Fotografie z natáčení

upraveno 4. září 2014 v 1. řada
124

Komentáře

• upraveno 5. srpna 2012
    Chtěl jsem se zeptat. Často se zobrazuje Řekotočí obklopené takřka celé vodou. Opravdu se některé hrady takto stavěly? Vím, že jsou některé hrady nebo zámky na ostrůvcích apod., ale že by stály ve vodě? To mi přijde divné. Jednak si neumím moc představit, že by se tam dalo stavět - pevné podloží a jednak ta voda musí strašně narušovat zdi a základy.
  • upraveno 5. srpna 2012
    Díval jsem se i na jiné fotky na internetu tototo zámku a to tam mohli rovnou dát Hlubokou nebo Lednici to jsou stejne "hrady " jak výše uvedený. Ano můžou upravit v PC , smazat okna domalovat hradbu parkán, střílny , padací most mříž v bráně atd... ,ale to už můžou rovnou namalovat novej hrad.
    Realita je taková že tento zámek je v rozporu se vším jak by měla středověké fotifikační architektura vypadat a též v rozporu s tím jak hrady(nejen Řekotočí) popisuje Martin v knize.

Když to řeknu jednoduše tak Gosford castle je architektura 19. stol. a bude vypadat jak pěst na oko. TO by ho museli kompletně překreslit

Hrady jsou můj koníček tak se možná dívám na problematiku jinak, každopádně očekávám od tvůrců profesionální přístup, kdzž už si vyhrají s každým brněním ...
  • upraveno 5. srpna 2012
  • upraveno 5. srpna 2012
  • upraveno 5. srpna 2012
  • upraveno 5. srpna 2012
    Martin své hrady v knize popisuje podle středověkých fortifikačních pravidel a většině případů byla u nich na prvním místě obraná zařízení a to i na úkor pohodlí bydlení.
    Tvůrci mohli vybrat podstatně lépe...
  • upraveno 5. srpna 2012
    tak podle mě stačí, aby vyzmizíkovali okna a k tomu vodu dají o kousek níž než je tráva(tzn.zvětší hradby) a maj pevnost jako blázen.. - takže za mě ok
    :-)
  • upraveno 5. srpna 2012
    Já myslím, že si s tím tvůrci a asi ani Martin hlavu nedělají. Stačí porovnat Zimohrad a Královo Přístaviště a hned mám rozdíl několika staletí.
  • upraveno 5. srpna 2012
    Asi tak. Ten jejich "středověk" je pěkně divný, když jsou stále (víceméně) stejné rody, jejichž minulost je známá až nějakých 2000 let dozadu. Prostě pravěk, středověk - a nic. Maximálně starověk v Essosu. Ale jinak prakticky žádný vývoj dopředu. Proč by teda nemohly mít hrady z "různého období"?
  • upraveno 5. srpna 2012
    Vždyť je to fantasy!
  • upraveno 5. srpna 2012
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 5. srpna 2012
    upraveno 5. srpna 2012
  • upraveno 5. srpna 2012
    ALe to ni hrad ,ale zamek! Jeste k tomu z období prumyslove revoluce. Tahle architektura proste knize neodpovida. Vypadá to jako pěst na oko ikdyž si vyretusuji velky okna a pridam vodu, nevypada to jako odolna pevnost. Prectete si jakykoliv popis hradu v Saze a zjistite ze vschny hrady jsou promyslene pevnosti aby odolali co nejlepe pripadnym oblehatelum. Na jednu stranu se tvurci chlubi jaky jsou detajlisti a ne druhou....

Sam Martin na stredovek odkazuje jak v rozhovorech tak pribehem v knize.
    upraveno 5. srpna 2012
    upraveno 5. srpna 2012
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 5. srpna 2012
    upraveno 5. srpna 2012
    Mnahá... Ale tam niečo ako hradba je.. Síce je to len taká malá stienka oproti hradbe, ale tá brána sa môže využiť ako tá pred Riverrunom, keď to teda je on... Len tam dať vodu...
  • upraveno 5. srpna 2012
    Já bych se toho vůbec nebál - vzhledem k faktu, že GRRM spolupracuje s tvůrci seriálu, tak mám pocit, že to asi bude víceméně tak, jak to autor zamýšlel
    ;-)
    upraveno 5. srpna 2012
    Uhm, tak proto vypadalo Orlí hnízdo v první sérii tak "věrohodně"...
    upraveno 5. srpna 2012
  • upraveno 5. srpna 2012
    upraveno 5. srpna 2012
  • upraveno 5. srpna 2012
    Chmur: Taky mi to vrtá hlavou. Spíš to bude na nějakém skalntatém ostrově.
  • upraveno 5. srpna 2012
    Chmur: Taky mi to vrtá hlavou. Spíš to bude na nějakém skalntatém ostrově.
  • upraveno 5. srpna 2012
    Nevada: V podstatě jsem si tu úchylárnu na skále tak nějak představovala .-)
  • upraveno 5. srpna 2012
    Nevada: A co je na tom špatně? Taky jsem si to představovala krapet jinak, ale tohle mi přijde dobré... možná trochu nestabilní, ale dobré.
  • upraveno 5. srpna 2012
    Je to takovej echt fantasy hrad, co se dost liší od Martinova popisu, ale to se lišej i ostatní hrady v seriálu.
  • upraveno 5. srpna 2012
    nevada: nevidím problém, podle popisu to není, ale rozhodně tento hrad vybočuje oproti ostatním, a tak je to přece i v knize, navíc toto provedení se mi hodně líbí (dokonce tou přístupnosti po "cestě" se dá vyhnout tomu, jak martin přes strašně moc nudných stran popisuje výstup/sestup na/z něj)
    upraveno 5. srpna 2012
    Já nevím jak bych to nejlépe popsala. Připadlo mi to jako těžký úlet. Tak fantasy, že to až vypadá jako ručně malované. K ostatním hradům (které mě povětšinou taky zklamaly) se to podle mě naopak nehodí. Nepraktické, nereálné, divné. Dorazila to Bronnova poznámka "dej mi deset mužů s žebříky a já ji získám"-
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.