Takže lhal, kdyby Stannise porazil získá minimálně Theona. Bastad ani neví že na Karstarky už se přišlo. Prostě to prolínaní dějů připomíná časové skoky
Podle mě to byla chyba, dávat ho Victarionovi ten roh... Měl si ho nechat, bylo to takové eso v rukávu pro Eurona. No snad všem ještě zatopí i bez rohu :-D
Euron to bude mít pořešené, jak říkal rudý kněz, oheň za krev, krev za oheň - musíš něco obětovat, aby roh fungoval ale nemusíš na něj bezpodmínečně troubit sám.
Mě tak jen napadlo. Když si GRRM vybral stoletou válku jako takový motiv pro tuto ságu, konec Jonovy poslední kapitoly bere jasně námět z atentátu na Caesara, a chybělo tam akorát, aby z jeho úst vyšlo "Et tu, Brute?". Tak nějak pořád nepochybuji o tom, že Jon to přežije (ze 75% si myslím, že ho zachrání Melisandra, a menší šanci 25% dávám tomu, že je jen zraněný). A jestli si vzal GRRM námět z toho, co se dělo po atentátu, tak vznikně něco jako občanská válka. Na jedná straně budou Jonovi vrazi z černých, na druhá straně svobodný lid a část noční hlídky věrná Jonovi. Určitě se do toho nějak zapojí i Melisandra, Stanisový vojáci a možná i nějaké síly Bastarda z Hrůzova.
A ještě jsem zapoměl na Stanise. Podle mě i s pomoci Manderlyho porazil Boltonovy Freye, a pomocí ukořistěných Karstarkových vran poslal falešný vzkaz na Zimohrad, o své smrti, načež Boltonův bastard zapsal již známý dopis do černého hradu.
Komentáře
edit: Ale v knížkách to nikde není. :)
Egg: přečti si zdejší fan fiction povídky na téma "Původ Jona Sněha". Tam se teprv něco dozvíš!