sarven: pokud chceš vědět, jak dopadne útok na Bouřlivý konec, tak na netu je obsah jedné Arianniny kapitoly z Vichrů, kterou GRRM četl na nějakém conu. Vím, že nemáš rád spoilery, proto to sem radši ani psát nebudu. :-)
No, já mám na Dany docela rozpolcený názor. Na jednu stranu chápu, proč zůstala v Meereenu, na druhou stranu si za to tak trochu může sama. Muselo jí být jasné, že dobýt město je mnohem jednodušší, než ho dlouhodobě udržet, neměla se do toho vůbec pouštět. Odlet na drakovi byl sice efektní, ale udělala tím přesně to, co nechtěla - nechala svoje "děti" napospas harpyjím. Taky jsem trochu nepochopila, proč draky zavřela do "kotce", co s nimi dál asi zamýšlela? Proč se je nepokoušela nějak zkrotit? Tím, že je zavřela, se jen vyhýbala řešení problému, a jednou by jí to stejně dostihlo (i bez pomoci inteligentního Quentyna). Pořád ale veřím, že se ve Vichrech dá nějak do kupy a konečně situaci na východě vyřeší, aby se mohla vrátit "domů" do Západozemí. Jí a Aegonovi fandím asi víc než Stannisovi, a určitě víc než Lannisterům nebo Železným. Dokonce si myslím, že by se jí Aegon mohl líbit, pokud si bude dál barvit vlasy namodro. :D
Ahoj, mám na vás otázku o které přemýšlím. Jedná se o Brana a Mel. Neviděla Brana Mel ve svých snech, nebudu citovat přesně, ale viděla chlapce/muže s vlčí hlavou. Jo a taky jsi nejsem uplně jistý, za který tábor Bran "kope", vzhledm k tomu co mu Bryden Tříoká vrána říká při učení.
Jo viděla a pak ještě viděla někoho o kom si myslela, že je to Velký Jiný a že Bran je s ním. Každopádně já si myslím, že si to Mel myslí špatně. Děti lesa měly podle legend při první Dlouhé noci poslednímu hrdinovi pomoct pokud se nepletu. A pokud by Jiné ovládaly, tak by nebylo potřeba, aby měli magicky chráněné svoje útočiště v jeskyni.
Mně prostě jen "smrděla" celá ta cesta se Studenorukým i počátek výcviku s Vránou. Věřila bych jim zhruba stejně, jako Jinému, co by mě přišel pozvat na zmrzlinu. Třeba jsem ale jen paranoidní a vidím podraz za každým rohem. A oni jsou historicky první mocní klaďáci série... :) (A Jojen i Meera se na konci šestky šťastně vrátí do bažin... ;)
Podľa mňa zomrú. Prepáčte tí, čo ich máte radi, ale mám taký pocit, že Martin so svojím štýlom spraví, že Bran skončí tak, ako Brynden(aj keď na konci skrze svoje schopnosti môže pomôcť) a že oni dvaja to nezvládnu a niekde umrznú, keď sa budú pokúšať vrátiť.
Sice nejsem žádnej spisovatel a nikdy jsem nevyhrál žádnou cenu ale mistrovi říkám že zabít Meeru Reed je stejně debilní nápad jako zabít Dacey Mormont.
sarven: pokud chceš vědět, jak dopadne útok na Bouřlivý konec, tak na netu je obsah jedné Arianniny kapitoly z Vichrů, kterou GRRM četl na nějakém conu. Vím, že nemáš rád spoilery, proto to sem radši ani psát nebudu. :-)
sveva: Díky, věděla jsem obsah týhle kapitoly, ale ne detaily. Nelíbí se, že Martin pokračuje v trendu z Hostiny a Tance. Klídeček, pár vedlejších postav, co nám nemusejí zajímat, trochu sexu a něco důležitýho se opravdu stane až na konci kapitoly. Překvapuje mě, že tohle je až druhá Ariannina kapitola, obsah té první mohla pokrýt Ariannina krátká vzpomínka.
Komentáře
No, já mám na Dany docela rozpolcený názor. Na jednu stranu chápu, proč zůstala v Meereenu, na druhou stranu si za to tak trochu může sama. Muselo jí být jasné, že dobýt město je mnohem jednodušší, než ho dlouhodobě udržet, neměla se do toho vůbec pouštět. Odlet na drakovi byl sice efektní, ale udělala tím přesně to, co nechtěla - nechala svoje "děti" napospas harpyjím. Taky jsem trochu nepochopila, proč draky zavřela do "kotce", co s nimi dál asi zamýšlela? Proč se je nepokoušela nějak zkrotit? Tím, že je zavřela, se jen vyhýbala řešení problému, a jednou by jí to stejně dostihlo (i bez pomoci inteligentního Quentyna).
Pořád ale veřím, že se ve Vichrech dá nějak do kupy a konečně situaci na východě vyřeší, aby se mohla vrátit "domů" do Západozemí. Jí a Aegonovi fandím asi víc než Stannisovi, a určitě víc než Lannisterům nebo Železným. Dokonce si myslím, že by se jí Aegon mohl líbit, pokud si bude dál barvit vlasy namodro. :D
(A Jojen i Meera se na konci šestky šťastně vrátí do bažin... ;)
Ale teď vážně, GRRM by s těmi nepotřebnými postavami mohl být kreativnější, ne je hned zabíjet... :-/
Můžeš jsem dát ten odkaz nikde to nemůžu najít...