Když více je méně

upraveno 17. dubna 2012 v Seriál Hra o trůny
1235741

Komentáře

• upraveno 17. dubna 2012
    Já bych ho smazal, ale tuším, že head si ho s chutí přečte a pobaví se :-D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. dubna 2012
    Ale jo, to si taky myslím.
    Já to myslela ve smyslu smutno nad takovými lidmi. Ty komentáře jsou mi taky k smíchu, byť trochu hořkému.
    Taky nechápu, proč někdo musí hned útočit, jakmile má někdo jinej názor. Já Martinovy knihy neberu jako něco tako nedotknutelnýho jako head, ale naprosto chápu jeho postoj.
    Súhlasím s headom. Samozrejme, že určité scény tam proste treba(napríklad spomínaná Jaime+Cersei), keďže sú dôležité pre dej. Ale fakt, prečo by tam furt mali byť odhalené prsia, keď v knihe je mnoho momentov, ktoré sú dôležitejšie, než scéna Tyriona v istom nemenovanom dome pri Zimohrade(ktorá mi fakt skazila prvý diel GoT). To, že Robb sa stal kráľom Severu niekde v ruinách namiesto siene Riverrunu, je omnoho dôležitejšie, než 5 minút vyškereného Petra Dinklagea(aj keď je to výborný herec) v posteli. Tieto scény sú celkovo tie, čo by som prvé vynechal, pretože až na pár výnimiek sú pre dej zbytočné. Ale žiaľ, HBO je HBO.
    Jsem rád, že někteří mí icefiřané mi rozumějí. :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 17. dubna 2012
    Normálně s Heavym nesouhlasím (někdy i jen abych ho provokoval ;) ) ale v tomhle má jednoznačně pravdu. GRRM tam toho napsal dost a přidávat ještě další scény je naprosto zbytečné. HBO je sice proslulá tímto přístupem ale hnát to takhle do exstrému mi přijde jen jako dojná kráva na předplatitele. HBO se asi chce vymykat všem ostatním i za cenu nižší kvality. No bohužel...
    upraveno 17. dubna 2012
    Normálně s Heavym nesouhlasím (někdy i jen abych ho provokoval ;) ) ale v tomhle má jednoznačně pravdu. GRRM tam toho napsal dost a přidávat ještě další scény je naprosto zbytečné. HBO je sice proslulá tímto přístupem ale hnát to takhle do exstrému mi přijde jen jako dojná kráva na předplatitele. HBO se asi chce vymykat všem ostatním i za cenu nižší kvality. No bohužel...
    upraveno 17. dubna 2012
    123456
    upraveno 17. dubna 2012
    speedy: No jestli věříš něčemu, co vzešlo z úst mučenýho člověka nebo třeba z chorýho mozku Cersei, je to tvůj problém :D
    @Nevada: souhlas, v knize Robert stále dokáže jednat jako muž, kterým kdysi býval. V seriálu se jim to podařilo v pár scénách naznačit, těžko říct, jak si ho divák dokreslí. V knize např. vyzněl vtípek s napínákem kyrysu tak, že se mu zasmál i Barristan, v seriálu to vypadá, že se Robert baví hlavně Lancelovým strachem. Tohle může někomu přijít jako drobná nuance, ale já to tak nevnímám. Je rozdíl si z někoho vystřelit a někoho cíleně shazovat a urážet.

Právě tohle považuji za charakteristiku "konzumní zábavy", kde evidentně vtip není vtipem dokud není někdo ponížen, "napětí" není možné vytvořit jinak, než že po sobě lidi v jednom kuse řvou, a zabití musí být co možná nejbrutálnější - samotný fakt, že byl někdo zabit nestojí za řeč. Podepsalo se to i na GoT, i když méně, než bych byl čekal.
    Ale samozřejmě, existuje možnost, že vůbec k ničemu nikdy nedošlo... o čemž vzhledem k pověsti Margaery (a jejím slavném pannenství) silně pochybuju.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 17. dubna 2012
    Pěkně tu spoilerujete ;-) Jen tak dál.
    Hostinu taky začernit? Myslel jsem, že stačí Tanec...

I když je pravdou, že je tahle diskuze o seriálu, to je fakt.
    upraveno 17. dubna 2012
    upraveno 17. dubna 2012
    upraveno 17. dubna 2012
    Ježiš, sorry. Než jsem tu citaci napsal já, už si to stihla ty :D.
    Ať to čtu, jak to čtu, stále to chápu a vnímám stejně. Prostě ho mučili tak dlouho, dokud neřekl pravdu, a pak znovu, aby si ji upravili podle svých potřeb...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 17. dubna 2012
    upraveno 17. dubna 2012
    Amen.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.