Otázky

upraveno 6. prosince 2011 v Spekulace
1356

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 6. srpna 2012
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 6. srpna 2012
    upraveno 6. srpna 2012
    upraveno 6. srpna 2012
    BG: Neviděla, ale já podle toho prstenu už měla dávno spáchat sebevraždu - furt depka nebo naštvání :D
    upraveno 6. srpna 2012
    upraveno 6. srpna 2012
    BG: Myslíš takovej ten power balance, kterej vypadá úplně stejně jako náramek s repelentem?
    upraveno 6. srpna 2012
  • upraveno 6. srpna 2012
    No, nepotřebuju vědět úplně přesnou dračí rychlost. Stačí mi jen vědět, jestli se třeba Alyssane dostane z KL ke Zdi za dva dny nebo za dva týdny. Nebo třeba za dvě hodiny. Prostě, co je pravděpodobnější.
    Jarla: :D
    Možná dvě vlaštovky s provázkem?
  • upraveno 6. srpna 2012
    Kolikoli - o létání na dracích víme poněkud málo :( Asi bych tedy použila jediný precedens - Daenerys na Drogonovi. Žádná kouzla nepoužívala a neměla helmu a brýle, takže aby to bylo realistické, tak asi nějaký rozumný čas. Ovšem můžeš vymyslet (předpokládám, že to je do povídky, což chválím aktivitu :-) ), nějaká specielní pravidla, ovšem musíš se jich pak držet, aby to nepůsobilo rušivě. To je vždycky ta ošemetnost. Chehe - mi stačilo, jak jsem dostala zpuc, že nic nevím o jachtingu :-)
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 6. srpna 2012
  • upraveno 6. srpna 2012
    :-)) Edem - nemám s cestováním na dracích tolik zkušeností jako ty :-) Takže to samozřejmě nevím...zase já bych ještě zohlednila míru prochlazení vzhledem k oděvu či jeho absenci.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 6. srpna 2012
    Dany prostydne jedno ňadro...
  • upraveno 6. srpna 2012
    A navíc se jí na něm rozpleskne šťavnatý chroust....po slezení vypadala jak kapota auta v letních měsících :-D
  • upraveno 6. srpna 2012
    No, tak uvidíme, jak to bude :D.
    Jarla: Jsi mne odhalila :D.
  • upraveno 6. srpna 2012
    upraveno 6. srpna 2012
    Možno sa v niektorej ďalšej sérií dočkáme aj akčnej naháňačky vo vzduchu :D Predstavte si Quentyna (s dosť veľkou dávkou úprav deja), ako letí za Dany, v tom sa vykotí jeden z drakov a akčne sa otočí trikrát vo vzduchu :D
    upraveno 6. srpna 2012
  • upraveno 6. srpna 2012
    Tak sem si nějak vykoumala (s pomocí všemocného googlu), že rychlost bude podobná, jako u orla.
    tj.:
    v = 70 km/h
    s = 2000 mil = 3219 km
    t = ?
    -----
    t = s/v
    t = 3219/70
    t = 45,9 h
    Na drakovi se dá vydržet cca 2-3 hodiny v přímém letu (pochybuju, že by někdo vydržel déle), takže + cca 1h přestávka každé 3 hodiny = 61,3 h cesty na drakovi z KL ke Zdi (2,5 dne). Spíš budou přestávky delší, takže tak 3-4 dny z KL na Zeď :D.
  • upraveno 6. srpna 2012
    Edem - jasně - s tím se taky počítat dá. Taky jsem si říkala, že třeba ten drak hřeje a trochu se tím kompenzuje ztráta tepla. Ale nějak extra jsme nad tím nepřemýšlela, tak nevím :-)
    Jestli jsou draci tak užiteční, tak by stálo za to jejich chov rozšířit :-p :-D
    upraveno 6. srpna 2012
    JArla: no bohuzial neviem tak vysediet vajcia jak Dany
  • upraveno 6. srpna 2012
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 6. srpna 2012
  • upraveno 6. srpna 2012
    Montezuma: a nemůže? Havrani taky nelítají čtrnáct dní se vzkazy. Navíc jsem tu rychlost trochu zvětšila (u orla by to tedy byly asi 4 dny). Což mi nepřijde zas tak neuvěřitelné.
    upraveno 6. srpna 2012
    upraveno 6. srpna 2012
  • upraveno 6. srpna 2012
    Však píšu, že by tam byly přestávky. Ale vem si, že Cat to trvalo tak čtrnáct dní (nepřetržité jízdy s krátkými přestávkami). A orel je mnohem rychlejší. Např. burňák je schopný doletět z USA do Irska za 13 dní - a to je trasa přes 5 000 km, ne jako z KL ke Zdi, což je jen něco kolem 2 000 km.
    Normálně sice hejno ptáků letí z Evropy do Afriky několik týdnů, ale to je z důvodu, že jich je hodně a mají čas (proto trvala cesta ze Zimohradu do KL Nedovi a Robertovi měsíc). Ale když je sám a má krátké přestávky, tak není problém, aby to zvládl.
    upraveno 6. srpna 2012
    Mno asi je to možné. Já jsem si spíš neuměl představit, proč by nějaký dravec absolvoval takový dlouhý výlet. A hlavně se mi nechce věřit, že by orel létal opravdu stejně rychle jako drak.
  • upraveno 6. srpna 2012
    No, jakože orel to asi lítat nebude, ale drak s princeznou na zádech - proč ne? :D
    Orel lítá normálně 50-70 km/h a když hejbne zadkem, tak na krátkou vzdálenost i přes 100 km/h. Drak by měl létat podobně (má podobnou stavbu těla a styl letu). Možná ještě jako čáp (dlouhej krk) - 50 km/h. Ostatní ptáci létají kolem 40-100 km/h. Takže - proč ne?
    upraveno 7. srpna 2012
  • upraveno 7. srpna 2012
    Tak to já předpokládám, že drak je okřídlený dinosaurus/bezpernatý pták - ergo má duté kosti a vzdušné vaky. Ano, křídla se podobají netopýřím, ale netopýr není zrovna "pták", který létá rovně na delší vzdálenost.
    Když nad tím přemýšlím - drak je (IMHO) ptakoještěr (sice to není úplně tak dinosaurus, ale snad mě chápete :D). Sedí velikost, částečně i vzhled. Nemají peří (někteří) a mají "netopýří křídla". Pterosaurus dosahoval rychlosti až 120 km/h.
    Takže u draků to bude tedy mezi 50-120 km/h. Viděla bych to na "klidný let" - kolem 70 km/h a na "rychlý mód" - kolem těch 100 a víc km/h.
    Také předpokládám, že nelétají jako kolibříci nebo poštolky (pravidelným rychlým máváním křídel), ale plachtí (jako orli nebo zmínění ptakoještěři).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.