!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
11213151718243

Komentáře

• upraveno 17. července 2012
    Ale tak to rozdeliť ako to bolo pred drakmi a lets fight :D
    jde ale blbě :-)
    Všetkých určite nie. Pozri si len ich rodokmeň a nájdeš milión možných postáv. Proste je tam Walder a spol. Aj keď už aj pri Tyrelloch a Lannisteroch začínam mať problém. Aspoňže zvyšné rody sú na vymretie :D
    Svýho času jsem si pamatovala kompletní rodokmeny elfů a lidí z LOtra a to nejen ty ofik napsané ale i vlastní rukou sestavené podle útržků v knihách.. Teď nemám tolik času, ale zevrubný přehled ve všech postavách mám naprosto v pohodě :-) a orientuji se myslím si v lidech z GOT dosti slušně :-) jinak vřele doporučuji tolkienův silmarillion 211 postav používajících skoro 300jmen :-) to vše v knížce jak třetina hostiny pro vrány :-) (možná ještě míň) :-)
  • upraveno 18. července 2012
    jo tob já taky :-) ještě se mi na půdě válej učebnice a slovníky sindarštiny a quenyjštiny :-)
    Mňa len naštvalo že som nikde nevedel zohnať viac o mordorčine... a text z prsteňa witchkinga :D
    taky někde něco bylo ale už nevim kde :-((((
    já si teda výslovnost chajme sama sobě vsugerovala tak nějakod začátku a tudíž mi originál výslovnost neseděla stejně jako říkám tolkien místo tolkín.. taky blbě zafixovaná výslovnost :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 18. července 2012
    tak každý to mámejinak jinak já taky radšioriginál.. tywinova věta v 9.díledruhé řady válka/bitva skončila - vyhráli jsme. je pro městejně nedabovatelná jako z 300: bitva u thermopyl věta : toto je sparta :-)
    Dabing se mi víc než originál líbí jen u velice málo filmů :-) a není pravidlem že co vidím prvněs dabingem snesu líp :-) GOt jsem první řadutaky viděla napřed dabovanou a až pak origoš :-)
    A čo ak je to úplne priamočiaré? Daenerys vo vojne dobyje KL, ale hrad utrpí škody.
    A fčul hlbší zmysel: Zničením mesta skončí táto dejová linka a to bude ten Sen o jari - naozaj pôjde len o sen, keďže všetko bude zničené a jar v nedohľadne.
    A co když tím přeneseně chtěli říct, že Sníh bude na trůně, hm? :-))
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jon není jediný Sníh v Písni ;)

Nechce se mi věřit, že by GMMR dovolil v seriálu zahlédnout budoucí vývoj knih. Připadne mi to moc přitažené za vlasy. Já bych spíš řekla, že čaroděj ukazoval Daenerys možnosti a snažil se ji tak zlákat - když zůstane a podvolí se, tak bude žit šťastně, byť v iluzi - s Drogem a Rhaegem. A když se nepodvolí, tak možná získá trůn, ale skončí to utrpením, ničením a bude ji vítat jen prázdné chladné křeslo. Ten sníh v trůnním sále asi nebyl sníh, ale popel, jak už tady v jiné diskuzi několikrát padlo.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    A presne pre toto ten serial nepozeram.. a že by ste to od martina nečakali.. medzi nami čo ste čakali?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.