predpokladám, že aša bude chcieť novú kráľovoľbu, keďže tam nebol theon - ten precedens čo jej pripomenul jeden z jej mužov. a to bude Aeron podporovať, a mohol by rovnako aj Stanis. takže železných čaká rozkol.... hm?
trosku sa vratim k tematu mozneho konca sagy. Ak si spomenieme na proroctvo ,ze "drak ma tri hlavy" je mozne,ze tymi hlavami su Daenarys,Aegon-fire a Jon Snow(Targaryen)-ice. Je to mozno privelmi schematicke a Martin velmi nepracuje podla nejakej schemy ,ale predpokladam,ze tento zamer ma,alebo minimalne mal.Celkom by ma ale pobavila moznost ,ze by kniha skoncila manzelskym trojuholnikom a Dany by bola nepolodna :) Co sa tyka Starkov- pokracovanie rodu,tu by som vyradil Brana ,osobne si myslim ,ze jeho osudom je sever a deti lesa.Najpravdepodobnejsie sa hlavou rodu stane maly Rickon.Bolo by pekne ak by Stark oplatil Freyom a Boltonom zradu krvavou mincou,ale velmi tomu neverim. Martin takto priamociaro velmi neuvazuje.Dalsiu moznostou ktora sa mi sice velmi nepaci,ale mozna je,ze Rickon zomrie a posledny zo Starkov bude Jon.No a napokon posledna verzia ktoru tu vlastne ani nikto nepomenul je,ze sa naplni povodny zamer Lorda Tywina a pani na Zimohrade sa stane Sansa a jej pravoplatny manzel Tyrion.Ani tento koniec sa mi velmi nepaci,ale mozny je. Naviac tu uvazujem ako by bolo 100% iste ze Jon prezil utok svojich bratov,ale verim,ze tomu tak snad bude.
Uprimne viac ako o Starkov sa ale bojim o Lannistrov.Lannistrovia su sice rozvetveny rod,ale v podstate nemaju okrem surodencov Jaimiho,Cersei a Tyriona ine postavy ku ktorim by si citatel mohol vypestovat nejaky vztah a Cersei i jaimi to maju poriadne nahnute a pravdepodobne zaver nepreziju.
Baratheoni: no tu je to zaujimave.Jedinou dedickou je Shireen,ale ta je podla Val necista a je mozne ze zomrie.Stannis uz dalsie deti zrejme mat nebude a ak by tiez zomrel ostali by iba bastardi.Ak by sa vratili na tron draci mohli by sa pokracovatelmi rodu Baratheon nakoniec stat jaimiho deti.Za predpokladu,ze to preziju.
Viem,ze niektore s uvah si vzajomne odporuju,ale co si o tom myslite?
To by bol... KONIEC :D No Gendry mi príde ako tvrdohlavý blbec, čo každého považuje za nepriateľa, aspoň keď videl Brienne, že to nemyslí zle, mohol sa k nej chovať lepšie, ale len si z nej robil posmešky aká je škaredá. Toho chcem aby ktosi zabil... Raz.
Arya.. Nu tú som si tak predstavoval. Žeby sa navrátila k svojmu zlovlkovi a spoločne pekne prečistili Trojzubec a ona sa stala lady z Řekotočí, v znaku by mala čierneho zlovlka na červeno-modrom pozadí. A budiž rod Darkstarkov
Sansa by hrou o tróny získala Údolie a dala si do erbu bieleho orla so zlovlkom na azúrovom pozadí a budiž rod Highstarkov.
Rickon by sa pomstil Boltonom, získal si Sever a mal by starý erb šedého zlovkla na bielom poli a rod Starkov by pokračoval.
Stannis zomrie pravdepodobne v boji, jeho dcéra... Nu tá si možno vezme Tommena a ako som vyššie spomínal to bude zánik Baratheonom a vznik Lantheonov.
Na trón si sadne Aegon, ten sa dohodne s Rickonom, Aryiou, Sansou, Lantheonmi a Tyrionovi dá Westerlandy.
Dorne sa s Aegonom pravdepodobne rado spojí.
Tyrellovia budú mať nejaké tie námietky omietky, ale Ostatok ríše ich pekne prepráši a a pravdpodobne sa tu chopí možnosti Florent a získa si titul lenného pána Roviny a spojí sa s Aegonom.
A Železné ostrovy budú buď zničené, ale sa Theon dohodne s Aegonom a povedie Železných iným smerom...
Pekný koniec... šanca že taký bude je asi 0.00000000000000000001% :D
Upřímně řečeno si nemyslím, že Martin všechny dějové linky dotáhne do konce. Přinejmenším zanechá určitý postavy v situaci, která by se dál mohla vyvíjet několika směry a jejich další osudy nechá na vůli čtenářů. Věřím, že Freye a Boltony si Martin ještě vychutná - jejich moc ostatně závisí na Lannisterech na Železném trůně, což je po Tanci nereálná představa. Už jsem zmiňovala, že Lannistery jejich touha po moci IMHO dostane zhruba tam, kam politická krátkozrakost dostala Starky. U Starků v nějakej rádoby šťastnej konec nevěřím, ta nejrealističtější představa je Rickon na Zimohradě jako něčí loutka (už tomu tleskáte?). Freyové přijdou o Řekotočí (i Jaime si všimnul, že říční lordi jim mírně řečeno nevyjadřují podporu) a divila bych se, kdyby jim příští král svěřil Dvojčata. Bolton a Bolton... to je jenom otázka času, ostatně tím, že přived na sever Freye, si Roose podepsal parte. U Baratheonů věřím v Shirren, Gendryho a Edrika Bouři. U Targaryenů věřím spíš v návrat Daenerys než Aegona - možná holka nakonec bude sedět na trůně, ale začne se projevovat po taťkovi. Bude to samá radost a smích :)
Krisa: K povaze ságy to ale docela sedí. To hlavní IMHO Martin vyřeší, ale sága je až moc realistická, aby za příběhem všech postav Martin udělal tlustou čáru.
mě bude stačit když budu zhruba vědět o hlavních postavách žijoiu nežijou popřípadě kdfe, kdo bude sedět na trůně, jak dopadne casterlyova skála jestli nevymřou baratheoni a jestli si na severskej trunsedne nějakej stark.. a samozřejmě porazí jiné? bude na tom zeď a černí líp? nemusí to zavádět do detailů ale aspoň náznaky at zanechá :-)
Komentáře
Ak si spomenieme na proroctvo ,ze "drak ma tri hlavy" je mozne,ze tymi hlavami su Daenarys,Aegon-fire a Jon Snow(Targaryen)-ice. Je to mozno privelmi schematicke a Martin velmi nepracuje podla nejakej schemy ,ale predpokladam,ze tento zamer ma,alebo minimalne mal.Celkom by ma ale pobavila moznost ,ze by kniha skoncila manzelskym trojuholnikom a Dany by bola nepolodna :)
Co sa tyka Starkov- pokracovanie rodu,tu by som vyradil Brana ,osobne si myslim ,ze jeho osudom je sever a deti lesa.Najpravdepodobnejsie sa hlavou rodu stane maly Rickon.Bolo by pekne ak by Stark oplatil Freyom a Boltonom zradu krvavou mincou,ale velmi tomu neverim. Martin takto priamociaro velmi neuvazuje.Dalsiu moznostou ktora sa mi sice velmi nepaci,ale mozna je,ze Rickon zomrie a posledny zo Starkov bude Jon.No a napokon posledna verzia ktoru tu vlastne ani nikto nepomenul je,ze sa naplni povodny zamer Lorda Tywina a pani na Zimohrade sa stane Sansa a jej pravoplatny manzel Tyrion.Ani tento koniec sa mi velmi nepaci,ale mozny je.
Naviac tu uvazujem ako by bolo 100% iste ze Jon prezil utok svojich bratov,ale verim,ze tomu tak snad bude.
Uprimne viac ako o Starkov sa ale bojim o Lannistrov.Lannistrovia su sice rozvetveny rod,ale v podstate nemaju okrem surodencov Jaimiho,Cersei a Tyriona ine postavy ku ktorim by si citatel mohol vypestovat nejaky vztah a Cersei i jaimi to maju poriadne nahnute a pravdepodobne zaver nepreziju.
Baratheoni: no tu je to zaujimave.Jedinou dedickou je Shireen,ale ta je podla Val necista a je mozne ze zomrie.Stannis uz dalsie deti zrejme mat nebude a ak by tiez zomrel ostali by iba bastardi.Ak by sa vratili na tron draci mohli by sa pokracovatelmi rodu Baratheon nakoniec stat jaimiho deti.Za predpokladu,ze to preziju.
Viem,ze niektore s uvah si vzajomne odporuju,ale co si o tom myslite?
Arya.. Nu tú som si tak predstavoval. Žeby sa navrátila k svojmu zlovlkovi a spoločne pekne prečistili Trojzubec a ona sa stala lady z Řekotočí, v znaku by mala čierneho zlovlka na červeno-modrom pozadí. A budiž rod Darkstarkov
Sansa by hrou o tróny získala Údolie a dala si do erbu bieleho orla so zlovlkom na azúrovom pozadí a budiž rod Highstarkov.
Rickon by sa pomstil Boltonom, získal si Sever a mal by starý erb šedého zlovkla na bielom poli a rod Starkov by pokračoval.
Stannis zomrie pravdepodobne v boji, jeho dcéra... Nu tá si možno vezme Tommena a ako som vyššie spomínal to bude zánik Baratheonom a vznik Lantheonov.
Na trón si sadne Aegon, ten sa dohodne s Rickonom, Aryiou, Sansou, Lantheonmi a Tyrionovi dá Westerlandy.
Dorne sa s Aegonom pravdepodobne rado spojí.
Tyrellovia budú mať nejaké tie námietky omietky, ale Ostatok ríše ich pekne prepráši a a pravdpodobne sa tu chopí možnosti Florent a získa si titul lenného pána Roviny a spojí sa s Aegonom.
A Železné ostrovy budú buď zničené, ale sa Theon dohodne s Aegonom a povedie Železných iným smerom...
Pekný koniec... šanca že taký bude je asi 0.00000000000000000001% :D