Páni, to bylo boží. Takové západozemské HIMYM :D Moc se mi líbilo vykreslení charakterů postav, autor se trefil do mé představy (v Lyanně vidím Aryu). Konec mne velmi překvapil a dvakrát, takový zvrat jsem opravdu nečekala. Sedí mi vypravěčský styl autora - chtěla bych číst víc :). A bylo i "Ty nic nevíš" :D
No asi má hošan nějaký skrytý jasnovidecký schopnosti:D. A napíšu to sem ještě podruhé - bylo opravdu, opravdu trefný. Já být autorem, dmu se pýchou nad něčím opravdu hodně povedeným.
Uf, tak toto je těžký kalibr! Romantika jako prase (ne z lesa!), při "Slib mi to" (které tu dostává úplně jiný rozměr) se mi po tvářích koulely slzy jako Lyanně při Baladě o Letohradu... :D Líbila se mi ta trochu "experimentálnější" forma vyprávění, z více perspektiv a různými styly. Jaimeho cameo a Ygrittino "Ty nic nevíš" neměly chybu! :-)
Netroufám si říct, jestli je autor chlap nebo ženská. Leč můj dojem (a čistě můj) je, že na mě je to moc akademický. Teda myšleno, že literárně je to kvalitní, s poměrně propracovanou kostrou, používáním obratů, jazykovym stylem. Ale jako by mi v tom chyběla samotná osobnost autora/autorky, jako kdyby to nebylo psaný pro sebe, ale pro nějakou schvalovací komisi. Nechť si to autor/ka nebere coby osobní výtku.
Tak tohle je ta jedna, ta, která mě posadila do židle a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Poutavě vyprávění, místy vtipné a místy neskutečně dojemné. Jenom jedna maličkost- ta Lyanna je neskutečně otravná.
možná špatně čtu, ale nepochytila jsem, proč byl teda Jon Targaryen. protože si vzal Dany? protože si všichni mysleli že je syn Rhaegara a Lyanny? každopádně by as Dany nedovolila, aby se její dcera jmenovala po Jonově první lásce. takže vlastně až na ta jména a ten konec se mi to opravdu líbilo.
Komentáře
Moc se mi líbilo vykreslení charakterů postav, autor se trefil do mé představy (v Lyanně vidím Aryu). Konec mne velmi překvapil a dvakrát, takový zvrat jsem opravdu nečekala.
Sedí mi vypravěčský styl autora - chtěla bych číst víc :).
A bylo i "Ty nic nevíš" :D
Jen podotýkám, že Jon na výchovu svých dětí zjevně nestačí, měla by mu je odebrat pečovatelská služba! :-)
Líbila se mi ta trochu "experimentálnější" forma vyprávění, z více perspektiv a různými styly.
Jaimeho cameo a Ygrittino "Ty nic nevíš" neměly chybu! :-)
Nechť si to autor/ka nebere coby osobní výtku.
Jenom jedna maličkost- ta Lyanna je neskutečně otravná.
Pasáže Howlanda považuji stylisticky za nejpovedenější ze všeho, co tu máme. Naopak jsem se nevcítila do motivace některých postav, obzvláště Eddarda.