Heavy - tvé mystifiakční přepočty s tím, že napíšeš souhlasím a k tomu jiné datum...:-)) Lyanna na turbaji 13, Rhaegar 24, malá Rhaenys asi rok-dva a Aegon buď počatý nebo ještě nepočatý. Vzhledem k tomu, že u nikoho neznáme den narození, ale rok, tak je to trochu pohyblivé. Možná jsou tam vodítka....těžko říct. Když léto trvá několik let a zima taky, tak těžko odhadovat podle počasí :-))
Tak si to shňme - v rámci rozpětí ročníků tu máme dvě mezní možnosti a všechno mezi tím:
1. Rhaegar(24) tatík s dcerou a těhotnou ženou se zabouchne do 13 leté Lolitky Lyanny, kterou si unese pro vlastní potřeby bez ohledu na vše výše zmíňené.
2. Rhaegar(24) s těhotnou manželkou se zabouchne do 13 leté Lolitky Lyanny, kterou si unese pro vlastní potřeby a dodatečně ještě ukutí druhého sviště své legitimní ženě z lásky k oběma jmenovaným.
Dělejte, jak dělejte :-) Kterýpak je vám sympatičtější ? :-)) Můžete si vybrat :-p
Jarla: Ještě jsi zapomněla variantu, že Rhaegar(24) uniká z nefunkčního manželství (žena ho podvádí a otěhotní s jiným) do láskyplnné náruče 13 leté Lolitky Lyanny :D
Kriso ano :-)) to je taky možnost :-)) Tak čí je pak Aegon, který má všechny targaryenské rysy, ale jeho matka je Elia z Dorne? Hm...zbývá šílený Aerys, starý Aemon....? :-))
No to nám tu podstrkuje Krisa, že Elia Rhaegarovi zahla a proto měl plné morální právo si najít Lolitku :-)) Ovšem Aegon Targaryen je Targaryen jak řemen, takže s kým ho tím pádem Elia má, když mužských Targaryenů není k mání ? S entem Krvavou vránou?
Kriso dobře, ale tak nějakou jinou teorii, protože tahle neobstojí :-) + vize z domu neumírajících Rhaegar na kolébkou syna....do které časové osy to zasadit ?
Jarla: Ten syn by klidně mohl být Jon (proč by vize zobrazovali jen to, co se skutečně stalo/se stane). Nepotřebuji dokazovat pravdivost své teorie, protože ji nepředkládám jako jednoznačně platnou, ale jako další možnou (navíc si tu můžeme dokazovat co chceme a GRRM se stejně nakonec rozhodne úplně jinak) :)
Ale Kriso - neber si to tak osobně :-) Já jen poukazuji na fakta v knihách uvedené a jak mezi nimi probruslit bez ztráty kytičky...:-) Taky je tu vždycky přece možnost, že to autor vůbec nedomyslel a nepočítal, že mu to fanoušci přepočítají a co mu z toho vyjde :-) Zkrátka mi to přijde srandovní :-)) Zvlášť Rhaegarův profil mi přijde poněkud nevábný....myslím, tak jak jen popisuje autor. Ano, tak jako Nedvěd s Pavlínkou :-))
Mi je nějaké očenování volné, co to má společného s Robertem netuším :-)) (pokud reaguješ na heavyho narážku, že sbírám body pro Roberta, tak je to odkaz na soukromou pm konversaci, kde jsme se o něčem bavili v jiných souvislostech jako o recesi - takže ne nesbírám žádné body pro Roberta ať už Baratheona nebo Arryna či dokonce Roberta Silného nebo Robba Starka:-)) ) ice fire wiki: turnaj 681 Lyanna - 268 - 283 (počítej jak chceš, čerstvých 14 můžeš zkusit uhádat, 15 ani omylem :-) Ano Rhaegar - tam sedí 22
A všechno na co chci poukázat je - co nám to napovídá o GRRM :-D
Jarla: O Martinovi to nic nevypovídá, o tobě jo :P Mimochodem právě zazněl argument, že v knížkách jsou takovýhle údaje často vágní a občas si sám Martin co se týče věku osob odporuje. Wiki na tom nic nezmění, takže sorry.
To je zvláštní, že právě na to jsem poukazovala výš - že v tom má Martin maglajz, že si to nespočítal sám a že mu to nesedí :-D Pak mi tu podstrčíte wiki - ok beru údaje z wiki a zase mi snažíte podstrčit, co jsme neřekla :-)) já vás všehovšudy nechávám, ať se s tím sami popasujete, jak uznáte za vhodné :-D
Martin měl takový strach, že by čtenáři mohli sami (a bez něho) odhalit původ Jona Sněha, že jim zkrátka podstrčil trochu zfixlované letopočty. Překvapení? :-)
Ten údaj z Wiki tu byl spíš na ukázku toho, že různý zdroje uvádí různý informace... Že v tom má Martin maglajz, jsme se shodly, fajn. :)
Jen mi tu prosím z Rhaegara nedělejte prasáka, vztah 14-22 neni pedo ani náhodou. :) A už vůbec ne v pseudostředověkym světe ASoIaF, tam se na tyhle věci nahlíželo jinak než dneska, jak už tu někdo poznamenal.
Hodně se směju při představě, kolik lidí automaticky předpokládá, že Jon je syn Rheagara a Lyanny, když v celej sáze je jenom několik letmých náznaků, který existenci týhle provařený teorie vůbec ospravedlňujou. Ta možnost, že Jon Sníh je bastard Eddarda Starka je totiž vysoce nepravděpodobná :D
Komentáře
1. Rhaegar(24) tatík s dcerou a těhotnou ženou se zabouchne do 13 leté Lolitky Lyanny, kterou si unese pro vlastní potřeby bez ohledu na vše výše zmíňené.
2. Rhaegar(24) s těhotnou manželkou se zabouchne do 13 leté Lolitky Lyanny, kterou si unese pro vlastní potřeby a dodatečně ještě ukutí druhého sviště své legitimní ženě z lásky k oběma jmenovaným.
Dělejte, jak dělejte :-) Kterýpak je vám sympatičtější ? :-)) Můžete si vybrat :-p
+ vize z domu neumírajících Rhaegar na kolébkou syna....do které časové osy to zasadit ?
Zkrátka mi to přijde srandovní :-)) Zvlášť Rhaegarův profil mi přijde poněkud nevábný....myslím, tak jak jen popisuje autor. Ano, tak jako Nedvěd s Pavlínkou :-))
ice fire wiki:
turnaj 681
Lyanna - 268 - 283 (počítej jak chceš, čerstvých 14 můžeš zkusit uhádat, 15 ani omylem :-)
Ano Rhaegar - tam sedí 22
A všechno na co chci poukázat je - co nám to napovídá o GRRM :-D
Pak mi tu podstrčíte wiki - ok beru údaje z wiki a zase mi snažíte podstrčit, co jsme neřekla :-)) já vás všehovšudy nechávám, ať se s tím sami popasujete, jak uznáte za vhodné :-D
Překvapení? :-)
Jen mi tu prosím z Rhaegara nedělejte prasáka, vztah 14-22 neni pedo ani náhodou. :) A už vůbec ne v pseudostředověkym světe ASoIaF, tam se na tyhle věci nahlíželo jinak než dneska, jak už tu někdo poznamenal.