Kdy to mistr přehnal

upraveno 10. listopadu 2010 v Akce a hlasování
Které scény vám připadají v Písni nevěrohodné? Určitě jste si možná někdy řekli "tak to už je moc". Ohnul to GRRM někdy přes koleno? Neříkejte, že ne. Nebo ne?
1679111216

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 27. ledna 2012
    Ani Varys ani Illirio nejsou takový hlupáci že by považovali za reálné dobýt sedm království Dothraky. Navíc museli vědět že i kdyby plán s draky vyšel, bude trvat roky než vyrostou navíc kdyby bylo 7 království jednotných dozvěděli by se o dracích a zabili je i s Daenerys.
  • upraveno 27. ledna 2012
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 27. ledna 2012
    Robert byl ovšem lepší voják :)
    Lannisterům nejspíš stačilo jen samotný uvažování o tom. Robert by jí minimálně nepohrdnul coby milenkou a i to už by pro lannisterskou hrdost bylo nepřekousnutelný. Něco jinýho byly místní šťetky a nižší šlechta, ale taková milenka z řad jednoho z nejvýznačnějších rodů už byla nebezpečná dost.
    ovšem přistoupily by na to vědomí tyrellové ? že velice perspektivní potomek jejich rodu je coura bez jaýchkoli nároků ženatého krále ?
    Asi mi to uniklo, ale proč by se měl Robert chtít spojit s Tyrelly a udělat si úhlavního nepřítele z Lannisterů (ne že by byli nějací velcí "kámoši")? Příjde mi, že Robert byl v rámci možností spokojený - vládli za něho jiní (s malým j :-), nikomu nevadilo, že má poměr s polovinou království, pořádal turnaje, hony, atd. A to by se všechno změnilo.
    Pochybuji, že by se Tyrellové spokojili s milenkou. Nemanželských dětí má Robert plno a ani se k ním nehlásí. Takže zbývá vražda. A vzhledem k tomu, jak dopadl Joffrey na svatbě, tohle řešení není Tyrellům cizí.
    upraveno 27. ledna 2012
    Myslím, že ne (i když milenka krále - míněno dlouhodopbá - bejvalo docela výsadní postavení), proto plán počítal s manželstvím.
    Co aktivovalo Lannistery (přesněji Tywina) byl strach o vliv. Pobočníkem krále se stal Stark, ač silně po Arrynově smrti Lannisterové očekávali, že jím bude Tywin, navíc hrozba konce manželství. Z Tywinova hlediska bych chápal i to, že chce mít přístup k moci přímo, nejen prostřednictvím nespolehlivý Cersei.
  • upraveno 28. ledna 2012
    Teď by mě jenom zajímalo, kdo z Lannisterů přežije, sázím na Tyriona a jeho harém v Casterlyově skále :D U ostatních je mi to celkem fuk (promiň Jaime, ale není to velký překvapení, že ne?).
    Doufám, že přežijí děti Tommen a Myrcella
    Chmur: To doufáš marně. Přinejmenším Tommen to má spočítaný. S matkou, která je stejně ambiciozní jako blbá, to nejspíš jinak nepůjde.
    Věřím, že mu pomůže jeho otec a strýc...
    upraveno 28. ledna 2012
    Tommenovi ani Myrcelle nic zlýho nepřeju. Pomoc potřebovat ovšem budou. BTW už aby Tanec vyšel česky aby se člověk nemusel omezovat ve vyjádřeních...
    Však já jim taky nic špatnýho nepřeju, ale Martin očividně děti a teenagery nenávidí. Nešetřil jiný mlaďochy, takže ani tady nejspíš žádný milosrdenství neprojeví.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 10. února 2012
    Som zmätený. Čítam CoK, Dany je v Paláci prachu. Neumierajúci jej hovoria o tých troch koňoch/ohňoch/zradách. Nič o horách. A zrazu, keď si na to Dany vzpomínala tam pribudli aj Hory, ktorými má prejsť. Niečo mi ušlo? Mne sa zdá, že tie hory prv nespomínali...
  • upraveno 15. února 2012
    Je to jen u mě ?- po přečtení Tance s Draky v anglickem originalu (netvrdim ze jsem uplne vsemu rozumnel) se mi zdá že to Martin moc komplikuje, už tak je v tom celkem zmatek ale ted už vůbec nevím kde jsem, slibně rozjete linie se zadrhly a zdá se mi že se i vracíme v čase - ne tak že vypráví to co se stalo pohledem jiné pov to chápu ale jinak.
    upraveno 15. února 2012
  • upraveno 16. února 2012
  • upraveno 29. července 2012
    Já si myslim, že Penny prostě hloupější než on a to vadí nejednomu chlapoj, nejen Tyrionovi... A navíc, jak zmínil Chmur, asi prostě neni jeho typ a to se taky blbě mění..
    ;)
    U J.Conningtona jsem to jeho uvažování taky moc nechápal, asi už mu "to" vlezlo na mozek
    :-)))
    upraveno 29. července 2012
    Tak Tyrion k Penny měl spíš otcovský vztah, než že by jí vnímal jako ženu. Navíc svým chováním i vzhledem mu připomíná to, co na sobě a svém životě nenávidí.

Na vztahu Danny k Jorahovi nic pokryteckého nevidím. Svůj odpor k otrokářství si vybudovala postupně, a Jorah byl celou dobu s ní, a po většinu času názorově při ní.
    upraveno 30. července 2012
  • upraveno 30. července 2012
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.