MU: Nečetla jsem zatím soutěžní povídky, ale tahle je na hranici geniality! :D Dokonce uvažuju o tom, že opustím svojí teorii a přejdu na VJ + L = J ;-)
Tak jsem se také rozhodla sesmolit nějakou tu povídku o původu našeho emopřítele. Jen mne zajímají dvě věci: 1. Robert se turnaje v Harrenově účastnil? Nemůžu o tom nikde najít zmínku, i když předpokládám, že ano (a tam se pravděpodobně zamiloval do Lyanny). 2. Co Lyanna dělala v Králově přístavišti, odkud ji měl Rhaegar unést? To jsem nějak nepochytila a opravdu si nevzpomínám, že by to v knihách bylo. :/
Z kama ji Rhaegar vlastně unesl ? Z Orlího hnízda ? Řekotočí ? Někde na cestě? Královo přístaviště ? Ze Zimohradu asi těžko vlci by tam draka uhnali k smrti.
V knize nebylo věcí... :D. Vůbec nechápu, odkud všechny ty informace proudí :D. Martin by měl vydat nějakou knihu (nebo aspoň nějakou timeline), abychom věděli, kde byl kdo a kdy :D.
Kolikokoli: Jen ať vydá. Pak Vichry posune dvakrát alespoň o rok, kvůli shromažďování materiálu na "encyklopedii". A dalších pět, šest let budeme moci nazývat "Sen o sedmičce", protože encyklopedie bude mít nezanedbatelný úspěch a místo dokončení ságy se bude pracovat na další "doplňkové knize". :D
Ale tu "encyklopedii" (The World of Ice and Fire) už píše... :D Pomáhají mu s ní Elio a Linda z westeros.org, a měly by v ní být genealogie rodů a různé další vychytávky. Ovšem datum dokončení už několikrát posunul... tak bůhví, kdy vyjde. :D
No, myslím, že by taková knížka pomohla i jemu. Jsem si zcela jistá, že v tom sám má neskutečnej bordel a půlku času psaní, mu zabere zjišťování fakt, jestli ten a ten byl v danou dobu na daném místě a jestli se mohl přesunout tam a tam... :D
Btw: to psaní je opravdu zábava. Už mám nějakých 6000 slov a ani zdaleka se to neblíží odhalení Jonova původu. Vlastně v tom sama nemám jasno :D.
Ja sa tiež pokúšam napísať vlastnú malú knihu z iného sveta a dal som tam pár rodinných klanov a už pri nich ma chytajú nervy, pretože počtovo mi vychádza, že skoro každý mal svoje dieťa v 50-tke, potom vytvorím dvesto rozličných synov aby som zaplnil hrady na pobreží nech to tam nie je suché, ale zavadzajú mi tam ich rodičia, čo nie sú zas tak starí a neviem, ako ich zabiť aby to vyzeralo normálne, tak som to vzdal a povedal si, že sa na to kuknem cez prázdniny :D
Zatiaľ mám vymyslený hlavný dej a názov... Inak nič... :/
LGI: jo jo, taky jsem něco takového začala před lety psát (ovlivněná Silmarillionem) a ty rodokmeny, to je, abych tak pravdu řekla, důvod, proč jsem s tím začala :D. Asi na ně jsem nějak vysazená nebo co :D. Ještě mám pár různých povídek a rozepsaných "knih" z různých období (nejstarší z přelomu letopočtu, nejvíc v budoucnosti rok 2820) a mám jeden megarodokmen zahrnující celé tohle období, a přitom jsou ty postavy (alespoň některé) příbuzné (např. generál z roku 2820 je prapraprapra...synovec prostitutky z roku 10 :D). A asi musíš přidat ještě "mezičlánky" a mladé manželky. 50 není sice tak hrozná u chlapů, ale u ženských je to horší :D. Nebo jim můžeš prodloužit životy, Hobiti jsou taky dospělí až ve 30. A elfové... to už je úplně někde jinde :D.
Ja tiež veľa píšem. Momentálne mám 24 000 slov poviedok. Keď som chcel písať fantasy román, skončil som pri 4000. Ľahšie je písať o súčasnosti. Keď ideš do minulosti, nemôžeš napísať, že spieva ako Karol Got :D, všetko by si tam mal mať vlastné... Je to naozaj zaujímavá činnosť, ktorá ťa môže po čase omrzieť. Napŕiklad ja vstávam ráno o 5:00 a píšem do 6:30. Neskôr večer vymyslím nejaký nový námet, ak som ešte neskončil s prechádzajúcim, iba si ho zapíšem. Veľmi inšpiratívna kniha je Stephen King: Memoáry o psaní
Komentáře
Když fanfikce tak fanfikce, tak jak už to nahodil v povídkách dám to i sem :D
http://leteckaposta.cz/493722738
1. Robert se turnaje v Harrenově účastnil? Nemůžu o tom nikde najít zmínku, i když předpokládám, že ano (a tam se pravděpodobně zamiloval do Lyanny).
2. Co Lyanna dělala v Králově přístavišti, odkud ji měl Rhaegar unést? To jsem nějak nepochytila a opravdu si nevzpomínám, že by to v knihách bylo. :/
Kde berete informaci, že Lyanna byla v Králově přístavišti? Nepamatuju si, že by to bylo zmiňované někde v knihách.
Btw: to psaní je opravdu zábava. Už mám nějakých 6000 slov a ani zdaleka se to neblíží odhalení Jonova původu. Vlastně v tom sama nemám jasno :D.
Zatiaľ mám vymyslený hlavný dej a názov... Inak nič... :/
A asi musíš přidat ještě "mezičlánky" a mladé manželky. 50 není sice tak hrozná u chlapů, ale u ženských je to horší :D. Nebo jim můžeš prodloužit životy, Hobiti jsou taky dospělí až ve 30. A elfové... to už je úplně někde jinde :D.
Je to naozaj zaujímavá činnosť, ktorá ťa môže po čase omrzieť. Napŕiklad ja vstávam ráno o 5:00 a píšem do 6:30. Neskôr večer vymyslím nejaký nový námet, ak som ešte neskončil s prechádzajúcim, iba si ho zapíšem.
Veľmi inšpiratívna kniha je Stephen King: Memoáry o psaní