katy - to se připravíš o překvapení, jakouže luxusní knihu sis to na slepo koupila. Já když zrovna nemám hluboko do kapsy tak jsem taky schopen kupovat knihy, o kterých jsem nikdy neslyšel, když se mi zamlouvá obálka a povídání zezadu.
je to tak, je to bez debat...obálka prostě prodává knihu...je to marketing, není nad čím uvažovat a dohadovat se..prostě všechny výrobky na světě prodává obal..nekupuju naslepo , ale když vidím pěkný obal, kouknu na databazeknih nebo obecně nějaké rececenze a minimálně si o knize přečtu..
během pár sekund splní obal hned dvě z hlavních funkcí...propagace a informace
Nos se mi zdá lepší. Konečně jsem si na první pohled všimla, že věž je věž. (Možná to mám prostě jen "nakoukané", tak vím na co se soustředit.) Ta žlutozelená je prostě parádní.
edit: Jo, tak Nicol Kidman. Já furt kterou nesympatickou ženskou mi ta Cersei připomíná... (Ale to už je vážně o osobních preferencích.)
Pilcerová by sa hlavne mala naučiť pracovať s photoshopom a vykašľať sa na maľovanie štetcom. Nejde jej to. A nejde a nejde. Je to škaredé a nevhodné ako obálka knihy.
No Martin Cersei přirovnává k Nicole Kidman už tak 10 let.
Co se týče obálky, popravdě mě taky tvorba Martiny P. moc nebere, ale respektuju, že velkou skupinu lidí asi jo, o čemž svědčí její účast na knize The Art of ASOIAF, německé obálky apod.
No tak mě se pořád nelíbí i když jí Martina konzultovala s Martinem. A knihu si kupuji především kvůli obsahu, ale mám ráda když je i obal hezký a líbí se mi. Ale myslím že si časem zvyknu.
Ale jo, hezká obálka pochopitelně je přidaná hodnota, ale že bych nad tím dumal. Spíš ocenim, když je dobrá vazba a knížka se při častým používání hned nerozpadne.
Mně v knihkupectví taky zaujme víc kniha, která je barevná a má obrázek na obalu než když je tam jenom písmo na jednobarevném pozadí. Ale naslepo kupuji knížky někomu na vánoce, pro sebe jdu na jistotu, takže obal mě nezajímá. Teda spíš zajímá, když je tam něco zajímavého k ději, to ho pak pořádně prostuduji. Takže obrázek k Hostině se mi líbí tématicky, ale nelíbí se mi zpracování.
Komentáře
během pár sekund splní obal hned dvě z hlavních funkcí...propagace a informace
http://www.omega-level.net/2011/05/12/badass-japanese-song-of-fire-and-ice-book-covers/
http://grrm.livejournal.com/134744.html
Ta žlutozelená je prostě parádní.
edit: Jo, tak Nicol Kidman. Já furt kterou nesympatickou ženskou mi ta Cersei připomíná... (Ale to už je vážně o osobních preferencích.)
Co se týče obálky, popravdě mě taky tvorba Martiny P. moc nebere, ale respektuju, že velkou skupinu lidí asi jo, o čemž svědčí její účast na knize The Art of ASOIAF, německé obálky apod.
Teda spíš zajímá, když je tam něco zajímavého k ději, to ho pak pořádně prostuduji. Takže obrázek k Hostině se mi líbí tématicky, ale nelíbí se mi zpracování.
BTW Martin musí hodně nesnášet Nicole Kidman. :-)