Jorah Mormont

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti
1246

Komentáře

• upraveno 20. dubna 2012
    a myslíš že Staník si nepamatuje, jak se choval? Tedy ten Staník, jak ho známe z knihy a ne to, co jsem se zde doslechla o seriálu :-D
    Já bych takové sestřenky brala :-D Já mám tak leda jednu s vidlemi, ale na té ruce má jen dva prsty, což jí v použití vidlí nebrání :-D
    Mě by zajímalo, kolik je těch stop cm
    kolik je kamen kg

našel jsem si kámen že je to 10 kg ale to je v našem reálnem světe, teb hned v první kapitole přeci král za 9 let nepřibral 8 kamenů tedy 80 kg , tedy to musí být nejspíše méně, dá se to někde najít ??

někde jsem četl že planeta kde leží Západozemí má být menší než naše planeta, tím pádem se ale otáčí také rýchleji kolem své osy a dny musí tedy trvat kratší dobu ne ?
    1 stopa = 30,48 centimetrů
    1 kámen = 10,287 kilogramů
    Nemůžu si pomoct :-) Ale uvažuj, že Mertin žije v zemi proslulé monstrózní obezitou....
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 20. dubna 2012
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 20. dubna 2012
    Kdyby byly dny kratší. Tak by byly Starkovic děcka ještě mladší než jsme si mysleli. Možná také místní obyvatelstvo stárne rychleji.
    Každopádně měsíc mají asi stejný jako my.
    Nemyslím, že by Martin byl astrofyzik a s nějakými takovými údaji vůbec pracoval :-)
    Nevěřím, že by Robert už předtím statný chlap přibral za 9 let víc jak 80 kilo a byl ještě schopný jezdit na koni a lovit kance.. pochybuji že by dokázal bez cizí pomoci chodit ...
    Podívej na Jidřicha VIII. třeba - ten si to valil doubravou a císař Rudolf II. také, ale byli i mnohem otylejší.
    už předtím musel mít ve svalech notně přes 100 kg a táhnout se k dvoustovce, no jo jsou taci vzperaci ale to by musel mit jinak ty tuky ziskane a ne prozrane :D a ktery kun by ho vezl ? to by musel sedlat rovnou pratura
    hmmm a ted ještě jedli Západozemská libra odpovídá te Anglické :D nebo to mají taky jinak :D:D

tez kdybych psal knihu tak bych si vymyslel vlastní míry :) ale napsal bych dozadu vysvetelni :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 20. dubna 2012
    Montezuma3: Máš můj obdiv - já nedokoukala ani to, co jsem posílala :D
    A taky 2 metry na výšku...jukla jsem třeba na Nikitu Valujeva - píšou 141 kg nebo 22 stounů...hm to by bylo 6,4 kila jeden kámen....mám dojem, že to je fakt míra za všechny drobné a Evropa je sto let před opicema, když má standardizované míry a váhy narozdíl od.....
    A když se na Valujeva podíváš, tak klidně hezkých pár kilo navrch snese....
    Na druhou stranu - třeba to Martin hodnotil podle sebe a aby si nepřipadal tak vyžraně, tak mu něco navrch přihodil :-D
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 20. dubna 2012
    Se díváš na nesprávného člověka - já viděla ze seriálu míň než heavy-head :-) dala jsem mu tři šance a všechny promrhal.
    Děcka já bych se tak ráda koukla na nějaký dobrý fantasy seriál!!!! Nebo film! Něco jako Pán prstenů, Hvězdný prach nebo Otec prasátek.....nemusí v tom být efekty za miliony, ale dobrý děj a dobře zahrané to být musí....
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 20. dubna 2012
    Jarla: Co Labyrint? Elasťáky Davida Bowieho jsou legendární :)
    Jarla: Vidělas Faunův labyrint? Je to taková brutálnější pohádka s dobrým (kvalitativně) koncem.
    Faunův labyrint jsem viděla - má to zatraceně hnusný konec a nikdy už to neuvidím! Je to hnusné a hnusné a ještě jednou hnusné - myslím obsah děje. To jak rozbíjí někomu obličej flaškou na mne bylo už příliš, krom toho, že to na mne bylo příliš už celé. Něco nebrutálního a nekrvavého by nebylo ? :-p
    To bylo jak od Remarqua - příliš realistické a impresivní - nic pro mne :-)
    Jarla: Mně se právě konec líbil. Celý film byl ponurý, depresivní, chvílemi brutální a nakonec se malá princezna vrátila do pohádkové říše ke svým královským rodičům. Taková světlá tečka za příběhem. :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 20. dubna 2012
    Mě se konec Faunova labyrintu taky líbil. Ale zas až tak moc světle jsem ho neviděl. Tak půl na půl. Sttejně jako můj oblíbený Secret of Kells.
    Tak to jsme to viděli jinak - já jsem viděla celý film holčičku, která žila v iluzích, protože to bylo přijatelnější než hnusná realita a nakonec umřela, ale vyšinutý mozek terorizovaného dítěte si v poslední agónii představoval po čem nejvíce toužilo její srdíčko. Ten konec byl právě nejbrutálnější ze všeho. Lidi holt v takových situacích blouzní....a tohle dítě utíkalo do svých představ po celou dobu.
    Jarla: Zkus se na to podívat právě z pohledu té holčičky. Dopadne to líp. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.