Nejdojemnější scéna

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování
135

Komentáře

• upraveno 14. května 2012
    No protože každý člověk má nějakou povahu a nějakou výchovu a nezmění se jen proto, že mu přítel nebo šéf řekne, aby se změnil. Každý kdo má nějaký mindrák má problém, se kterým se neumí vyrovnat, i když mu stakrát řekneš, že jeho mindrák je neopodstatněný, tak s tím jen málokdy dokáže něco udělat....anorektičky si pořád myslí, že jsou tlusté a mají co shazovat...Sam svůj úspěch považuje za náhodu a né vlastní důvtip, což je z jeho strany velmi střízlivé a uvážlivé. Sam je pro mne velmi srozumitelný :-)
    To se moc neshodneme.
    Arya (svéhlavé děvče), Sansa (zpětně jsem v ní objevila mnohem silnější charakter, než jsem čekala), Jon (bastardi drží při sobě :), Tyrion (ostrý jazyk, dobré srdce), Jaime (velmi si cením upřímnosti), Theon (trouba série- nikdy nikam nepatřil a ve snaze zavděčit se vše po**** a pěkně si to vyžere), Asha (drsné děvče), Arianne (potvora :).
    Jarla: Princip chápu, z osobního hlediska nechápu. Mám moc tvrdou hlavu, ničemu nevěřím absolutně a argument mne obvykle přinutí alespoň přemýšlet o jiné variantě. To mi u Sama chybí- ochota připustit variantu, že mají pravdu ostatní (Jon & spol.). :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 14. května 2012
    MU: Jenže Jon nic neví
    Krisa: No jo, z téhle strany jsem se na to nepodívala. Ale ví Sam, že Jon nic neví? Ygritte mu to nikdy nemohla sdělit... :D
    Kriso :-D

Raptorko - nojo, lidi holt takoví jsou, takoví taky...mi je třeba dokonale nesrozumitelné chování Jaimieho - nedokážu se vžít do jeho charakteru a podívat na svět jeho očima, podobný problém mám u Daenerys - nechápu její pohled na svět. Sansin taky ne.....Tyrionův ano - ten je pochopitelnější, ale přesto tam mám nějaké mezery.

A ano - Sam nepřipouští variantu a opět - anorektička navzdory svému celému okolí, doktorům i zrcadlu stále trvá na tom, že je tlustá....
    Sam potřebuje čas a spoustu knih, akademickou půdu a velkou knihovnu - vypracuje se časem až si naučí vážit sám sebe. Zatím mu byl od narození podstrkován žebříček "hodnocených" chlapských vlastností, kde se nemohl najít. I Hlídka není zrovna vhodným prostředím, kde by nalezl sebevědomí. Potřebuje se dostat do prostředí, kde budou ceněny právě ty vlastnosti, které má - a to mu Citadela (dle mého názoru) poskytne. Dostane se do prostředí, kde se nehodnotí postavení muže podle obratnosti v boji a na koni, ale podle schopnosti pojmout vědomosti a zpracovat je....
    Hovořím samozřejmě o archetypu - co s tím vykutí autor nemůžu tušit :-)
    Jarla: Jo, třeba mu změna prostředí pomůže. Ráda už ho ale asi mít nezačnu. Nechám si Jaimeho, Sansu a Tyriona i s mezerami. ;D
    :-)) Raptorko - proto jsou ty knihy tak úspěšné - lidi si mohou vybrat, co je jejich srdci bližší :-D
    A já doteď myslela, že je to proto, že očekávají VELKÉ FINÁLE "a všichni zemřeli nešťastní". :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 14. května 2012
    upraveno 14. května 2012
    MU: To je obecná pravda :)
    Kriso - měla jsi říct "Je to známo" :-D
    upraveno 14. května 2012
    Jarla: Ty nic nevíš :D
    :-D Hlavně to neříkej Jonovi - mohl by na to si na to už vypěstovat alergickou realci a nechceš přece, aby v reakci na Tvou osobu chytl anafylaktický šok nebo tak něco :-D
    upraveno 14. května 2012
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. května 2012
    Aha, co všechno budu ještě dělat, než si sednu k učení...
    Klasická prokrastinace :-D
    upraveno 14. května 2012
    Trpěli jsme tím zjevně všichni. Já dokonce myl nádobí a luxoval :)
    upraveno 14. května 2012
    Tak to zase ne, já se radši učím, než abych uklízela.
    upraveno 14. května 2012
    Já v zásadě taky. Když to není na zkoušku :)
  • upraveno 15. května 2012
    tak ako už bolo viackrát povedané, Theon je glumom ASOIAF. akurát, že glumovi som viac bral to nešťastie a keď Gandalf vravel odpusti tak mi to prišlo správne a "ľahké".
    Theonovi odpustiť neviem. Aj na konci Tanca ho stále neznášam.
    v tom vidím signifikantný rozdiel medzi LOTR a ASOIAF. Balada vs drsná realita.
    Máte pravdu - Gluma jsem měla docela ráda a bylo mi ho líto. Jen jsem nesouhlasila s Gandalfovým determinismem, nikoliv s tím, aby ho Frodo zabil. Jestli mne chápete - neviděla jsem důvod Gluma zabít, akorát důvod, kterým Gandalf Froda přesvědčoval mi přišel uhozený :-))

A ano, taky znám přísloví, že cukr smíchaný s jedem nesníží účinky jedu :-)
    upraveno 15. května 2012
    upraveno 15. května 2012
    upraveno 15. května 2012
    upraveno 15. května 2012
    Policejná akadémia ? :-)
    upraveno 15. května 2012
    Aha :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.