Jon Sníh

upraveno 31. března 2011 v Postavy a bytosti
1171820222353

Komentáře

• upraveno 20. dubna 2012
    Franko - neuč dědka chrchlat - anglické panovníky znám hezky posloupně už od Mercie a Northumbrie, protože již na základce mne zajímaly jména jejich manželek a příbuzenské vztahy. To, že to zjednodušuji nic nemění. Vilík má hezká dvě příjmeníčka a jméno po Vilíkovi bastardovi - který se tím titulem holedbal a pyšnil :-D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 20. dubna 2012
    V Západozemí, vyjma Dorne, se dědí podobně jako v Anglii před poslední změnou. To znamená prvně dědí synové, a potom dcery. Následně dědí bratří, posléze sestry. Takto se postupuje dále vždy mají přednost mužstí potomci před ženskými potomkami.
    Franko - to co Sever chce je Stark a zeptej se proč ho chce - pro jeho Starkovitost - to co dělá Starka Starkem. Karstarkové tomu nějak neodpovídají. A tady si dovolím podsunout myšlenku smyšlenému mrtvému Eddardovi - i on by dal přednost vládci, který je Stark svými vlastnostmi a činy před takovým, který je Stark jen podle občanky. Vím že to hodně zjednodušuji, navíc o nic nejde, protože to píše Martin a ten tohle fórum nečte, i když by si to Alek možná přál (nevím:-) ). Nejstarkovitější vlastnosti lze očekávat od těch, které Stark nejen zplodil, ale taky vychoval a předal jim co nejvíc, ze svých hodnot. Takže těžko říct jak to dopadne, ale na ledový trůn Severu by se nejvíce hodili potomci Jona či Sansy, kteří by měli poručníky, kteří by je naučili, co to je být Starkem. Na druhou stranu - pokud se Ricon dostane do rukou starého Reeda, tak to nebude problém, jelikož ten ho Starkovitosti naučit může taky a ani nebude potřebovat prezentačku v powerpointu :-)
    upraveno 20. dubna 2012
    upraveno 20. dubna 2012
    Jarla: No oni to nereprezuntují ani Boltonové a to seveřani o Roosovi nevěděj všechno.
    svoa00
    Tywin uvažuje zkrátka jinak :-) On tam chtěl mít Lannistera, jeho syn sám však je z jiného těsta - Tyrion by se za kus lásky spokojil s titulem moudrého "prince-manžela", kterého by Sansa zrovna potřebovala jak koza drbání. Tohle spojení rodů ve své podstatě vůbec není špatné, když uvážíme, že Tyrion je to nejlepší, co Lannisteři mohou nabídnout a Sansa - však ona přestane být naivní náctka, akorát na to musí dojít tou těžší cestou.
    Máš pravdu, že Boltoni ustoupí jen silnějšímu, ale to by potomek Sansy, Jona nebo Rickon podporováni velkými rody přece mohl být - silnější proti Boltonům dozajista. Ale Boltoni nepřežijí - není jim přáno. Právě u jejich rodu je zjevné, že nemá naději na přetrvání v podobě jakou má dnes. To věřím spíše, že přežije Mellisandra než Boltoni :-) Ale co já vím, že....
    V Tywinově případě se tomá říká "nemoc z vítězství". V reálném světe ji fest trpěli japonští velitelé za druhé světové války. Tywin zkrátka utrpěl tolik vítězství, až mu to zkreslilo chápání reality. Příkladem může být třeba jeho úvaha o Robbovi na začátku války - a pak přišelo armádu a syna :) Nebo u Krvavé svatby - asi věřil, že mu to projde...
    chrochta: Ale ono mu to prošlo, plivá se leda na Freye.
    Tak jako tak Kastarkové stejně nejspíše vymřou.

upozornuji, že jsem nečetl, ještě Tanec s draky, ale osobně si myslím, že se Kastarkové chtějí zbavit Stannise, protože mají obavu, že kdyby vyhrál, tak by sever již nikdy nebyl svobodny. Kdežto když dopřejí vítězství Boltonům, tak bude krátké, nakonec zburcují všechny rody a zbaví se jich a sever se vrátí do normálu i se Starky/Kastarky.

Podle mého i rod z Bílého přístavu uvažuje podobně, chce se zbavit postupně Stannise a pak Boltona a proto chtějí získat Rickona aby ho pak mohli dostat na Zimohrad a mohl vládnout (s jejich pečlivým dohledem)

Pokud jsou v tanci informace, které mou teorii vyvracejí, no tak hold se pletu.
    Protože není Lannister jako Lannister - Tyrion jako moudrý manžel v pozadí a Sansa Starková v popředí s tím, že dítě bude Stark podle jména....mám dojem, že by to z nedostatku vhodnějších možností zkousli.
    z Rickona určitě vyroste sadista

polovina severu bude tvrdit že jsou se starky ve vetsim příb. poměru než lannisteři
    Ale s většinou Severu není Sansa vdaná, zatímco s Tyrionem již ano :-) Jo jistě je to a není to manželství a podobně - to je stejná debata jako o tom nástupnictví samotném :-)
    Možná Sansa po Malíčkové škole, ještě nohy polovině Severu roztáhne ...
    U Sansy člověk vážně neví, co :-) Co na to její poručník Flanker?
    to by pak měla HBO o scénař vystaráno .. v každém díle Sansa polonahaá, to te doby snad té žiravě narostou kozy a boky :D pokaždé jiného chlapa, jednou muže noční hlídky, divokého, freye, boltona, stannisové muže, chlapa od prasat, členy své vlastní stráže, Joraha navráceného z východu , dokonce i zmrzačený Theon by se přibelhal a ještě by si to dala s Pool
    Franko: Při čtení jsem pila a málem jsem tím zadusila :D Fakt. Prej i Theon by se přibelhal...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 20. dubna 2012
    Co já? Já bych jako poručník Tyriona zazdil, Sansu provdal za Podricka Paynea a bylo.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.