Aréna smrti - prvý diel Hunger Games - som dostal zdarma k mojej objednávke na Literame. Asi ho ani nejdem čítať a rovno ho dám sestre. Sklamal som sa už v Meno vetra, keď som očakával niečo, čo ma naozaj upúta, a pritom sa mi dostala obyčajná fantasy s hrdinom, ktorý príde o rodičov, potom bude najlepší študent na akadémiu. Zabije "draka"... miestami pútavé, ale pre mňa klišé. Komentáre na arénu sú také, že je to niečo pre teenageroch. Hrdinka - obetuje sa za sestru - nájde lásku a naučí sa ako "prežiť". Snáď dám ešte aréne šancu... neviem... leží mi v knižnici, ale prvé stránky ma vôbec nelákali k ďalšiemu pokračovaniu.
Já to četla a líbilo se mi to - velmi mě to překvapilo, páč jsem čekala slátaninu typu (Twilight či Upíří deníky). Má motivace byla Woody Harrelson ve filmu (raději čtu knihu před filmem) a očekávání téměř nulové.
erik1131: Ne, žádná linie lásky tam není (miluji ho, nemohu s ním být - miluji ho, budu s ním - miluji ho, je to upír - nemohu ho milovat, je to upír...).
Tak zrovna ted čtu Na západní frontě klid od Remarquea a je to prostě taková klasika navíc dobře napsaná. Na pustý ostrov bych si vzal snad jakoukoliv knížku od Stephena Kinga - můj nejoblíbenější autor a od něj asi sérii Temná věž (zatím jsem přečetl první díl, který se mi moc líbil a chystám se na další).
Na západní frontě klid - jasně na začátku jsem si oblíbila toho Škoťáka z vřesovišť a hne dna konci kapitoly mi ho oddělal a ještě tak ohavným způsobem, že mu nechal ustřelit půlu zad až mu byly vidět plíce - no fuj! Remarque píše velmi dobře a velmi realisticky - nic pro mne :-p :-))
Remarque je vynikající spisovatel, který vás dokáže vtáhnout do zoufalé doby, dojmout a vyvolat ve vás hořkosladký sentiment, ale mne si získal díky Karlovi ze Tří kamarádů.:)
Na druhou stranu, papá byl taky samá vojna. ;-) Když jsem ty jeho povídky četl poprvé (tak před čtvrtstoletím), polovinu z nich jsem vůbec nepochopil. Ne, že bych teď byl na tom o moc líp. :-)
Komentáře
Komentáre na arénu sú také, že je to niečo pre teenageroch. Hrdinka - obetuje sa za sestru - nájde lásku a naučí sa ako "prežiť".
Snáď dám ešte aréne šancu... neviem... leží mi v knižnici, ale prvé stránky ma vôbec nelákali k ďalšiemu pokračovaniu.
Když jsem ty jeho povídky četl poprvé (tak před čtvrtstoletím), polovinu z nich jsem vůbec nepochopil. Ne, že bych teď byl na tom o moc líp. :-)