Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
1353638404193

Komentáře

• upraveno 2. dubna 2012
    Malaz - přečetla jsem první dvě knížky, pak pauza, a chtěla bych si přečíst další díl(y). Musím si dát opáčko z prvních dílů nebo se chytnu i bez toho?
    Jinak bych to neporovnávala, protože obojí vychází z jiných světů a fungují tam jiná pravdila. Je to psáno jiným slohem. Takže záleží u každého, jestli víc preferuje středověký svět nebo kouzla a božstva.
  • upraveno 2. dubna 2012
  • upraveno 2. dubna 2012
    Ze serie MKP jsem už přečetl 6 knih. Když jsem četl druhou knihu, myslel že to vzdám, ale vydržel jsem. Teď už je to celkem v pohodě, i když se čas od času v tom ztrácím. Autor se opravdu nezdržuje s vysvětlováním. Ale čím víc dílů mám za sebou tím víc se mi to líbí.
  • upraveno 7. dubna 2012
  • upraveno 9. dubna 2012
    Nečetl/nebo nechystá se číst někdo knihu Cesta králů od Brandona Sandersona?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 9. dubna 2012
    Nevíte někdo, kdy by měl vyjít 2. díl Kroniky královraha od Rothfusse (The wise man´s fear)? Někde to tu bylo, ale nedaří se mi to najít a nechce se mi prudit nakladatelství, pokud by to někdo mohl vědět. Dík
  • upraveno 9. dubna 2012
    upraveno 9. dubna 2012
    Jajks, co to Kvothemu udělali s hlavou? :)
  • upraveno 9. dubna 2012
    Co má s hlavou? :-)
    upraveno 9. dubna 2012
    Vždyť je jak neandrtálec (široké čelo, nos...). Vždyť je popisován jako božský, moudrý, překrásný...a pak vyleze tohle?
  • upraveno 9. dubna 2012
    Mně přijde v pohodě. Mít v sobě geny neandrtálce nemusí být vůbec na škodu. Navíc celkově je ten obrázek docela pěknej. Velmi zajímavá skladba ptáků. Dovolím si tvrdit, že na dvě až tři výjimky se v Evropě nevyskytují.
  • upraveno 9. dubna 2012
    Krisa: :D tak už to v životě a na obálkách dosud neobjevené literatury, hehe...je to dobrá kniha?
    upraveno 9. dubna 2012
    Chmur: Geny na škodu být nemusejí, ale zrovna ideál krásy to taky není (a Kvothe je samozřejmě božský). A ty různobarevné andulky jsou hezké, ale pro knihu je Kvothe přece jenom podstatnější.
    JD: Tu "dosud neobjevenou literaturu" bych u Rothfusse moc nepoužívala :), mám pocit, že to je ve světě celkem hit a dobře hodnocená kniha. Jestli je zrovna tato kniha dobrá nevím, protože ještě v češtině nevyšla, ale její 1. díl (Jméno větru) se mi líbilo moc.
  • upraveno 9. dubna 2012
    Mě to v druhé části už nudilo. Čekala jsem víc zpočátku.
  • upraveno 9. dubna 2012
    možno ma ukameňujete, ale mne sa to až tak nepáčilo. Prvý diel bol miestami napínavý, ale po čase ma to omrzelo a začal som preskakovať strany...
    upraveno 9. dubna 2012
    Proč se v poslední době všichni chtěj nechat kamenovat? :)
  • upraveno 9. dubna 2012
    Co je neobjevené a co už je objevené je asi hodně subjektivní no:) Objektivní je jedině kamenování.
  • upraveno 9. dubna 2012
  • upraveno 9. dubna 2012
  • upraveno 10. dubna 2012
    Taky se na Kvoteho těším :)
    A propos, přečetl jsem Hunger Games a musím říci, že kniha se mi líbila. Dobře se to četlo, mělo to spád, i když už jsem přistupoval k tomu tak, že to nebude útok na mozkovnu. Ale vážně to bylo dobré. A pak jsem zkouknul film. No zajímalo mne, jak si filmaři poradili s myšlenkovými pochody hlavní hrdinky. A na konci jsem zkonstatoval, že si s nimi poradili tak, že je vypustili :D (většinu). Takže moc nechápu, proč je to takový kasovní trhák, když tam to podstatné moc není.
    upraveno 10. dubna 2012
    Malfin: Já jsem si toho, že vypustili ty myšlenky vůbec nevšimla - ale to bude asi díky tomu, že jse to četla a věděla jsem, jak se v každé scéně hrdinka cítí a na co myslí... NA filmu se mi líbilo, že se drží docela dost knížky (ano, jsou tam nějaké změny - např. knoflík, ale ne zas tak obrovské, jako když Aragorn spadl s Vrrkem s útesu...). Film se mi líbil, knížka samozřejmě víc, ale těším se na filmové zpracování dalších dílů...
    Krisa: Jo držel se dost knižní předlohy (za což díky). Nepopírám, že se mi to líbilo. Ale po pravdě, by mě zajímal názor někoho, kdo viděl film, ale nečetl knihu. Protože jak Krisa píše, když to člověk přečte, ty myšlenky zná. Ví, co se hlavní hrdince honí hlavou...
    A už jsem si další dva díly nahrál do kindla :)
    Přiznám se, že mě odradilo, že jsou tam písmena velká jako ve slabikáři.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 10. dubna 2012
    Ahoj. Náš učitel se nám dnes zmínil o Českém autorovi Michalu Ajvazovi. Četl jste od něj někdo něco? Stojí to za přečtení?
    upraveno 10. dubna 2012
    Malfin: Já na tom byla s kamarádkou, která přečetla jenom 1. kapitolu (víc nestihla) a moc se jí to líbilo.
    Ben Nevis: Nemíchat "normální zrzouny" a Kvotheho :D Kvothe není zrzek, ale rudovlasý polobůh (tak jsem to aspoň z popisu pochopila)
    Krisa: Takže to máme: jednoho tmavovlasého úchvatného bastarda , jednoho rudovlasého poloboha......ehm, existuje nějaký božský bloňďák ? :-P
    upraveno 10. dubna 2012
    Isca: :D Dá se počítat Faramir za blonďáka? To je moje nejoblíbenější postava z LOTR :) Za toho Kvotheho nemůžu, tak to prostě je :D
    Krisa: Děkuji. Ale stejně myslím, že tvé kamarádce spousta věcí ve filmu uteklo :) Ale už jsem klidnější :)

Když čtu knížku s přebalem, tak přebal stejně sundávám, takže mi je jedno jestli je Kvothe na přebalu zrzavý nebo červenovlasý :)
    upraveno 10. dubna 2012
    Malfin: Však nic proti obálce - tato se mi celkem líbí, akorát mne zarazila ta zvláštní hlava :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.