Jon Sníh

upraveno 31. března 2011 v Postavy a bytosti
Teorie o původu Jona Sněha. Kdo byli jeho rodiče? Je to bastard, který dosáhl vrcholu, nebo mu v žilách koluje královská krev a může tak vystoupat ještě výš? Je jednou z tří dračích hlav, které spasí Západozemí?
GRRM v rozhovorech prozradil, že o původu Jona se dozvíme více v posledních třech dílech ságy. Je tedy pravděpodobné, že jeho původ bude hrát v příběhu svou roli.

Víme, že Jon se narodil osm až devět měsíců před Daenerys a ta se...

Číst celý článek zde
1232426282953

Komentáře

• upraveno 29. května 2012
    svoa00: Zjevíš nám pravdu v povídce? :-)
    heavy_head: Kupodivu psát povídky umím, ale souhlasím s Martinem, že psát fanficy rozhodně talent nerozvíjí ;)

A u Rheagara mám taky zafixovaný, že umřel v osmnácti letech, je to zmíněný někde na začátku Hry o trůny. Pak mě ale pobavilo, když přišla řeč na jeho tří nebo čtyřletou dceru, i když biologicky to samozřejmě možný je, ale ta představa je divná :D
    Však nejde o rozvíjení talentu, ale o to, aby byla prča, že.
    svoa00 napsal(a):

Hodně se směju při představě, kolik lidí automaticky předpokládá, že Jon je syn Rheagara a Lyanny, když v celej sáze je jenom několik letmých náznaků, který existenci týhle provařený teorie vůbec ospravedlňujou. Ta možnost, že Jon Sníh je bastard Eddarda Starka je totiž vysoce nepravděpodobná :D

Připadá mi to prostě jako nejpravděpodobnější možnost... Pokud mě GRRM překvapí a nakonec z Jona udělá napůl divokýko, tak aby to dávalo smysl, tak klidně. :D
    Mě paradoxně asi nejvíc přesvědčilo to, že GRRM tvůrcům seriálu Benioffovi a Weissovi potvrdil jejich domněnku o tom, kdo jsou Jonovy rodiče (a v tý době ještě nebyl na světě Tanec, takže to museli vydedukovat z prvních čtyř dílů).
    nevím, co předpokládáte vy, ale já si vůbec nelámu hlavu s tím, čí Jon je :-D

Akorát bych chtěla poznamenat, že kvazihistorická šlechta pseudohistorického světa jistě uzavírala sňatky nerovné věkem. My však hovoříme o naprosto neoddiskutovatelném citovém vzplanutí, které je Rhaegarovi přisuzováno a na to se vztahují jen bežné biologické zákonitosti, kde jsou čtvrnáctileté holky atraktivní pro své vrstevníky a omezené procento starších jedinců. Nekoukejte na mne, ale do statistik - si to necumlám z prstu :-)) pouze interpretuju a nic jiného tím nesleduju :-)

Úplně stejně káh je Romeo a Julie, kdy Julče je čerstvých 13, na oslavě narozenin se začumí do patnáctiletého Romea (zde ho věk omlouvá), druhý den se tajně vezmou a třetí den spolu a přesto zvlášť zemřou....
    sveva napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Hodně se směju při představě, kolik lidí automaticky předpokládá, že Jon je syn Rheagara a Lyanny, když v celej sáze je jenom několik letmých náznaků, který existenci týhle provařený teorie vůbec ospravedlňujou. Ta možnost, že Jon Sníh je bastard Eddarda Starka je totiž vysoce nepravděpodobná :D

Připadá mi to prostě jako nejpravděpodobnější možnost... Pokud mě GRRM překvapí a nakonec z Jona udělá napůl divokýko, tak aby to dávalo smysl, tak klidně. :D
    Mě paradoxně asi nejvíc přesvědčilo to, že GRRM tvůrcům seriálu Benioffovi a Weissovi potvrdil jejich domněnku o tom, kdo jsou Jonovy rodiče (a v tý době ještě nebyl na světě Tanec, takže to museli vydedukovat z prvních čtyř dílů).
    Samozřejmě jsou jeho rodiče Ned a Lyanna :D Nevím, ta teorie o Rheagarovi a Lyanně se mi zdá moc provařená, než aby to Martin opravdu použil. BTW Nevím, proč to Benioff a Weis potřebovali vědět, když během pěti knížek nikdo nezpochybňuje, kdo byl Jonův otec.
    svoa00 napsal(a):

heavy_head: Kupodivu psát povídky umím, ale souhlasím s Martinem, že psát fanficy rozhodně talent nerozvíjí ;)

Tak to já s ním rozhodně nesouhlasím! :-)
    sederik napsal(a):

Však nejde o rozvíjení talentu, ale o to, aby byla prča, že.

Jasná věc. Prča bude každopádně. :-)
    Já teda už viděl pár dívek, kterým bylo čtrnáct, ale vypadali o pár let starší.
    Je fakt, že rozdíl věku, už je v tomhle případě docela velký, ale v mých očích to nedělá z Rhaegara pedofila, i když zákon mluví jinak. Znám pár, kde je rozdíl téměř stejný, a seznámili se v podobném věku, ale když se na ně podíváte, těžko byste to poznali.
    heavy - a zrovna svoa00 by výhru ocenila, co :-D
    svoa00 napsal(a):

Samozřejmě jsou jeho rodiče Ned a Lyanna :D Nevím, ta teorie o Rheagarovi a Lyanně se mi zdá moc provařená, než aby to Martin opravdu použil. BTW Nevím, proč to Benioff a Weis potřebovali vědět, když během pěti knížek nikdo nezpochybňuje, kdo byl Jonův otec.

To ovšem z Neda dělá megaprasáka! :D

Teorie už je to převařená, ale myslim si, že většina čtenářů by na to sama nepřišla, nebýt internetových diskuzí...

Myslim, že v tom rozhovoru říkali něco v tom smyslu, že George se jich na rodiče Jona sám zeptal (chtěl si asi proklepnout, jak dobře jeho knížky znají :D), a pak jim řek, že to uhodli správně.
    Jarla napsal(a):

heavy - a zrovna svoa00 by výhru ocenila, co :-D

Dostala bych odznáček? :D
    Něco, co já raději vyměním za fidorku a to i umolousanou a nakousnutou...psem :-)) zkus hádat :-D
    Inu, Alek brzy zveřejní výsledky svého snažení u HBO...
    Víc ani muk!
    sveva napsal(a):

svoa00 napsal(a):

To ovšem z Neda dělá megaprasáka! :D

Teorie už je to převařená, ale myslim si, že většina čtenářů by na to sama nepřišla, nebýt internetových diskuzí...

Myslim, že v tom rozhovoru říkali něco v tom smyslu, že George se jich na rodiče Jona sám zeptal (chtěl si asi proklepnout, jak dobře jeho knížky znají :D), a pak jim řek, že to uhodli správně.
    Tak to mohli stejně dobře uhádnout i to, že jsou to Ned a Wylla (IMHO to Ned říká i v seriálu a klidně to mohli vynechat), co já vím.
    heavy_head napsal(a):

Inu, Alek brzy zveřejní výsledky svého snažení u HBO...
    Víc ani muk!

Tak možná kdybys naznačil, že bych si to rozmyslela a obětovala čas... ;)
    Já nemohu. Ale vidím, že náš lord velitel je online... ;-)
    svoa00: To mohli, no... Ale v tom případě nechápu, proč by s tím Ned (a potažmo Martin) dělal takový tajnosti. Alespoň Jonovi o matce měl říct. Kdyby to teda byla nějaká kojná z Horní Dolní, tak neměl důvod to před ním tajit.

IMHO, v seriálu se Sean Bean pěkně ošívá, když přijde řeč na matku Jona/ na Wyllu, je mu to očividně nepříjemný a snaží se odvést řeč jinam... Ale to už v tom asi vidim něco, co tam ani není. :D
    sveva: Myslím, žes viděl správně, to téma je mu očividně nepříjemný, ale nemusí to být nutně tím, že lže ;) A jeden komentář z Youtube, co mě kdysi hodně pobavil:

"Next time we see each other, I´ll tell you the truth about your mother." Well... shit.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. května 2012
    Můžete mě někdo navigovat kde je ve Hře zmínka o tom, že Rhaegarovi bylo 18, když zemřel? Já si to vůbec nepamatuju.
    Nevada napsal(a):

Můžete mě někdo navigovat kde je ve Hře zmínka o tom, že Rhaegarovi bylo 18, když zemřel? Já si to vůbec nepamatuju.

teď jsi mě trochu znervozněla. ty a nevědět?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. května 2012
    brbr napsal(a):

teď jsi mě trochu znervozněla. ty a nevědět?

Nebylo by to poprvé, neboj :)
    Nevada napsal(a):

Nikde. :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 29. května 2012
    icefire Wiki: Rhaegar Targaryen
    Born In 259AL, at Summerhall
    Died In 283AL, at Trident
  • upraveno 30. května 2012
    Nechte heavymu jeho básnickou licenci do povídky o zapadajícím slunci :-) Přece nečekáte, že to bude jak Nedvěd s Pavlínkou vykročili k zapadajícímu slunci :-D
  • upraveno 30. května 2012
    Podľa mňa Martin už len kvôli tej srande v niektorej knihe ukáže, že Jon je synom Eddarda Starka a Wylly - to, čo povedal Robert už niekde okolo strany 100 v Hre o tróny. A všetci sa budú chytať za hlavu a Martin sa bude rehotať na chudákoch konšpiračných teoretikoch :D
  • upraveno 31. května 2012
    Neřekl bych že Rhaegarovy by bylo 18. Muselo by mu být o něco víc, nebot už mu předtím celé králoství shánělo manželku.
  • upraveno 31. května 2012
    To jsou nějaká hausnumera. Když zemřel, bylo mu přes dvacet. Varys dokonce říká, že 24. :-)
  • upraveno 5. června 2012
    Tak Alfie Allen už to taky ví.... to neni fér. :(

What did you ask him /GRRM/ about in return?
    You know, I asked him about who Jon Snow's real parents were, and he told me. I can't say who, but I can tell you that it involves a bit of a Luke Skywalker situation. It will all come to fruition eventually. The whole thing with all the fight over proper succession is partly inspired by the War of the Roses in the late 1400s, and back then, to ensure pedigree, the monarchies were kind of inbred. It's definitely fucked up, but it definitely happened back then, so that's why there's incest with the Targaryen line. It's toned down, though.

Odtud.

Tak co, kdo z vás tipoval, že Jonův otec je Darth Vader? :D
  • upraveno 5. června 2012
    heavy_head napsal(a):

To jsou nějaká hausnumera. Když zemřel, bylo mu přes dvacet. Varys dokonce říká, že 24. :-)

24 mu bylo bezpěčně. Narozen 259 AL, zemřel 283 AL. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.