Nejlepší malíř a ilustrátor u nás byl Zdeněk Burian.Od něj bych si obálky dovedl představit a nejen obálky,ale i ilustrace v knize samotné.Škoda,že u nás není někdo jeho ražení.
Ako tak čítam, väčšine sa páčia jednoduché obálky v štýle amerického vydania ASOIAF. To sa mi na fantasy nehodí, pekné je to možno na encyklopédii Britannicu. Ja mám rada na obálke vyobrazené scény z knihy, autorova predstava sa síce nikdy nebude zhodovať s mojou, ale to nevadí. Trocha gýču ku fantasy patrí. Hlavne aby tam bolo veľa detailov, ktoré si môžem prezerať. To mi na novom viazanom vydaní chýba, viac precíznosti.
Ale Burian přece maloval i úplně jiné věci než dinosaury. A nádherně - indiány, námořníky, beduíny, netvory... tak by úžasně svedl třeba i Krakatice ;)
Souhlasím. Určitě jsem pro, aby byla na obálce vyobrazená scéna z knihy spíše než jednoduchý symbol nebo postava, kterou si stejně každý představuje jinak a která se navíc příliš nepovedla.. Již jsem to někde psala výše, že bych uvítala dobře propracovanou scénu a do ní umístěné postavy..
Mírně off topic: Objevil jsem, kde sl. Pilcerová bere uměleckou inspiraci. Nebo, že by tam též přispívala? Styl figurální kresby je téměř totožný. Kdo chce může vygůglovat: Vesmírní lidé Neuvěřitelné, že to někoho bere... :oDD
Komentáře
Objevil jsem, kde sl. Pilcerová bere uměleckou inspiraci. Nebo, že by tam též přispívala? Styl figurální kresby je téměř totožný.
Kdo chce může vygůglovat: Vesmírní lidé
Neuvěřitelné, že to někoho bere...
:oDD