Šli jsme za HBO, klekli na kolena a prosili. „Jen pro tentokrát. Prosíme.“ Nedostali jsme tolik, kolik jsme chtěli... Byly tu otázky. „Přivede to nové diváky? Zvedne to sledovanost?“ Všechno je to o tom, proč ten příběh potřebuje velkou bitvu. „Zvládli jste první sérii bez velké bitvy, tak proč jí teď potřebujete?“ Byla to dlouhá debata o tom, kam celý příběh směřuje. ------------------------ Tak tomu kdo ze zeptal jestli to přivede nové diváky. Tak bych mu řekl jestli budeme pokračovat v povrchním točení bitev tak příjdeme o diváky. A to musel být opravdu idiot ten z HBO, když se zeptal. Zvládli jste 1 sérii bez bitvy, tak proč......
Nevada: Tuhle znám, ale vůbec jsem netušila, že to nazpíval někdo, kdo ještě žije :))) Dokonce mám pocit, že ji znám z reklamy na 100 diskové komplety písní o lásce...:)
Každopádně využití divokého ohně na mě bylo super effective :) i když jsem věděl co se stane a jak to dopadne tak jsem byl přibitej k obrazovce a hltal každou vteřinu, ten výbuch na lodích, zničení ve vteřině, stannisova bezradnost a pak vztek, útok na město, halfman (mimochodem kam zmizel Shagga ?) prostě pro tuto serii nejpovedenejsi díl.
Jinak jsem asi ještě nesepsal své postřehy a dojmy.
Kastamer podivně zasazený, bohužel bez vysvětlení - takže pro nečtenáře hodně mimo. Ale na druhou stranu skvělý song.
Zranění Tyriona velké zklamání. To nemohli udělat krátkou scénu Mandona a Cersei? Jen zdálky jak si něco šeptaj. A hlavně měl teda zruchat Tyriona víc.
A příjezd Tywina byl podle mě pro nečtenáře zprvu taky dost nejasnej - vůbec byly dost málo odlišený armády.
Stannis mi přišel fajn, jen se neměl zaseknout na tom jednom ochozu.
No a když jsem si teda ulevil, tak smekám. Skvělá epizoda, spolu s minulou absolutní vrchol. Snad to v příštím díle bude nadále gradovat.
Práveže to, že Tywinov príchod bol nejasný bolo super. Ak si si všimol, tak tá vlajka, ktorá nad nimi viala sa zdala byť biela, až kým sme neuvideli leva. Takže neznalí deja si mohli pomyslieť, že to ide Robb Stark :)
Alek: Deště Kastameru byly jenom takový mrknutí na čtenáře. I když poznámka, že je to písnička o tom, jak Tywin Lannister nechal pozabíjet neposlušný vazaly, by zabrala asi dvě vteřiny a i diváci by si o něm udělali jasnější představu.
Komentáře
------------------------
Tak tomu kdo ze zeptal jestli to přivede nové diváky. Tak bych mu řekl jestli budeme pokračovat v povrchním točení bitev tak příjdeme o diváky. A to musel být opravdu idiot ten z HBO, když se zeptal. Zvládli jste 1 sérii bez bitvy, tak proč......
Kastamer podivně zasazený, bohužel bez vysvětlení - takže pro nečtenáře hodně mimo. Ale na druhou stranu skvělý song.
Zranění Tyriona velké zklamání. To nemohli udělat krátkou scénu Mandona a Cersei? Jen zdálky jak si něco šeptaj. A hlavně měl teda zruchat Tyriona víc.
A příjezd Tywina byl podle mě pro nečtenáře zprvu taky dost nejasnej - vůbec byly dost málo odlišený armády.
Stannis mi přišel fajn, jen se neměl zaseknout na tom jednom ochozu.
No a když jsem si teda ulevil, tak smekám. Skvělá epizoda, spolu s minulou absolutní vrchol. Snad to v příštím díle bude nadále gradovat.