MU: jo, díky, všimla jsem si později.. jsem dneska nějaká přetažená, asi ze sluníčka.. dokonce při volejbale jsem neudržela směr a točila jsem se v protisměru :-D
Ať vás vezmou Jiní. Jak si myslíte, že mám tohle hodnotit? (Jó tuším, že vím, jak si myslíte: Vybrat nejlepší, pak druhou nejlepší, a pokračovat minimálně do páté...). Ale copak to jde? Ty povídky jsou skvělé... a nejlepší na nich je, že každá je skvělá něčím jiným - u jedný jazyk, u druhé příběh u další jsem se zas žezal smíchy od začátku do konce... Dal jsem je všechny a chtěl jsem si vyřadit tak půlku nejslabších... Špatné síto vypadly 3. :o)
Je ohromně zajímavé, kolik taková povídka vypoví o svém pisateli. Teď jsem četla jednu od holky, co absolutně nerozumí chlapům, strašlivě nějakého chce - jakéhokoliv, ale vůbec neví jak na to, protože s nimi zachází po vzoru Rimmera jako s tvory z jiné planety :-) Popravdě se přiznám, že mne na těch povídkách nejvíce zaujaly (asi i nejvíce zajímají) mezilidské vztahy, emoce a pohnutky. U mnoha jsou dobře nastudované reálie, souboje a co já vím ještě, ale vztahy jsou lepené nelogicky, a tak pohnutky váznou, emoce rozporuplné..... Zatím osobně se mi nejvíce líbí napsaná Ašara z trojky - to je ženská každým coulem, dívá se na svět očima ženy a její emoce a uvažování je logické a reálné :-)
Tedy...některé povídkové ženy jsou UFO, ale F.L.Věk UFO - to je nepřekonatelné UFO :-D U toho jsem se svíjela smíchy a furt doufala, že to je parodie :-D
Komentáře
Vidím, že náročná funkce lorda velitele si začíná vybírat svou daň. :-)
Popravdě se přiznám, že mne na těch povídkách nejvíce zaujaly (asi i nejvíce zajímají) mezilidské vztahy, emoce a pohnutky. U mnoha jsou dobře nastudované reálie, souboje a co já vím ještě, ale vztahy jsou lepené nelogicky, a tak pohnutky váznou, emoce rozporuplné.....
Zatím osobně se mi nejvíce líbí napsaná Ašara z trojky - to je ženská každým coulem, dívá se na svět očima ženy a její emoce a uvažování je logické a reálné :-)