Hra o trůny 2x09 - Černovoda

upraveno 25. května 2012 v 2. řada
1568101124

Komentáře

• upraveno 28. května 2012
    Já fandím Hodorovi...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 28. května 2012
    upraveno 28. května 2012
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 28. května 2012
    Mimochodem, zaujalo mne, že loďě hořící zeleným ohněm, hořely občas i normálním ohněm (plachty, stěžně...). Zápalné šípy na ně nestříleli, myslíte, že chytily od ohňů na palubách (pochodně, nebo něco, co tam mohli mít)? Nebo když dohořela zelená šťáva, změnily plaměny barvu?
    na prvu cast otazok odpoved vieme,ale nepovieme :) a na tie dalsie vie odpoved len pan Martin a dufame,ze nenatiahne backory skor ako to hodi na papier.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 28. května 2012
    upraveno 28. května 2012
    No na to se ptám - jestli od zeleného ohně může chytit červený (žlutý) oheň. Když se rozšiřuje, proč není furt zelený. To je fuk, jen mě to tak napadlo :)
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 28. května 2012
    Oheň je zbarvený podle toho, co hoří. Dřevo hoří žlutě. Baryum hoří zeleně, i jedlá sůl zbarví plamen pokud se nepletu.
    upraveno 28. května 2012
    paul-cz: Aha, já jsem na takovéhle věci docela lamózní, takže mi to nedošlo :)
    Taky je oheň zabarvený podle toho, jaké máme zrovna nasazené brýle. ;-)
    upraveno 28. května 2012
    upraveno 28. května 2012
    Chtel bych vedet, jak je to s knizkama a serialem? 1.serie=1.knizka? nebo napr. 2.serie=konec prvni knizky a druha knizka? Jakmile se dokoukam na druhou serii, chtel bych si koupit knizku, ktera na to navazuje(nevim, jestli treti nebo druha jeste), abych nemusel cekat nekolik mesicu na treti serii. Diky za odpoved.
    upraveno 28. května 2012
    Erien: Zatím je co série, to kniha. Ale některé věci ze 3. knihy byly už v této sérii. Doporučuji číst od začátku (nezačínat až 3. knihou), protože v knihách je spousta věcí, co se do seriálu nevešla.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 28. května 2012
    upraveno 28. května 2012
    Lidi, pls, to jazykové okénko stran flotily pls přesuňte už jinam, škoda to tady tím plevelit. A pokud jsem to rozpoutal já svým překladem v článku, tak se omlouvám - jsem z těch, co to nerozlišují, ale zároveň jsou natolik opatrní, že si překlad fleet-flotila nejdříve ověřili ve slovnících (ale nebyly specializované na námořní terminologii, takže to neomlouvá).
    upraveno 28. května 2012
    Sú rozdelené paperbacky, ale aj viazané, ja mám len viazan napr.
    každý díl=2 části - většinou to je v jedné knize(1dílo), ale je možné, že to někde bude rozdělené, to se doptej knihkupce - že chceš celý první díl(Hra o trůny), nebo celý Střet králů(2.díl) nebo celou Bouři mečů(3.díl), atp.
    Jinak opravdu bych nezačínal čtením třetího dílu, hodně bys nechápal, kvůli odlišnostem v seriálu, nejlépe začít od 1. dílu, případně od 2., pokud tím nechceš trávit tolik času :-)
    A hele, černovoda je už na uložto. I s titulkami.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.