, aby oni činili tobě. ;-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 13. srpna 2012
    Jarla, ak niekto povie "cesky nazor", tak si to vysvetlujem ako nazor bratov Cechov a kedze som to (nielen) ja zle pochopila, tak sa ospravedlnujem. Prepac, neviem si ta celkom dobre predstavit (mozno je to fotka, mozno nie), takze neviem, aku mimiku si mala pri svojom obrazovom prispevku a bez smailika som to asi zle vyhodnotila. Opat moja chyba.
    Pravdepodobne si ma s tou Cinou zle pochopila teraz ty, pretoze som myslela na ich zakony aplikovane u nas a ci to by nebolo pre tebe amoralne, ale to uz si v svojom prispevku vysvetlila. Apropo, islo mi o zakony a predpokladam, ze kanibalizmus je zvyklost ale budiz. A hoci nie som clenom katolickej cirkvi, na jej oznacovanie za sektu som este nedorastla a volila by som miernejsi slovnik, lebo su tu ludia, ktorych to moze urazat. A rozdiel medzi onaniou a potratom je dufam jasny-na onaniu sa dnes neumiera :).
    Takze ked sme si to vsetko krasne vysvetlili a heavy prepac, ze v tvojej teme, tak sa mozeme venovat ostatnym karsnym cinnostiam ako varenie druhej vecere :).
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 13. srpna 2012
    Heavy, něco si vyjasníme. Nebudeš mi vytýkat konfrontaci a já tobě, že jsi osoba, která neunese kritiku ano?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 13. srpna 2012
    Heavy, teď když tě tu vidím tak jsem si vzpomněl jak si mi napsal že mi napíšeš co že jsem to za člověka když nemám rád Sansu. Doteď jsi mi nikde nic nenapsal. Už na to čekám pár měsíců. Tak co bude? (ano a tady máš tvoje bezsmajlíkové téma.)
    upraveno 13. srpna 2012
    Já mám Sansu rád, ale zjistil jsem, že ti co ne se od sebe liší jako, jako, no třeba jako Heavy a Jarla :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 14. srpna 2012
  • upraveno 14. srpna 2012
    Sorry, že se přidávám do flame, nějak mi to nedá. :-)

Z původního příspěvku s billboardem, aniž bych se na něj zpětně dívala, jsem měla výsledný dojem: "koukněte, jací jsou Slováci kokoti".
    Jarlo, určitě to nebyl úmysl, ale psaná řeč je zrádná a každý si z toho vezme, co chce.

Smajlíci nic neřeší, maximálně pak může někdo, kdo je ukamenován argumenty, prohlásit, že tam měl smajlíka, tudíž to nemyslel vážně.

Tady těžko povedeme diskuze s důkazním materiálem. Témat je hodně a kdo má všechno nastudované... Vedeme tu diskuze se subjektivními názory a i když občas tu někdo prohodí "nediskutuj, když tomu nerozumíš", nemůže tvrdit, že o téma dál nedělá to samé. :-)

Jsem třetinový čecháček. :-)
    Česko mi absolutně nevadí a Slezsko je mi ukradeno, i když se zrovna v něm nacházím. :-)
    (nejsem patriot, maximálně se vymezím vůči jiným kontinentům)
    Slovnik ludi sa meni s kazdym rokom. Moja znama z jazykovedneho ustavu rozdavala vybranym jedincom diktafony do rodin a potom prepisovala (vacsinou nadadavky :)) do databazy. Jazyk sa vyvija a sama vola prekvapena, ako sa zmenilimrodimne rozhovory v priebehu desatroci. K takym patri aj slovo sekta, ktore nabralo uplne iny vyznam, ale tak to dnes ludia chapu - ako implicitne ci explicitne negativne. Pretoze tak to poculi tisickrat a nehladaju si to v slovniku. Preto si myslim, ze ich to uraza a presne preto to urazilo jedneho mojho znameho, takze uz som bola v takej situacii a treba brat ohlad.

Mozno opacne garde - slovom kanibalizmus sa oznacuje pozieranie vlastneho druhu aj podla wiki, takze v tomto pripade si to asi ty v ramci doboveho slovnika dala do uvodzoviek, lebo s tym spajas aj zabijanie, co s tym nema nic spolocne, aj ked je obet/pribuzny v oboch pripadoch mrtvy.

Inak suhlas
    upraveno 14. srpna 2012
    sarven: Nevědomost hříchu nečiní.
    Spisovnou češtinu se každý učíme ve škole. Pro mne jakožto Slezana to není rodný jazyk, ale jsem schopna to oddělovat. Dokud jsem se nepřestěhovala do čech - nikdy jsem nemluvila a nepsala jinak než spisovnou češtinou - až tam jsme zjistila, že češi ji nepoužívají a neobtěžují se...inu, tak jsem se také přestala obtěžovat - ovšem s tím rozdílem, že já jim rozuměla, ale oni mi ne. Pokud byli ochotni přejít na spisovnou češtinu - já taky, pokud ne - jejich mínus.

Jestli zde chcete Týno a Ben Nevis prohlásit, že nevíte o dvou orlicích ve znaku ani proč tam jsou - řekněte to rovnou. Pokud je pro vás Slezsko dálný východ - řekněte to rovnou.
    Hlavním městem slezského knížectví vždycky byl Těšín! Těžko to můžou být města, které leží na hranicích - Ostrava (moravská a slezská) nebo dokonce Opava, která je celá moravská a až po záboru Kateřinek se dostala oficielně na slezský břeh.
    Paradoxně nyní je Těšín rozdělen mezi dvěmi republikami - právě proto, že to je hlavní město Slezska.
    "Tramvaj by jezdila přes řeku nahoru, slunce by zvedalo hraniční závoru"
    Takoví se najdou v každém národě - stačí se rozhlídnout. To je spíše definice na tzv. maloměšťáka. I když to považuji více jako terminus technikus než za souvislost s malým městem.
    Ten je na vzestupu i na Moravě a ve Slezsku....a předpokládám, že i jinde :(
    Čecháček je to samé co Pšonek nebo Čobol. Generalizace špatných vlatností na celý národ.
    presne tak. patrí tam aj napr. butatót.
    Nebo Skopčák, Ivan, Amík a místo pšonek používáme Antek.

Špatné vlastnosti, které jsou charakteristické pouze pro čecháčka (těžko pro jiný národ) jsem shrnula.
    upraveno 14. srpna 2012
    myslím, že je plne v postavení povedať, že niečo sa mu nepáči, že je to nesprávne. rovnako ako ostatní.
    a pokiaľ ide o mňa, v tomto prípade má úplnú pravdu, a - je mi ľúto - ale skôr tvoj kredit je vážne ohrozený.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 14. srpna 2012
    Tady se to nějak moc hrotí a to se mi nelíbí. A zlášť když je to většinou o úplné blbosti (tím nemyslím zdraví vašich dětí apod.). Bohužel mne zrovna nenapadá, jak vrátit diskusi do jejích původních kolejí a navíc za chvíli nejspíš zase táhnu do háje, takže na mne prosím na dálku myslete a buďte na sebe hodní :)
    upraveno 14. srpna 2012
    Tak svůj kredit vůbec neřeším a už vůbec je mi putna co si o něm myslíš. Opravdu nejsem člověk, který by měl zapotřebí být s každým zadobře, pokud zastává názory, snimiž se nejen neztotožňuji, ale považuji je nesprávné. Leč je zajímavé, že s místními věřícími jsem se nakonec dokázal víceméně dohodnout, ať už v diskusi nebo v PM, jediný v pravdě čistě negativistický jsi ty.
    Heavy udělal jistou věc, která mu v mých očích nikoli bere kredit jak to nazýváš, ale leč kvuli ní není oprávněn takto rodičovsky káravě zvedat prstík tytyty to se nedělá. Prostě to od něj neberu.
    Jarla. Hm, to máš těžký. Ostravě se říká slezská metropole, wiki za hlavní město označuje Opavu. http://cs.wikipedia.org/wiki/České_Slezsko

V Těšíně se narodila moje prababička.

Pokud si myslíš, že mluvíš spisovnou češtinou a moc by tě to neobtěžovalo, napiš tomuhle pánovi http://iksz.fsv.cuni.cz/IKSZ-59.html Je to lingvista a na přednáškách nám tvrdil, že zná jen jednoho člověka, který mluví stále čistou spisovnou češtinou. Zvláště správná výslovnost je občas krajně nezvyklá. Většina hovoří směsicí spisovné češtiny a svého interdialektu. A to, i když se skutečně snaží.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.