Sranda topič

upraveno 29. srpna 2017 v Rozličný pokec
1100101103105106354

Komentáře

• upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 2. srpna 2012
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. srpna 2012
    Proč ne. Má první nařízení v roli papeže: dostupná antikoncepce, humanitární konvoj "Kondomy do Afriky" a především okamžité zrušení celibátu a zamítnutí žádostí o církevní restituce... :)
    upraveno 2. srpna 2012
    upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
    Gepeto: Jo, trochu to tak i beru. Prostě Bibli mám v knihovničce zařazenou mezi fantasy a historickými romány. Je to sepsaná kopa teorií a domněnek atd.
    Kapitoly okolo Davida byly dost drsné. Samý sex, znásilnění, vraždy... prostě síla :D.
  • upraveno 2. srpna 2012
    Bible je dobré čtení, ale spíš se musí brát jako historický bulvár (tj. na každém šprochu pravdy trochu, ale i tak trošku překroucené, neb historii píší vítězové + samozřejmě neuvěřitelná spousta metafor) než nějaké dogma. Líbí se mi hlavně Starý zákon a především kapitoly před Mojžíšem. Ovšem velmi dobré jsou i kapitoly s Davidem a jeho potomky. Prostě je třeba Bibli "správně číst", a pak tam najdete věci, o kterých jste ani netušili, že by se v ní mohly vyskytovat. Církev raději nekomentuji. Uznávám náboženství, ale neuznávám církve, které v 99 % slouží jen k hromadění majetku (a to tu nemluvím, jen o těch křesťanských).
    Líbil se mi i Korán, přestože v češtině je strašně divně přeložený. Lépe je ho číst v angličtině (a nejlépe v originále, že :D). Taky je to zajímavé počtení a s hodně věcmi souhlasím.
    Četla jsem i tu Satanskou bibli (má jen pár stránek) a je taky super. Občas s něčím nesouhlasím, občas jo.. no prostě je asi na každém, co si z toho čtení vezme.
    upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
    Gepeto: No, vůbec bych se nedivila, kdyby psal ten příběh o Abšolónovi a Támar - Abšolón, Amnón a Támar jsou sourozenci (mají stejného otce). Amnón je zamilovaný do Támar a dělá, že je nemocný a chce, aby se o něj starala jen Támar. Támar jako dobrá sestřička poslechne a přinese nemocnému bratrovi nějaké jídlo, bylinky, olejíčky atd. Náhle se obyčejné ošetřování změní v něco jiného a Támar skončí znásilněná (i když se asi moc nebránila - ze strachu). Abšolón vidí, že se něco děje, tak se mu Támar přizná a "sype si popel na hlavu" (ukazuje tak, že je pošpiněná). Abšolón jí ale řekne, že to nemá řešit, neb je to jejich brácha a není dobré bratry pomlouvat. David, jejich tatík, to zjistil a byl nasranej, ale neřešil to. Všichni tak mlčky žili dál, dokud Abšolón nejel na cestu, aby ostříhal ovce a trošku se pobavil. Vzal s sebou bráchu, a když dorazili na místo, tak Abšolón přikázal svým kámošům a ti toho ničemníka Amnóna řádně vytrestali (jakože kaput). :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
    upraveno 2. srpna 2012
    upraveno 2. srpna 2012
    upraveno 2. srpna 2012
    Branislav 'Gepeto': No právě, že ji poslouchá lidí až moc (co se týče antikoncepce)!
    upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
    Gepeto: tak se o antikoncepci rychle nauč i to, že chrání proti pohlavním chorobám!!!!
  • upraveno 2. srpna 2012
    brbr: Jenom kondomy ;)

Gepeto: Problémy s budoucím početím může způsobit jenom hormonální antikoncepce - z očividných důvodů.
    upraveno 2. srpna 2012
    Branislav 'Gepeto': brbr už tak nějak odpověděla za mě. Antikoncepce není pouze hormonální antikoncepce v podobe pilulek, náplastí... Antikoncepce jsou i kondomy, což je jediná (teda pokud nepočítáme naprostý celibát) ochrana proti pohlavně přenosným chorobám! A o ty mi jde, z těch se totiž "nevymodlíš"!
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. srpna 2012
    Gepeto: Vzhledem k věku by sis vážně měl některé informace doplnit, a to hezky rychle a nikoli od pana faráře. :)
  • upraveno 2. srpna 2012
    Tohle začíná být jako hodina sexuální výchovy :)
    upraveno 2. srpna 2012
    No, ak to niekto použije, aby nešíril pohlavné choroby a hlavne, aby nevznikalo veľa zbytočných detí (nechcem znieť netaktne, každý má práv na život, len niekedy z toho omylom výjde dieťa, ktoré nemusí mať ako "nehoda" veľmi príjemný sociálny život), potom s tým veľký problém nemám. Len sa mi zdá nie moc morálne, aby mal človek pohlavný vztyk s veľkým množstvom ľudí. Bude to znieť stredoveko, ale niekedy vzťahu pomôže, ak sa nájdu dvaja nepoškvrnení ľudia a tí si založia vzťah/manželstvo. Ale sto ľudí sto názorov...
    upraveno 2. srpna 2012
    upraveno 2. srpna 2012
    upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
    upraveno 2. srpna 2012
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 2. srpna 2012
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 2. srpna 2012
  • upraveno 2. srpna 2012
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.