Tanec s draky vyšel česky!

upraveno 31. května 2012 v Píseň ledu a ohně
1456810

Komentáře

• upraveno 10. června 2012
    esed: Inspirací pro Dothraky jsou hlavně Mongolové ve středověku. Martin jako většina západních fantasy autorů slovanskej svět zazdil ;)
    náhodou, ve Warhammeru je město Praag.
    jj a Sapkowski je celej slovanskej :)
    Jaj :D já si nevšim že tam píše západní :D My apologize sir :D
    Tady je příběh z Wikipedie o tom, jak vlastně Martinův svět začal vznikat:

V létě roku 1991měl Martin pauzu mezi dvěma projekty v Hollywoodu a začal psát sci-fi román Avalon. Po třech kapitolách se zrodila představa chlapce, který sleduje popravu a ve sněhu najde zlovlky. Martin odložil práci na Avalonu a tuhle kapitolu dokončil během několika dní. Začal si být jistý, že bude součástí delšího příběhu. Po dalších několika kapitolách si ujasnil, že se bude jednat o fantasy knihu a začal vytvářet mapy a genealogie... práci ale na několik let přerušil jeho návrat do Hollywoodu.

A o zhruba pětadvacet let pozdějc ten pracně vymyšlenej svět jen tak pro radost zničí :D
  • upraveno 11. června 2012
    Pěkné. Jeden nápad, obrázek v hlavě - a co z toho vzniklo.
    heavy_head: A co teprve jediná myšlenka při opravování písemek "V jisté podzemní noře bydlel jeden hobit." Velké nápady se vždy vynoří nějak takhle. Spisovatelé řemeslníci (zdravím Petru Neomillnerovou) nikdy s ničím takovým nepřijdou
    S Tolkienem to bylo trochu jinak. Ten měl Silmarillion vymyšlený dávno předtím, než ho napadl Hobit.
    Ale na to přelomové dílo ho přivedla tato myšlenka. Kdo by četl Silmarillion, kdyby předtím nečetl Hobita a LoTRa :) Na to je to moc...nechci říct nudné, tak možná...těžká literatura?
    Jasně, souhlas. Jde mi o to, že GRRM (pravděpodobně) vymýšlel svůj svět za pochodu, neměl ho v podstatě načrtnutý a vysněný už od svých mládežnických let na frontě jako JRRT. ;-)
  • upraveno 13. června 2012
    To je takova ta trapna knizka kde jsou na cele strany obrazky z filmu a pod tím popisek na dva řádky? Celkovy obsah 20 stran?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 13. června 2012
    Už vím, co si koupím k narozeninám :)
    Taky tak, datum vydání vychází skoro přesně na moje narozeniny :) Chtěl jsem kupovat anglickou verzi, ale to jsem ještě nevěděl o české. Takže jí asi upřednostním.
  • upraveno 14. června 2012
    Nevím, dřív jsem si toho asi míň všímal, ale neleze vám už na nervy to Martinovo věčné "hodně a ještě více"?
    A pak taky to Tyrionovo močení v každé jeho kapitole a to, jak Martin POKAŽDÉ nezapomene zdůraznit, jak vytřepává poslední kapky? :-)
    Třeba Tyriona čekají problém y s prostatou, které již Martin pozoruje na sobě - co já vím :-)) Two shakes for Texas :-D
    On má takových frází víc...
    "little and less"
    "as useless as nipples on a breastplate"
    "he/she was x years old or close enough to make no matter"

A jestli ještě někdy budu muset číst "wherever whores go", tak budu vraždit...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 14. června 2012
    Blackfish: Jenže u těch banalit mají právě pravdu, že to ví každý/to se ví :)
    Pravdu možná ano, ale chudou slovní zásobu určitě :-)
    Mně to přijde naprosto věrohodné.
    Ale krátké :-)) Har!
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. června 2012
    Kanoe bude děravá jako ústa staré ženy... :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.