co se týče Jamieho tak u nás doma to je princ krasoň XD i když se mi teda vůbec nelíbí. Ze začátku jsem ho nesnášela, ale co tak čtu hostinu, tak už k němu necítím takový odpor.
Kachítos: Já jsem nejdřív myslela, že vybrali tu image Jaimemu v seriálu vybrali jenom jak "eye-candy", pak jsem začala číst a zjistila, že tak opravdu má vypadat, takže je to vlastně jedna z nejlíp obsazených postav :D A není to kopie Krasoně, Jaime tu byl dřív než Shrek.
Chmur: Ztracený ideály a sny nezastupuju zdaleka jenom Jaime, IMHO je to jedno ze základních témat ságy. Cersei i Sansa si představovaly skvělýho manžílka, Ned kdysi Roberta považoval za slibnýho krále, Arya si představovala, že bude bojovat s mečem jako její bratři a ne že bude asasínka, Bran chtěl být rytíř, Robb chtěl být dobrý král, Jon ze začátku čekal, že Noční hlídka bude plná lidí, jako je on...
tak zatím jsme v seriálu na úrovni Střetu králu, s Jaimem se to rozjede až od Bouře (a jeho vlastních POV). ve Střetu je jen ten rozhovor s Cat v kobkách, co za něco stojí. ostatně, mi taky ve Hře připadal jako jasný zloun :)
A ještě ve Hře o trůny, když Arya utekla z toho sklepení a šla za Eddardem, tak se pak ptala Desmonda, kolik má Eddard stráží, jenže v seriálu se ptala Joryho...
Nějak jsem si nevšim jestli má Půlruký všechny prsty nebo jen ukazovak a palec na prave, a taky me zarazilo že Dagmer Rozseklý není Rozseklý. Další věc - neměl být na Zimohradu s Theonem i Mokrovlas ?
No jelikož vynechaly nájezdy na pobřeží kde být měl. A nějak i Rodrik vs Dagmer u Torrhen Square. Tak bych řekl že by se tam správně nacházet měl. Podle změn v serialu.
svoa00: Nějaký návrh- aby to neznělo stupidně, nastavovaně nebo hodně nereálně (sluha z kuchyně, o kterém jsme v životě neslyšeli; náhodný kolemjdoucí...)?
Miss Utahraptor: Vzhledem k jiným změnám bych se tomu tak nedivila. Rodrika jsem měla taky ráda a trochu mě naštvalo, že ho v seriálu zabili dřív, než bylo třeba (jeho vyjednávání s Theonem by IMHO byla skvělá scéna). No ale pak mi došlo, že v knížce se mu nedostalo ani tý cti, že by umřel na scéně. Počítám s tím, že postavy v seriálu budou v některých případech umírat jinak a jindy nebo si s tím budou hrát (viz Irri a Doreah)
Komentáře