Tohle je naprostý odvaz. Poznávám v něm osobnost autora, jeho osobitý, svérázný, ničím nezaměnitelný styl, bystrého glosátora, jeho inteligenci, smysl pro humor, hravost, jeho touhu bavit ostatní. Hustota vtípků, slovních hříček (v tom je obzvlášť silný), dvojsmyslů, intertextových narážek a popkulturních odkazů na jeden odstavec je opravdu nebývalá. O obsah nebo nějaký děj tu nejde, na to předem zapomeňte. Jde o hru se slovíčky, prolínání různých realit (svět Západozemí, Alenčina Říše divů, naše realita), postavy znají děj knihy a vědí, co je čeká, mohou se teleportovat, schovávají pod postelí sbírku hanbatých časopisů pro pány atd. A samozřejmě je zde i Hodor, ten prostě nesmí nikdy chybět. :-) Jedná se o vytrvalý a neúnavný nápor na naše chechtací orgány, který se na nás valí prakticky neustále a z každé věty. Autor má pro psaní talent, působí to na mě, že je to jeho přirozený způsob komunikace s okolním světem, a nečinilo by mu zřejmě žádný problém napsat podobných povídek za odpoledne třeba i pět, a u všech se budete stejně dobře bavit, pochechtávat či řvát smíchy. Je to jízda, držte si klobouky! :-)
Ano, toto je špičková povídka, která plně odpovídá zadání a je v ní tolik vtipů, že jmenovat jen jeden dva by bylo nedostačující :-D Autor má v hlavě takovou líheň nápadů, že to z něj přímo přetéká, jak se všechny derou napovrch - vtipy ve vtipech, nesourodé kousky spojené hlubší linkou. Poslední a nejlepší kousek slepého kouzelníka :-))
Jednoznacne jeden z favoritov, akurat tie realie... :D Niekedy, ked forma prebije obsah, tak to vobec nie je na skodu veci. Dorazili ma tie palacinky :D
EDIT: do buducna mala rada autorovi - poviedku je dobre si precitat nahlas ako final review
Pche! Proč pseudonym ? Nějaký anglický pseudotvar ? Chceš to přeložit? Beech...a trošku modifikovat aby to stejně znělo, ale nebylo to přesně "beech"...no to snad raději ne :-p
Už úvodní titulky mě navnadily na skvělou podívanou. V hlavě se mi při čtení rozjel film, který mě bavil od začátku až do konce. Hravé, vtipné, barevné a samozřejmě 3 Dé. Rozhodně se jedná o jeden z těch snímků, u kterých se vyplatí počkat si na šťavnatou závěrečnou znělku :-)
Hezké, akorát na mne je tam toho trochu moc, až je to takový zmíchaný zmatek. Některé vtipy jdou úplně mimo můj styl humoru, jiné se naopak trefují - což může být i výhoda, protože se autor (tady asi nebude těžké hádat) trefí u více lidí. O trochu bych ubrala "nadupanosti" a bylo by to (dle mne) ještě lepší. Každopádně velké plus za R+L = Hodor. Troufám si říci, že to jen tak někoho nenapadlo :)))
Vidím to zfilmovaný jako krátký animovaný film, vypravěče, lehce nakreslene postavy, ten děj :D Bomba :D Sice to není úplně povídka jako groteska ale je to dobrý :D
Povídka (či co to vlastně bylo) se mi velmi líbila. Byla vtipná, svižná a dobře se četla, ale přece jenom je to taková drobnůstka, kde se o Jonovu původu sotva něco řeklo. Ale ještě jednou, velmi jsem se pobavila a autor je na koniny přirozený talent.
Komentáře
O obsah nebo nějaký děj tu nejde, na to předem zapomeňte. Jde o hru se slovíčky, prolínání různých realit (svět Západozemí, Alenčina Říše divů, naše realita), postavy znají děj knihy a vědí, co je čeká, mohou se teleportovat, schovávají pod postelí sbírku hanbatých časopisů pro pány atd.
A samozřejmě je zde i Hodor, ten prostě nesmí nikdy chybět. :-)
Jedná se o vytrvalý a neúnavný nápor na naše chechtací orgány, který se na nás valí prakticky neustále a z každé věty.
Autor má pro psaní talent, působí to na mě, že je to jeho přirozený způsob komunikace s okolním světem, a nečinilo by mu zřejmě žádný problém napsat podobných povídek za odpoledne třeba i pět, a u všech se budete stejně dobře bavit, pochechtávat či řvát smíchy.
Je to jízda, držte si klobouky! :-)
Autor má v hlavě takovou líheň nápadů, že to z něj přímo přetéká, jak se všechny derou napovrch - vtipy ve vtipech, nesourodé kousky spojené hlubší linkou.
Poslední a nejlepší kousek slepého kouzelníka :-))
Niekedy, ked forma prebije obsah, tak to vobec nie je na skodu veci.
Dorazili ma tie palacinky :D
EDIT: do buducna mala rada autorovi - poviedku je dobre si precitat nahlas ako final review
Každopádně velké plus za R+L = Hodor. Troufám si říci, že to jen tak někoho nenapadlo :)))