Sansa, ach, ta naše malá Sansa!

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti
1181921232434

Komentáře

• upraveno 1. června 2012
    óch. ách. a citoslovcia mi došli. toto bolo jediné fórum, ktoré som prečítala do polky. od začiatku. a hlavní zástancovia Sansy pomaly prezliekajú kabáty? že vám citrónové zákusky nezabehli! í, či aj tie ste zradili? :( :D :D
    skuška rozhlasu :p ;D

hm..ešte by sa zišlo vymazať ten nápis "earagon 2cd edicia v avatare :o
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 1. června 2012
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 1. června 2012
    Podľa mňa tiež Sophie hrá Sansu skvele. Prvú sériu to bolo také suché, ale v tej druhej je vynikajúca, vôbec tá scéna so znásilňovaním, to tak jednoduché zahrať určite nebolo a k tomu všetkému aj tie jej sladučké rečičky, podľa mňa je výborná :)
    upraveno 1. června 2012
    Presne, aj keď ju bili, tak sa tak trocha traisla ako ju brali preč a naozaj tam vyzerala tak vydesene (človek by povedal, že ju prodcenti zbili, aby to hrala lepšie :D ), nie som profesionálny kritik, aby som sa tomu rozumel, ale podľa mňa to bolo zahrané dobre...
    upraveno 1. června 2012
    Keď tak hovoríme o dokonalosti tej scény, kde bijú Sansu, jeden by si aj pomyslel, že Sansu nemáme radi :D
    Já jí ráda mám. Jenom oceňuji herecký um všech zúčastněných. ;) Copak můžu za to, že nejlepší části bývají ty nejvyhrocenější? Co taková RW v knížce?! Taky působí takřka dokonale a nikdo mne snad nepodezřívá z toho, že bych neměla ráda Robba, Dacey nebo Greatjona... (Snad jen Cat, ale ta stejně podvádí... >:( )
    upraveno 1. června 2012
    Přesně! Robbova smrt mě naštvala, ale !Dacey! byla jedna z mých NEJNEJNEJoblíbenějších. A takhle HNUSNĚ JÍ ODDĚLAT!!!! >:-O
    upraveno 1. června 2012
    No... BTW nechce sa mi googliť, má Maege ešte nejaké ďalšie bojovné dcéry? Teda má ďalšiu dcéru, ale je rovnakej povahy ako Dacey?
    Alysane v Tanci a další tři v zásobě (Lyra, Jorelle a Lyanna). Všechny vypadají na obdobné povahové rysy. Mormontice se neztratí. :D
    upraveno 1. června 2012
    Alysane? Počkať - ono sa Malíček len inšpiroval alebo Catelyn podvádzala Neda s Maege :D
    Teď jsem se v tom ztratila. Nemyslíš Alayne?
    upraveno 1. června 2012
    Och áno, veď tam všetko znie úplne rovnako.. Skoro ako Alayaya :D Díky za upozornenie...
  • upraveno 8. června 2012
    zdravím, chcem vám dať do pozornosti a uviesť toto malé fanart-videjko, ale aj seba :d ;)
    možno ste to už videli, ale pre istotu :

btw.vačšinu tých pics som tiež nevidel, nevíte kde by sa dali nájsť v HQ a stiahnuť ?

a čo sa mňa týka - práve som si rozmyšlla, kt.policku vyhradím pre *"G.R.R.Martina (ano, neco jako "druhý,další Tolkien" ;d ) a jeho Píseň Ledu a Ohne* :o :P ;)
    ..jako další fanušik nielen tejto sagy, ale fantasy(/scifi/hist.dráma) vobec
    Čím to, že tolik lidí nesnáší Sansu, ale zároveň má rádo vztah SanSan?
    To spíš vypadá, že ho rádi nemáte, když mu přejete takovou "husu" :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 8. června 2012
    To video se Sansou je pěkně staré. To pamatuje ještě doby, kdy když jste do googlu napsali jméno postavy, tak vám vyskočila hromada pěkných obrázků a né mozaika jednoho seriálového ksichtu ze všech možných úhlů.
    Miss U: já právě ne, já mám sansu rada, ona je vážně takový ztracený ptáček. Ale jak jsem si tak četla tuto diskuzi, tak ji prostě hrozně moc lidí nesnáší, ale všichni mají rádi SanSan
  • upraveno 9. června 2012
    esed: Taky jsem ji neměla ráda. Dokud se mi věci nerozležely v hlavě, nezačala jsem přemýšlet o příčinách a důsledcích a všímat si detailů.
    U téhle diskuse jsou úžasné ty ódy na Sansu na začátku. Strašně jsem se bavila, když jsem je četla poprvé. :D
  • (druhá část příspěvku, který jsem napsal jako reakci na záležitosti týkající se Sansy a zdály se mi v příslušném topicu nadbytečné. K tomu přidávám pár starších poznámek - nevím, zda jsem je sem už dával nebo ne)

Sansinu povahu v době příjezdu do KP bych neodbýval pojmem naivita. Jde o zcela vědomé a opakované přehlížení nesrovnalostí mezi realitou a její vysněnou představou o tom, jak by svět měl fungovat. Nikdo nedokáže být víc slepý, než ten, kdo vidět nechce. V 11letech (pozemských) je to minimálně na pováženou a někdo (Ned) jí měl dávno vysvětlit, že život není vždy takový, jaký bychom si přáli.

Spousta lidí Sanse kdovíproč přičítá jakousi "ušlechtilost". První čin hodný tohoto označení, na který jsem v knihách narazil je, když se stará o malého Roberta Arryna. Do té doby NULA. Mimochodem právě na Orlím hnízdě se u ní objevují vůbec první náznaky nějaké sebereflexe a uvědomění ztráty toho, co celou dobu stavěla na druhou kolej.

Ohledně Sansiny tzv. "citlivé duše" si dovolím též oponovat. Když nešlo o její vysněné idoly, nehla ani brvou (Mycah, ser Hugh - v knize reaguje diametrálně odlišně než v seriálu!), Branovi nepřijde říct ani "Čau, brácho, drž se" (ať nespadneš z Hodora), natož aby si třeba všimla, že je matka totálně v kýblu a snažila se jí aspoň trochu podpořit.

K níže postaveným se chová nadřazeně a s despektem, a to včetně své kamarádky Jeyne - člověk by čekal, že i jí bude přát trochu štěstí, když už si sama má brát prince. Takže šlechtickou povýšenost zvládá již na výbornou, a to i přes svůj mladý věk (kterým se jí jinak omlouvá první poslední) a skutečnost, že Ned ani Cat se tak nikdy nechovali. Zajímavé.

Možná sem divný, ale nepřijde mi, že by Sansa v knize bůhvíjak trpěla. Pominu-li sadistické výlevy Joffa, a manipulování ze strany Cersei, nikdo se k ní nechová o nic hůř než ona k ostatním. Přitom právě do lvích spárů pospíchala tak, že neměla v hlavě místo na nic jiného.
  • @Ugla Připrav se že v nejbližších dnech na Tebe bude pravděpodobně spáchán atentát. Právě jsi urazil čest naší malé milé princezny a to se neodpouští!
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.