Brienne a Jaime, Theonova řeč před Železnými - nejlepší a nejvtipnější scény. Jinak už toho bylo napsano spoustu, tak jenom pár poznámáek: :proboha, kdo vymýšlí Margaery ty šaty (o Dany nemluvě) : scéna v trezoru - celou dobu jsem myslela, že Dany Doreah poslala, aby tahala z chlapů moudra přes postel, tak proč tohle (štípla ty draky?) : kupodivu mi bude Jaqen chybět
Mohli by se do příště poučit a do jednoho dílu cpát max. dvě až tři dějové linie, hned to líp odsýpá. A taky by nemuseli být scénaristé tak aktivní a vymýšlet svoje vlastní zápletky, když v knize je to lepší (teď myslím zrovna Jon-Qohrin linka). Ale to už tady bylo několikrát a stejně je to prd platné :-)
Malá anketa - která dějová linka se vám v seriálu nejvíc líbí? U mě je to určitě ta, kterou v seriálu měnili asi nejmíň, a to je ta Tyrionova. Začíná jako bezstarostnej chlapík, co mu do klína spadla velká moc, a končí jako pochroumaná troska v náručí Šae. Na druhým místě je Arya, která začíná jako vystrašená holčička mluvící vysokým hláskem, a končí jako děvče obdivující nájemnýho vraha.
sarven: No to máš pravdu, že ta linka s Robbem dává větší smysl, ale u Jona tomu navíc ublížilo, že mu dali scénu dvě na epizodu, místo toho aby vyprávěli trochu konzistentnějc. Líbí se mi ale docela ta myšlenka Jonovy linky - celou dobu dělá jednu botu za druhou a když na konci udělá něco správně, je to zrovna pragmatický zabití člověka. To je takové... martinovské. Add Robb... inu těším se, až mu začne skutečně docházet, co to tak unáhleně udělal.
No, Robba mohli urobiť lepšie, Jonovi by sa tiež hodil nejaký ten polminútový rozhovor s Qhorinom, aj keď to, čo mu povedal na konci to trochu zlepšilo. Čo sa týka poslendej scény, mohli to urobiť, keď by boli na Pästi, nejako tam napratať pár stanov navyše a zopár postáv v čiernom abolo by, a nemŕtvi by boli vidieť spredu. A Iní, síce vyzerajú inak ako v knihe(a o dosť), ale podľa mňa to je dobré. Ten jeho výzor ma desil, čo sa mi v knihe pri scénach, ktoré boli s nimi, žiaľ, nedialo(okrem tej prvej v Hre). Celkovo diel mohol byť o dosť horší, čiže takú tragédiu by osm z toho nerobil(navyše, Theon, Tyrion a Luwin tie zlé momenty prevážili). A konečne tam boli všetci draci jasne vidieť. Sú fakt pekní :)
Byl vysoký, vyzáblý a tvrdý jako staré kosti. Maso mel bledé jako mléko. Když se pohyboval, zdálo se, že jeho brnení mení farbu, tu bylo bledé jako čerstve padlý sníh, tam černé jako stín, všude tečkované tmavou šedivou zelení stromú uspořádanou do vzorcú, které se na nem př každém jeho kroku pohybovaly jako mesíční svit na hladine tekoucí řeky.
Takže, takto vyzerali :) Čiže výzorovo sa úplne líšili, aj keď, ako som hovoril, obidve verzie sú dobré. Ale chcel som ten rozdiel pripomenúť.
ja som si Jinych predstavovala menej humanoidne v zmysle "cim menej sa to na mna podoba, tym vacsi strach z toho ide"...nieco ako predator trochu ma zarazila Luwinova smrt, doplazit sa az k carostromu pri tom zraneni, co mu ustedrili, wtf? z knihy som mala dojem, ze poslednu utechu siel hladat do haja (nie do kelu :)), kde ho aj skolili
Co se týče jiných, podle mě ten popis na nich sedí :) Tady se na nich nemělo co odrážet, jsou snad to jediný co mi na seriálu přijde povedený (1 řada byla lepší jen mi chybí Ryba:). Jinak sem notně zklamanej, měl sem chut nekterý časti pretáčet...přijde mi, že vzali ten balast, kterej už v knižce vadil a natočili to jen z něho, ty důležitý časti kapitol uplně vynechali. Nečíst knižku tak naprosto nechápu pohnutky postav. Poslední díl, příchod jinejch, oproti knize naprosto žadná emoce, přišli tam s menším zaujetím a atmosferou jak duchodci do Tesca v 8 ráno. No aspon se u toho hodně nasměju, některý pohnutky jsou na umření.
:D LOL tiež som sa tak divil, že v jednej scéne padá a v druhej sa akosi doplazil k čarostromu.. Možno sa len pretvaroval ako Pycelle :D Majstri sú prešibaní :D
Marci pan: To už sa tu riešilo - Ros je prosto neviestka o ktorej majú producenti pocit, že nás o ňu nesmú pripraviť pretože by nám to extrémne vadilo :/ A bola to vlastne ona kto ukradol Dany draky podľa jedného skvelého vtipu .D
nepatrím k hate Ross táboru. myslím, že okrem snáď jednej scény je úplne ok, spája zopár drobných postáv a umožňuje nám mať pov v KL keď treba, aby si niekto niečo povedal.
Ona je nesmírně důležitá, to ano. Já bych si jen přál, aby pro její roli (tedy nahrávačku) vybrali nějaké jiné prostředí - těch bordelů a prostituce je moc.
Komentáře
Jinak už toho bylo napsano spoustu, tak jenom pár poznámáek:
:proboha, kdo vymýšlí Margaery ty šaty (o Dany nemluvě)
: scéna v trezoru - celou dobu jsem myslela, že Dany Doreah poslala, aby tahala z chlapů moudra přes postel, tak proč tohle (štípla ty draky?)
: kupodivu mi bude Jaqen chybět
Mohli by se do příště poučit a do jednoho dílu cpát max. dvě až tři dějové linie, hned to líp odsýpá. A taky by nemuseli být scénaristé tak aktivní a vymýšlet svoje vlastní zápletky, když v knize je to lepší (teď myslím zrovna Jon-Qohrin linka). Ale to už tady bylo několikrát a stejně je to prd platné :-)
Čo sa týka poslendej scény, mohli to urobiť, keď by boli na Pästi, nejako tam napratať pár stanov navyše a zopár postáv v čiernom abolo by, a nemŕtvi by boli vidieť spredu.
A Iní, síce vyzerajú inak ako v knihe(a o dosť), ale podľa mňa to je dobré. Ten jeho výzor ma desil, čo sa mi v knihe pri scénach, ktoré boli s nimi, žiaľ, nedialo(okrem tej prvej v Hre).
Celkovo diel mohol byť o dosť horší, čiže takú tragédiu by osm z toho nerobil(navyše, Theon, Tyrion a Luwin tie zlé momenty prevážili).
A konečne tam boli všetci draci jasne vidieť. Sú fakt pekní :)
Takže, takto vyzerali :) Čiže výzorovo sa úplne líšili, aj keď, ako som hovoril, obidve verzie sú dobré. Ale chcel som ten rozdiel pripomenúť.
trochu ma zarazila Luwinova smrt, doplazit sa az k carostromu pri tom zraneni, co mu ustedrili, wtf?
z knihy som mala dojem, ze poslednu utechu siel hladat do haja (nie do kelu :)), kde ho aj skolili