No já bych radši, kdyby se občas omezili na ty nahý prsa a zadky odpustili si nějakou excentrickou soulož v bordelu. To bych třeba byl čas na to, aby Melisandra Stannise sváděla dýl než asi deset vteřin. Celkově ale u mě vládne se seriálem spokojenost, některý postavy i situace jsou IMHO zpracovaný líp než v předloze (tak a teď mě kamenujte).
Například Nedova poprava, když je veden na "pódium" a zařve na Yorena "Bealor... BEALOR" (i GRRM uvedl tento příklad, když se v nějaké diskuzi ptali, která scéna "navíc" se mu nejvíc líbila). Tato scéna se mi líbila velmi a celá poprava je naprosto skvěle natočená.
Robert? Seriál postihl jen jednu stránku jeho osobnosti. Zbyl tam jen ukřičený halama, co rád a moc chlastá.
Je vlastně s podivem, že takový kurevník tam neměl přímo sexuální scénu. Jen jednu za dveřmi. A ta byla spíš na lepší představení Jaimeho (a to zvládl Waldau sakra dobře).
Jinak musím po přečtení všech příspěvků konstatovat dvě věci - naprosto souhlasím s heavym, i když zatím dokážu na seriál koukat - je mi hluboce líto všech, kteří si myslí, že když se někdo ohrazuje proti (množství) sexu v tomto seriálu, tak má mizerný osobní život a nebo neví jak to na tomto světě chodí
Nedá mi to. Po první sérii jsem byl se seriálem spokojen a množství sexuálních scén bral jen jako nutné zlo, které je v současné době všude (viz třeba Spartacus). Hned na úvod druhé série však cítím zklamání jednak z těch scén, které byly přidány prostě jen kvůli "sexu" (Margaery, Loras, Renly, Mel, Stannis). Zvláště pak scéna se Stannisem mi vyloženě kazí představu o jeho charakteru.
Nejvíce mne však znepokojuje pocit že se seriál více vzdaluje od předlohy a některé klíčové scény jsou odbyté.
No, já byl po druhém díle dost rozpačitej, ale třetí díl mi navrátil víru v to, že není vše ztraceno (byť Stannise si bodou stejně muset odpracovat pár lety práce pro Velkého jiného).
Trochu se nad těma výhrada vůči seriálu usmívám. Ano, mám jich taky dost. To nic nemění na tom, že je to jedna z nejlepších adaptací, co jsem za poslední léta viděla.
To je článek chudinky. Jak může posuzovat charaktery postav v seriálu, když viděl v první sérii jediný díl? Děja je upravený do 10ti dílů po 52 minutách a ovlivněný rozpočtem. Mě v první sérii scházela jedna ze dvou bitev o kterých se jen mluvilo. Druhou sérku sem ještě nezačal sledovat, ale tento článek mě nenechal kladným.
Emilio Pentoský: Podle toho co (a hlavně jak) píšeš, mě vůbec nepřekvapuje, že sis toho nevšiml. V knize byly náznaky, podle kterých se dalo usoudit, že Renly jsou s Lorasem "velmi blízcí přátelé".
Alek: V osmým díle první série je jenom Hodorův penis :D
Jinak nahota je mi celkem ukradená, ale když už chtěj erotickou scénu, nemusela by bejt tak slizká jako ty z bordelu nebo divně odtažitá jako ta se Stannisem a Mel.
Komentáře
Je vlastně s podivem, že takový kurevník tam neměl přímo sexuální scénu. Jen jednu za dveřmi. A ta byla spíš na lepší představení Jaimeho (a to zvládl Waldau sakra dobře).
- naprosto souhlasím s heavym, i když zatím dokážu na seriál koukat
- je mi hluboce líto všech, kteří si myslí, že když se někdo ohrazuje proti (množství) sexu v tomto seriálu, tak má mizerný osobní život a nebo neví jak to na tomto světě chodí
Po první sérii jsem byl se seriálem spokojen a množství sexuálních scén bral jen jako nutné zlo, které je v současné době všude (viz třeba Spartacus). Hned na úvod druhé série však cítím zklamání jednak z těch scén, které byly přidány prostě jen kvůli "sexu" (Margaery, Loras, Renly, Mel, Stannis). Zvláště pak scéna se Stannisem mi vyloženě kazí představu o jeho charakteru.
Nejvíce mne však znepokojuje pocit že se seriál více vzdaluje od předlohy a některé klíčové scény jsou odbyté.
Jinak nahota je mi celkem ukradená, ale když už chtěj erotickou scénu, nemusela by bejt tak slizká jako ty z bordelu nebo divně odtažitá jako ta se Stannisem a Mel.