Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
1323335373893

Komentáře

• upraveno 22. února 2012
    Já teď čtu Hyperion od Dana Simmonse a zatím jsem nadšen, je to sci-fi s prvky fantasy/mystična. Mám relativně nové vydání nazvané jako Kantos Hyperionu, kde je i druhý díl. Je to první věc, co od Simmonse čtu a musím říct, že bych ho klidně přirovnal k "dinosaurům sci-fi", jelikož zjevně využívá kopu znalostí, svět je technologicky i filosoficky skvěle zpracován a postavy plné charakteru, rozhodně to není další bezmyšlenkovitá vesmírná opera. Takže jestli máte čas a nebojíte se pátrat po stopách tajemného Štíra, tak vřele doporučuji.
    Za sebe mohu jen a jen doporučit knihy George Orwella.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 22. února 2012
    Už jsem to sehnal. Děkuji.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 22. února 2012
    Jste typ ISFJ

Co znamenají jednotlivá písmena?

Písmeno I značí introvertního člověka, který se dokáže soustředit na maličkosti a hlavně na myšlenky a pocity. Nevyhledává tolik kontakt s okolím, který mu někdy může být i nepříjemný a raději poslouchá, než aby se zapojil do konverzace. Obvykle předem promyslí, co řekne, než aby ze sebe chrlil nesourodé informace.
    Písmeno S znamená, že Vaše smysly upřednostňují fakta a současnou situaci. Jste více spřaženi se skutečností, raději věci používáte, než abyste se zabývali tím, proč a jak fungují.
    Písmeno F charakterizuje člověka, u kterého rozhoduje cítění. Řídí se pocitem z věci způsobem více/méně, lepší/horší. Takový člověk dává přednost dohodám, často je empatický a rád dělá lidem radost.
    Písmeno J znamená, že preferujete úsudek před vnímáním. Takový člověk inklinuje k postupným řešením a snaží se rychle věci dokončit. Rád si před výletem naplánuje, které památky navštíví a předem si rezervuje hotel.

Komplexní charakteristika Vašeho typu osobnosti:

Typ ISFJ

Jejich touhou je být užitečný a moci vyhovět. Mají rádi dodržování předpisů, oddaní, loajální. V práci velmi spolehliví, nemají rádi neustálé změny. Administrativně zdatní.
    Charakteristika podle serveru MujTyp.cz:
    ISFJ - ochránce
    Zastoupení v populaci: 6,5% (z toho 2% muži a 4,5% ženy)
    Nejvýraznější vlastnost: loyalita
    Ideální kariéra: učitel, zdravotník, v domácnosti, terapeut, výživový poradce
    Slavné osobnosti: Matka Tereza, Barbara Bush, Robert E. Lee
    Fiktivní postavy: Tonya (Doktor Živago), Marge (Simpsonovi), Horatio Caine (CSI: Miami)
    Stručný popis: citlivý, zásadový, klade potřeby druhých před své vlastní, snadno se urazí, bojí se mnoha věcí, bojí se být středem pozornosti, nerad riskuje, bezpodmínečně věrný
    Orientují se zejména na mezilidské vztahy a pevné svazky se svým nejbližším okolím. Jedná se o velmi citlivé a zásadové lidi, kteří často staví zájmy rodiny a přátel před své vlastní.

Co se zaměstnání týká, nemají ISFJ kariérní ambice a už vůbec netouží po zíkání mocenských pozic. Realizovat se dobře mohou ve zdravotnictví, jako učitelé a poradci v oblasti mezilidských vztahů a zdraví. Často však zvolí starost o rodinu na plný úvazek.

Protože je pro ně tolik důležité uznání od druhých, snadno se urazí. Jsou v mnoha ohledech úzkostní (bojí se nebezpečí, rizika, o zdraví, být středem pozornosti). Mají rádi když někdo druhý převezme iniciativu a začne aktivně jednat. Často pak své okolí v dobré víře k nejrůznějším akcím přemlouvají a nutí.

Ačkoliv sami se v potírání nevhodného chování angažují jen výjimečně, schvalují tvrdé postupy druhých lidí v zájmu zachování spravedlnosti. Jim samotným chybí potřebná výbojnost a hlavně se nechají provinilcem obměkčit a jejich dobré srdce mu brzo odpustí.

Jejich smyslově-citové založení z nich dělá vášnivé obdivovatele umění. Spíše obrazů, hudby a dekorací než-li literatury. Vyhledávají klasická "prvoplánovitě" krásná díla. Moderna a extravagance není nic pro ně.

Jsou velmi skeptičtí k teoriím a možnostem, které nikde dosud neviděli fungovat. úspěšnost měří pomocí viditelných a dokazatelných výsledků. Při dlouhodobých procesech vyžadují opakované ujišťování a průběžné vyhodnocování, které jim potvrdí, že jsou na správné cestě.

Mají úžasnou paměť na situace, osoby. Kdo co řekl, udělal a zdánlivě nesouvisející prvky jako například jaké při tom bylo počasí.
    A já pořád, proč mi byl Darth Vader vždycky tak sympatický. A on je to moje alter ego. :-)))
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 22. února 2012
    no zatím máme všichni písmeno I
    Nevado, kdybych nebyl šťastně ženatý, asi bych tě už začal nahánět:) Ženská s tak obrovským přehledem a neomezenou zásobou všeho možného se jen tak nenajde.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 22. února 2012
    Cítím se méněcenně a osaměle - jsem prý ENFP: Ariela (Malá mořská víla), Lara Antipova (Doktor Živago)
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 22. února 2012
    ISTJ
    až na několik detailů to celkem sedí
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 22. února 2012
  • upraveno 23. února 2012
    Ben Nevis: Přesně tak. Z topicu who is who zase vyplývá, že příznice ASOIF naopak moc nedefinuje věk. Cokoliv od čtrnácti let... což je zvláštní.
    Od 14 do 37, dejme tomu.
    XNFX
    takzvaný zmätený neutrál z RPG :)
  • upraveno 6. března 2012
  • upraveno 6. března 2012
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.