Jon Sníh

upraveno 31. března 2011 v Postavy a bytosti
1151618202153

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 19. dubna 2012
    Nejsem tvůj syn, jsem tvoje babička? :)
  • upraveno 19. dubna 2012
    Chrochta, Nevada, Miss U.: a jó, to mi nedošlo... - asi jsem moc normální a tyhle věci nedokážu domyslet... :-)))
    A možná že je to úplně cizí člověk, co vůbec nepatří do rodiny :D
    "pragmatická sankce" platí, Stannis někoho (Davose?) v Tanci zapřísahá, aby pokud padne zajistil, že na trůn dosedne chudák Shireen
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 19. dubna 2012
    Ano, v Západozemí běžně dědí ženy, pokud rod nemá mužského dědice - viz Mormontice, lady Whent nebo lady Oakheart. Takže Daenerys určitě není "ze hry". A naopak Aemon by se automaticky králem stát nemohl, protože byl vázán v řádu mistrů a navíc v Noční hlídce.
    Stejně to tou koňáckou děvkou skončí, setkání s čarodějnicí zapřičinilo, že nemůže již počít žádné dítě. Tedy, nejen že Viserisem končí rod po meči, Dany po přeslici ale nemá rod dokonce ani žádného dědice na kterého by přešla práva.

Leda že by nárok uplatnila nějaká bastardská větev pokud některá z nich přežila vyhlazování, pak by poslupnost dědictví přešla na potomky polovičního bratra Aegona Dobyvatele, který se stal pánem Boužlivého konce a předkem krále Roberta, vzdorokrále Stannise a vzdorokrále R.
    vzhledem k tomu, že ani jede nemá legálního mužského dědice, takže rod znovu končí :D:D a Stannisovou dcerou i po přeslici pokud ovšem není schopná přivést na svět nějakého potomka a předat moc jinému rodu :))) nebo pokud se nějaký Robertův bastard nepřihlásí o svá práva :)

(tím že je někdo bastard nepřichází o svá dědická práva i Catelyn měla strach, že by se Jonovi vnuci mohli přihlásit o svá práva, a Vilém Dobyvatel byl taky bastard, i jeden z naších knížat byl bastard, bastardí linie by musela být vyloučena přímo písemně)
    Pokud by Danny měla náhodou mladšího bratra, či synovce stejného rodu, tak by nedědila ona. Dothrákové by chtěli silou jistě prosadit jí, ale západozemců je mnohem víc, jsou lépe ozbrojeni, mají pevnosti a i v případě porážky by měli obrovský vliv, tak by se 'Danny musela podřídit a ustoupit starému právu, případně si podle zvyku svého synovce/bratra vzít :)

Jinak Jon je po Branovi a Rickonovi 3 dědicem Zimohradu, pokud by byl parchant tak by mohl využít Robbova dekretu a oba své bratry přeskočit a být 1 dědicem :)
    Vzhledem k tomu, že je Bran mrzák a Rickon nezvladatelné dítě, které ani neví jaké je to být Starkem, tak je to možné ..že by to i udělal ..
    Oto: No já bych chtěla upozornit, že vlastně nevíme, co to Robb napsal. Nemyslím si, že by to bylo něco tak očividnýho, takhle Martin nepracuje. Každopádně to nejspíš bude něco, co mě donutí praštit hlavou o stůl a říct si zase jednou: "Georgi, ty jsi takovej parchant." :)
    učinil ho svým dědicem (což ale nemusel protože tím tak jako tak by byl kdyby nikdo z rodu nežil) a něco v tom smyslu že ho vyvazuje ze služby v noční hlídce a je podle mě to hlavní, vyvázat ho ze slibu .... Catelyn proti tomu protestovala, už si ale nepamatuji jestli to poslali nebo ne. Robb to ale učinil jen proto že si myslel že jsou jeho bratři mrtví, jinak by je nikdy nenechal přeskočit ... ovšem dokument jako takovej platí
    nevada nám nejak zdrsnela...
    upraveno 19. dubna 2012
    To ten seriál. Má neblahý vliv :(
    (každá výmluva dobrá)
    upraveno 20. dubna 2012
    Hehe, na avataru je nájemná vražedkyně ;)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 20. dubna 2012
    Simon: vygoogluj si ten obrázek a poznáš...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 20. dubna 2012
  • upraveno 20. dubna 2012
    Sarven má taky v avataru zabijáka. :-)
    upraveno 20. dubna 2012
    Tomu bych to věřil, jen se podívej na ten zavilý výraz, na to snížené čelo, na ty oči plné zášti :)
    Na to přísné obočí! :-)
    A nechcete freudovsky zanalyzovat mojeho avatara - anime králíčka? :D
    Na psychoanalýzu je odbornice Tyna. Jednou mě tu rozebrala takovým způsobem, že jsem se pak měsíc musel schovávat. :-)
    upraveno 20. dubna 2012
    upraveno 20. dubna 2012
    Počkej, neni to ňákej ten seriál, jak italská policie používá ty holčičky na boj proti zločinu? O tom jsem něco slyšel.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 20. dubna 2012
    "Italská policie používá holčičky na boj proti zločinu" To zní fakt strašně :D:D:D
    upraveno 20. dubna 2012
    Sorry, že pokračujem v offtopicu v dedičských záležitostiach, ale kto by mal potom zdediť Skálu? Podľa toho, čo sme tu popísali, vychádza Kevan a jeho synovia, ale Cersei je rozhodne presvedčená, že je po právu jej, s jedným bratom v Kráľovskej garde a druhým odsúdeným na smrť.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.