Ice & Fire a spoilerová politika

upraveno 25. října 2012 v Webové záležitosti
«13

Komentáře

• upraveno 24. července 2012
    Aleku, Aleku, když už padne i Tanec?
    Možná se chce nechat lord velitel prosit :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 24. července 2012
    Aby nedopadol ako náš 998. (?) lord veliteľ :P :D
    Eště ne! Eště ne! :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Este chvilku, aspon do konca jula :)
    Vyhlašování v soukromé poště? :D
    Alek o tom psal veřjně v diskusi, že stanoví dva týdny. Možná by bylo dobré si to znova pročíst :-p
    Jestli to vyhlašoval veřejně, tak se ptám právě kde, protože si nic takového nepamatuju. A odvažuju se tvrdit, že něco takového bych si zapamatovala určitě. Neříkám tím, že to není pravda, jen se prostě normálně ptám. Co je na tom k nepochopení?

Naopak k nepochopení je, že na otázku kde to Alek vyhlašoval, odpovíš, že jsi Alekovi psala soukromě.

"Je dosti hloupé tvrdit, že někdo to ještě nemá přečtené.
    Vždycky to někdo ještě nebude mít přečtené."
    Ano bude. Přesto jich bude méně a méně. Ale určitě nechceme mít na svědomí zdraví či život některých uživatelů, kteří by museli máchnout 2x zápěstím a k tomu 2x kliknout, aby označili spoiler. To by je fakt mohlo zabít.
    Alek to nikde oficiálně nerozhlašoval. Zmiňoval, že doba hájení by mohla být do konce června, pak někdo navrhoval do konce července... k ničemu to nevedlo. Ale už by se to opravdu mohlo rozseknout, protože ty stížností na spoilery budou klidně trvat ještě rok.
    Stlačiť tlačidlo SPOILER nie je určite žiadna veda, ale niekedy prosto ten text je tak formulovaný, že by si ho musela zaspoiliť celý a tie čierne línie nie sú príjemné. Otvorená diskusia bez obáv je vcelku príjemná, preto si myslím, že odbanovanie Tanca by bolo vhodné. Takže má pravdu Nevada, že nie je zložité to zaspoilovať, ale na druhú stranu zase by to nemuselo trvať dlho. Mne osobne je to ako jedno, len sa vyjdarujem :)))))))
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Bylo to řečeno v nějaké diskuzi k Tanci. Tam se o tom mluvilo, ale už si nepamatuji k jakému rozhodnutí se došlo. Nebylo náhodou rozhodnuto že Spoiler bude až do konce prázdnin?
    Já jsem teda baba zvědavá, i když jsem teprve u prvního dílu, tak si ty vaše černý plachty odkrývám, ale stejně občas tápu co kdo a proč, dokud to nečtu v nějakém kontextu. A i když se někdy dočtu že někdo z hlavních postav umřel, stejně se chci z knih dozvědět proč a kdy.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    Schválně - kdo byl debil, co mu to patřilo? :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Jarla: Já jsem jeden z remcalů. Četla jsem Tanec až v češtině, protože nemám tak zdatnou angličtinu, aby se mi to četlo pohodlně a měla z toho takový zážitek jako v češtině. A když někdo vykecal něco důležitého z děje, ikdyž bylo domluveno, že se bude černit, tak mi to vadilo. Teď k věci: svůj nárok čtenáři 5. dílů podpírají tím, že toto fórum fungovalo bezspoilerově v době, kdy nikdo nečekal, že Tanec vyjde (to se mi to kecá, když jsem tu byla tak půl roku a pak se potvrdilo, že vyjde), proto se věci z prvních 4 knih nečerní. Toto samozřejmě neplatí pro seriálová vlákna.
    To, že někdo schválně nečte je blbost, prostě někdo čte pomalu nebo na to nemá čas. Ten měsíc mačkání čudlíku spoiler navíc snad nikomu žíly nevyrve...
    OK - o čem ta kravská debata je? Tanec vyšel už před dvěma měsícema. Web vede Alek, takže má právo rozhodnout, jestli se o Tanci už bude bez začerňování psát ve všech knižních topicích. Je jedno, že se kdysi blábolilo něco o čtrnácti dnech, když se na tom stejně většina uživatelů neshodla a nedodržovalo se to.

Jarlo: Ten, kdo ságu nedočet aspoň do čtvrtýho dílu vydanýho před několika lety, přece leze do knižních topiců na vlastní nebezpečí. Překvapení?
    Nevím, o co furt jde. Já už mám Tanec přečtený někde od listopadu a klidně budu mačkat začerňovací knoflík třeba až do konce prázdnin. Určitě mě to nezabije a pochybuji, že jiné ano.
    nevado, takže podle tvé logiky by se mělo nyní čekat ještě na všechny, co začali číst první díly a než se prokoušou k tanci, tak jim to bude trvat nějaký ten rok, že ? proto by bylo nejvhodnější nyní černit až do konce věků, protože lidí, co nebudou mít přečtený tanec bude přibývat a přibývat.

argument že máš jiné věci na práci beru, ale pouze za předpokladu, že volný čas, který můžeš věnovat čtení neprobendíš zde na fóru. to se neděje, proto je tento argument bezpředmětný. tvůj názor má stejnou hodnotu jako názor kohokoliv jiného vyjma Aleka, eventuelně heavyho, případně Léta (tři oficielní admini). čím tedy podpíráš tvrzení, že tvůj je lepší než všech ostatních.

černění je obtěžování, které leze lidem na nervy. kdyby tomu tak nebylo, tak by se černilo úplně všechno, aby to bylo asi zábavnější. tobě vadí, když je diskuse mimo téma a úplně stejně když je k tématu a nejvíce ze všeho, že probíhá vůbec nějaká diskuse. tvé věčné remcání proti tomu, že lidi vůbec něco píšou je zde již pověstné. stejně jako tvé samozvané dispečerství.

někteří se ptají - co tě na tom tak uspokojuje? považuješ se za pilíř společnosti, bez něhož by nastal chaos či anarchie?
    samozvaná samoustanovená matko představená, nejsme tvé ovce. Dovedeme se bavit bez korigování a o tom, co nás momentálně zajímá. tvá posedlost škatulkováním - odsaď pocaď a přesně v tom kterém kaslíčku a nepřekročit normu. to musí být příšerný život...asi jako účetní či bankovní úředník....(což by mne nepřekvapilo). takto ale svět nefunguje a nebude se tak točit jen proto, aby tobě seděly součty.

takže se nediv, že lidi už mají toho černění plný chrup. když se nechci dozvědět ani slovo předem, tak nechodím na fórum, kde je zjevné, že to hafo lidí četlo. Har!
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.