Ale jako vážně. Otravnou Ygritte s její otravnou hláškou bych tam ještě snesla, i když bych si klepala na čelo. Ale Ros, to už by byl jiný stupeň pekla.
Myšlenka poslat Karstarka na Zeď mě celkem pobavila. Záleželo by dost na načasování, ale možná by cestou došlo k pár zajímavým setkáním. Problém je, že v očích většiny lidí by se takový trest rovnal odpuštění ("Vždyť ho vlastně posílá domů..").
Neviděl bych to čistě jako problém autority, kterou měl Robb v té době již více než slušnou, a ani si nemyslím, že by třeba Ned na Robbově místě soudil mírněji. Karstarkova zaslepená akce popřela vše, ve jménu čeho Starkové severu vládnou a navíc zbytečně ohrozila celé jejich tažení. Spíš věřím, že Ned by riziko něčeho podobného ohodnotil jako závážnější a ohlídal si to lépe.
Srovnávat to s činy Catelyn mi přijde nepřiměřené, ale musím si počkat, až shlédnu druhých pět dílů. Z vašich komentářů mám dojem, že scénáristé možná zpřeházeli pořadí událostí oproti knize.
jj trochu ubrali na tempu, ale závěr dobrej... :-) akorát teda s tím, že nechávaj seveřany věřit v 7 mě trochu štvou, přitom zraovna tohle by nic nestálo, jen změnit větu... P.S. Ale potěšilo, že bílí chodci jsou konečně BÍLÍ chodci... :-)
Já byl poměrně spokojenej, myslím si, že prostě ztratilo význam hledat odchylky od knihy, protože celá druhá serie je jedna velká odchylka, což je škoda, ale co už. Mrzí mě takový detaily, jako Robbova svadba, ve světle nových bohů, Bran v káře, Doreah s Xarem a další věci, který by nebyli náročný udělat věrněji předloze, a ničemu by to neuškodilo. Taky mě celkem zklamal souboj Jona s Půlrukým, to šlo taky podle mého udělat lépe, nevím jestli lidem dojde smysl jeho konání, ale možná je to účel. Ono toho bylo víc, ale celkový pocit mám poměrně dobrý. Moc nevím co jste čekali od domu neumírajících, tam pro seriál nebylo moc materiálu, i když v knize to byla dobrá kapitola. Já od toho nečekal nic a jsem spokojen. Nejlepší scéna pro mě smrt Luwina, toho starýho chlapíka jsem měl v seriálu mnohem víc rád než v knize, silný charakter, a ta scéna mě opravdu dojala.
vcelku sa mi to páčilo. neriešim odklon od knihy, či tam niečo bolo alebo nie, pokiaľ to je v logike. Robbova svadba je chyba, zaškrípanie. viem si predstaviť dôvody prečo to urobili, ale je to škoda. jediný základný problém mám s Jonom. to ako sa pridal k Divokým bolo v knihe hrdinské, jasné, malo to silu. tuná je to naozaj také dotackanie sa do cieľa - myslím že jediná ale naozaj zlá práca týmu okolo W+B v druhej sérii.
Komentáře
.
.
Sakra, nemám terč ani šipky.
Bohužel jak naznačuje teaser, bez Ros se ten díl neobejde :-(
Mel: Noc je temná a plná děsu.
Ygritte: Ty nevíš nic.
A tak stále dokola, byl by z toho hezký remix :D
Neviděl bych to čistě jako problém autority, kterou měl Robb v té době již více než slušnou, a ani si nemyslím, že by třeba Ned na Robbově místě soudil mírněji. Karstarkova zaslepená akce popřela vše, ve jménu čeho Starkové severu vládnou a navíc zbytečně ohrozila celé jejich tažení. Spíš věřím, že Ned by riziko něčeho podobného ohodnotil jako závážnější a ohlídal si to lépe.
Srovnávat to s činy Catelyn mi přijde nepřiměřené, ale musím si počkat, až shlédnu druhých pět dílů. Z vašich komentářů mám dojem, že scénáristé možná zpřeházeli pořadí událostí oproti knize.
Naprostý souhlas.
Díl mě trochu zklamal, ale aspoň tam byl pěkný závěr.
:-)
akorát teda s tím, že nechávaj seveřany věřit v 7 mě trochu štvou, přitom zraovna tohle by nic nestálo, jen změnit větu...
P.S. Ale potěšilo, že bílí chodci jsou konečně BÍLÍ chodci... :-)
Mrzí mě takový detaily, jako Robbova svadba, ve světle nových bohů, Bran v káře, Doreah s Xarem a další věci, který by nebyli náročný udělat věrněji předloze, a ničemu by to neuškodilo. Taky mě celkem zklamal souboj Jona s Půlrukým, to šlo taky podle mého udělat lépe, nevím jestli lidem dojde smysl jeho konání, ale možná je to účel. Ono toho bylo víc, ale celkový pocit mám poměrně dobrý.
Moc nevím co jste čekali od domu neumírajících, tam pro seriál nebylo moc materiálu, i když v knize to byla dobrá kapitola. Já od toho nečekal nic a jsem spokojen.
Nejlepší scéna pro mě smrt Luwina, toho starýho chlapíka jsem měl v seriálu mnohem víc rád než v knize, silný charakter, a ta scéna mě opravdu dojala.
Robbova svadba je chyba, zaškrípanie. viem si predstaviť dôvody prečo to urobili, ale je to škoda.
jediný základný problém mám s Jonom.
to ako sa pridal k Divokým bolo v knihe hrdinské, jasné, malo to silu. tuná je to naozaj také dotackanie sa do cieľa - myslím že jediná ale naozaj zlá práca týmu okolo W+B v druhej sérii.